RealMæglerne

Tror på lokal interesse for Grøn Bolighandel

Del

VESTEGNEN / HERLEV / BRØNSHØJ / FREDERIKSBERG: Hos en af Danmarks største ejendomsmæglerkæder melder man nu kulør og rækker ud efter de klimabevidste kunder ved at gøre de grønne valg tilgængelige. Det betyder bl.a., at RealMæglerne får foretaget klimamålinger i butikkerne, mens kunderne kan signalere de grønne værdier, når boligen skal sælges – indsatsen går begge veje.

Lars Ringsted med ejendomsmæglerbutikker i Glostrup, Herlev, Brønshøj og på Frederiksberg vil have fat i de klimabevidste kunder. Foto: Jacob Ljørring / RealMæglerne

Lars Ringsted er partner hos RealMæglerne og ejer ejendomsmæglerbutikker i Glostrup, Herlev, Brønshøj og på Frederiksberg. Her har det gennem det seneste års tid været muligt for kunderne at sælge en bolig med Grøn Bolighandel.

Det betyder bl.a., at handlen er papirløs, at der underskrives med digital signatur, og selv Til salg-skiltene er bæredygtige. Annonceringen er også 100 % digital, hvor al dokumentation i forvejen viser, at effekten er størst – og alle boligmagasiner, salgsopstillinger mv. sendes til kunden pr e-mail. Ingen tryk, ingen print.

– Desuden er der klimamåling i butikkerne. Det vil sige, at der måles på CO2-aftrykket via forbruget i butikken; herunder EL, vand, varme, transport, affald, papir, tryk og annoncering mv., fortæller Lars Ringsted.

Koblet til klimamåling

Butikkerne er koblet til klimamålingen via både EL- og varmeleverandør, og det betyder, at Lars og hans team i virkeligheden blot skal følge med i, hvor og hvordan forbruget kan reduceres. Målingen er automatiseret.

Filosofien er, at det er et fælles ansvar med kunderne at gøre bolighandlen i Danmark mere klimavenlig:

For eksempel har alle salgsemner på RealMæglerne.dk en klimaberegner, der med udgangspunkt i data fra Energimærket viser mulighederne for energioptimering af boligen, og hvornår det kan forventes, at forbedringen er tjent hjem i form af energibesparelser – og den visualiserer den CO2-reduktion, som det medfører, når energiforbruget sænkes i boligen.

CO2-neutral i 2025

Det seneste tiltag er Grøn Bolighandel, og her vurderer Lars Ringsted, at der er et enormt, uforløst potentiale:

– 90 procent af vores bolighandler kunne være Grøn Bolighandel, for kundernes mind set er mere og mere grønt. Vi deler de samme værdier med omtanke for klimaet, og jeg tror, at flere og flere vil fravælge den traditionelle bolighandel og ønsker at sende et signal som forbruger og boligsælger, siger han og tilføjer:

– Desuden er en Grøn Bolighandel jo mindst lige så effektiv og gennemsigtig som en traditionel bolighandel, så hvorfor ikke vælge dét.

Ifølge Lars Ringsted er der allerede nu kunder, der vælger hans butikker til at sælge boligen, fordi det grønne valg er muligt.

Det er en udvikling, der løfter handlekraften, ansvarsfølelsen og bevidstheden om perspektiverne hos medarbejderne i butikken:

– Det er kædens målsætning at være CO2-neutral i 2025, og der har butikkerne og kunderne et stort ansvar at løfte sammen. Vi stræber efter at gøre det lidt bedre hele tiden, så kæden kan dokumentere fremskridtene, slutter han.

Flere pressefotos her: https://www.scanpix.dk/spdk/ (Appr via Scanpix)

LÆS MERE HER:

Grøn Bolighandel
Sammen om et godt klima
RealMæglernes Grundfortælling
Min klimaberegner
RealMægler Folkeskoven

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligmarkedet holder højt salgsniveau21.4.2022 16:51:21 CEST | Pressemeddelelse

Efter to hektiske Corona-år er boligmarkedet nu ved at ligne 2019, der må betragtes som et normalt år med høj aktivitet. 2020 og 2021 var præget af usædvanlig høj aktivitet. At det nu dæmpes en smule, skyldes bl.a. Ukraine, energipriser og inflation – men aktiviteten er stadig høj. Det viser en gennemgang af salgsstatistikkerne hos ejendomsmæglerkæden RealMæglerne, der viser fortsat fremgang på boligmarkedet ift. 2019.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum