Anima

Trods coronakrise: Populær restaurantkæde investerer stort i kyllingevelfærd

Del
Nej tak til turbokylling og ja tak til mere plads. Den populære burgerkæde Halifax har besluttet at investere i dyrevelfærd på trods af coronakrisen. Dyreværnsorganisation roser Halifax for at udvise mod og lederskab i en branche under pres.

Den danske restaurationsbranche har været særligt hårdt ramt af regeringens nedlukning. Alligevel vælger den populære burgerkæde Halifax, med 12 restauranter rundt om i landet, nu at investere stort i dyrevelfærd. Kæden har nemlig besluttet at fjerne den såkaldte turbokylling fra menuen, og der er flere forbedringer i sigte.

”Vi har truffet beslutningen, fordi det er det rigtige at gøre. Vi prioriterer dyrevelfærd, og det ved vi, at vores gæster også gør. Forhåbentligt kan et øget fokus på problemstillingen samtidig være med til at inspirere andre til at gå samme vej”, udtaler Ulrich Bøving Dehler, direktør i Halifax. 

Halifax har valgt at tilslutte sig den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). Der sker gennem en trinvis indfasning, hvor første skridt bliver at få 1-statsligt dyrevelfærdshjerte og dermed fjerne den udskældte turbokylling i august 2020. Dernæst skal kyllingerne have 2-statslige dyrevelfærdshjerter og dermed have mere plads ved udgangen af 2022. Det vil forbedre livet for op imod 150.000 kyllinger over de næste fem år.

Beslutning roses af dyreværnsorganisation 
Dyreværnsorganisationen Anima ser meget positivt på Halifax' beslutning. Organisationen har længe været i dialog med flere restauratører om forholdene for industrikyllinger. Og ifølge Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima, er det afgørende, at virksomheder som Halifax udviser mod og handlekraft for dyrene:

“Det er meget glædeligt, at Halifax midt i en krisetid slutter sig til den voksende skare af virksomheder, der tager ansvar for kyllingerne. Turbokyllinger lever frygtelige liv, og det er utroligt vigtigt, at virksomheder, organisationer og forbrugere fortsat står sammen om at afskaffe den hårdt pressede fugl, ligesom vi stod sammen om udfasningen af buræg,” udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Turbokylling er et andet navn for hurtigtvoksende industrikylling, hvor den mest brugte i Danmark er Ross 308. Den vokser fra 50 g til lidt over 2 kg på fem uger. Den hurtige vækst er til stor gene for fuglene og giver stærkt øget risiko for gangproblemer, besværet vejrtrækning og organfejl. 

 Baggrund

Halifax’ plan for bedre kyllingevelfærd:

  • Fra august 2020 har alle produkter med kylling 1-statsligt dyrevelfærdshjerte, hvilket vil sige, at turbokyllingen udfases fra Halifax' restauranter 
  • Ved udgangen af 2022 har alle produkter med kylling 2-dyrevelfærdshjerter og skal desuden leve fuldt op til European Chicken Commitment (ECC). Det betyder mere plads, naturligt lys og beskæftigelse til dyrene.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Aarhus er snublende nær et forbud mod turbokylling1.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

I går tilkendegav et bredt flertal i Aarhus Kommunes byråd deres støtte til en indstilling om at forbyde indkøb af turbokyllinger. Forslaget blev stillet af SF og Thure Hastrup og er nu sendt til videre drøftelse hos Magistraten. Beslutningen glæder dyreværnsforeningen Anima: "Jeg er virkelig glad for at Aarhus ser ud til at blive frontløber på denne udvikling. Kyllinger skal ikke pines, og med en ny politik, vil Aarhus sende et klart signal om, at turbokyllinger bare ikke er ok” siger, Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye