Trods vækst i cyberangreb har kun hver anden danske virksomhed en strategi for IT-sikkerhed
Samtidig har seks ud af ti virksomheder ikke sat nye tiltag i værk i kølvandet på den globale vækst i cyberangreb. Det kan koste fart på den danske digitalisering, siger Deloittes cyber-ekspert Kim Schlyter.

På trods af den massive vækst i cyberangreb mod både nationer, virksomheder og privatpersoner de seneste mange måneder, så er danske virksomheder langt fra kommet op i gear til at møde de stigende udfordringer. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte foretaget blandt 150 danske virksomheder.
Kun halvdelen af virksomhederne har en IT-sikkerhedsstrategi, og seks ud af ti har ikke sat nye tiltag i værk eller øget beredskabet.
Det på trods af, at virksomhederne peger på et stigende trusselsbillede. Tre ud af fire virksomheder oplever, at antallet af cyberangreb er stigende, mens 38% har været mål for et cyberangreb det seneste år. Heraf har 19% oplevet 10 eller flere angreb.
”De største danske virksomheder tager det her meget seriøst. Men der er alt for mange virksomheder og organisationer, der slet ikke er tilstrækkeligt i gang i lyset af det voksende trusselsbillede. Det er dybt alvorligt og gør Danmark meget sårbart, fordi vi er et ekstremt digitaliseret land særligt i vores offentlige sektor,” siger Kim Schlyter partner og leder af Deloitte Cyber Risk.
Danmark kan miste fart i digitaliseringen
Han peger på, at hvis ikke en stor del af de danske virksomheder, organisationer og offentlige sektor snart sætter farten op, så kan det skade hastigheden på den danske digitalisering.
”Den danske kultur er meget tillidsfuld, og det er jo grundlæggende godt. Men på det her område er vi nødt til at sætte farten op og beskytte os bedre mod cyberangreb og hackere. Risikoen er, at Danmark mister fart i digitaliseringen, fordi der kommer for mange negative sager, som sænker borgernes tillid til digitaliseringen,” siger Kim Schlyter.
Han peger på, at trusselsbilledet er vokset markant af en lang række årsager. Men overordnet er det blevet både billigere og nemmere at være hacker, og derfor er der kommet langt flere hackere på verdensplan. Det nødvendige hardware og software er nemmere tilgængelig. Desuden lægger både virksomheder, organisationer og privatpersoner langt flere data ud på nettet. Dertil kommer, at privatpersoner næsten hele tiden er på nettet med deres smartphones og gennem stadig flere apps.
Undersøgelsen er udført af Epinion for Deloitte blandt 150 danske virksomheder i den offentlige, private og finansielle sektor i november 2017. Besvarelserne er indsamlet blandt IT-chefer og IT-sikkerheds-chefer.
Nøgleord
Kontakter
Kim Schlyter, partner og leder af Deloitte Cyber Risk, tlf. 30 93 44 92, kschlyter@deloitte.dk
Mikkel Løndahl, pressechef i Deloitte, tlf. 21 15 49 25, mloendahl@deloitte.dk
Billeder
Information om Deloitte
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Modebranchens grossister må stramme bæltet2.2.2021 10:01:45 CET | Pressemeddelelse
COVID-19 skaber svære vilkår for dansk engroshandel, viser ny analyse fra Deloitte. Indtjeningen og overskudsgraden dykker, og særligt de mindre grossister er hårdt ramt.
Global undersøgelse: Klimaforandringerne er toplederes største bekymring27.1.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens det forgangne år har været gennemsyret af en global kamp mod pandemien, er klimaforandringerne verdens toplederes største bekymring i det næste årti. Det viser Deloittes årlige globale toplederundersøgelse, Resilience Report 2021. Halvdelen af danske topledere forventer, at vi i fremtiden vil gennemleve flere perioder med disruption på linje med COVID19.
Byggebranchen knokler sig igennem coronakrisen uden større skrammer28.12.2020 11:42:23 CET | Pressemeddelelse
Der er fart på i byggebranchen med et højt aktivitetsniveau og stigende indtjening. Det viser årets regnskabsanalyse fra Deloitte og DI Dansk Byggeri. Trods COVID-19 forventes der fortsat høj aktivitet i 2021.
Mange er villige til at lade sig overvåge i kampen mod COVID-1927.11.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
En stor del af den danske befolkning er villige til at give afkald på deres persondatasikkerhed, hvis det kan løfte COVID-19-restriktionerne hurtigere. Det viser ny undersøgelse fra Deloitte.
Mere hjemmearbejde risikerer at øge polariseringen på arbejdsmarkedet23.11.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hjemmearbejde kan medføre en samfundsøkonomisk gevinst, som dog bliver ulige fordelt. Det er især dem med lange uddannelser, som høster gevinsterne, mens dem med korte uddannelser kun i begrænset omfang får del i dem, viser ny analyse fra Kraka-Deloitte-samarbejdet, Small Great Nation.
Spirende optimisme i restaurationsbranchen blev slukket af pandemien29.10.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
COVID-19 ramte en restaurationsbranche med stigende indtjening og øget investeringsvillighed, viser ny analyse fra Deloitte. Sidste års regnskaber vidner dog også om en lav soliditetsgrad og en fortsat høj andel af selskaber med underskud, som gør visse restauratører finansielt skrøbelige.
Hackere udnytter svage led i virksomheders forsyningskæder20.10.2020 12:33:45 CEST | Pressemeddelelse
Ny spørgeundersøgelse fra Deloitte viser, at mange virksomheders forsyningskæder ikke er rustet til at modstå cybertrusler. Sårbarheder i værdikæden kan give hackere nem adgang til ellers sikre systemer, vurderer cyberchef.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum