Det Kriminalpræventive Råd

Tre projekter nomineret til Den Kriminalpræventive Pris

Del

Det Kriminalpræventive Råd nominerer tre kriminalitetsforebyggende projekter til Den Kriminalpræventive Pris 2019. Vinderen vil den 19. november få overrakt prisen af Danmarks justitsminister Nick Hækkerup.

Den Kriminalpræventive Pris bliver hvert år overrakt til en person, et projekt eller en gruppe, som har gjort en helt særlig kriminalitetsforebyggende indsats i året, der er gået.

I år er de tre nominerede projekter: Unge på Kanten, Foreningen FISKEN og Digital Tryg Skanderborg.

Unge på Kanten i Helsinge blev i januar 2018 indledt for at nå en gruppe lokale drenge, der bevægede sig på kanten af bandemiljøet i Helsinge. Indsatsen har handlet om at give drengene et fællesskab med gode venskaber, øget selvtillid og gode relationer, som ikke behøver at omfatte bandemiljø og kriminelle handlinger.

”Det er så vigtigt at tilbyde unge mennesker, der er på vej ind i kriminalitet, nogle gode fællesskaber og positive alternativer til gadelivet og et liv i periferien af bandekriminalitet. Derfor er vi glade for at nominere Unge på Kanten til Den Kriminalpræventive Pris 2019,” siger forebyggelseschef Christina Hviid, der er forebyggelseschef i Det Kriminalpræventive Råd.

Foreningen FISKEN på Vesterbro i København er et gratis tilbud for alle unge mellem 13 og 24 år. For mange unge er FISKEN en kilde til vejledning, nye sunde relationer og fællesskaber – et fast holdepunkt i hverdagen, som hjælper dem med at finde den rette vej i livet:

”FISKEN arbejder for at give børn og unge et frirum i hverdagen: en sikker havn væk fra gaden, hvor de bliver mødt af frivillige hjælpsomme voksne, mentorvejledning og hjælp til fritidsjob og uddannelse. Vi ved, at fællesskaber, lyttende ører og fritidsjob kan afholde unge fra at blive involveret i kriminalitet, og derfor nomineres FISKEN til Den Kriminalpræventive Pris,” siger forebyggelseschef Christina Hviid.

Digital Tryg Skanderborg har tacklet et højaktuelt og alvorligt emne, som berører mange børn og unge – nemlig digital kriminalitet og det store behov for digital dannelse:

”Digital Tryg Skanderborg har gjort en stor indsats for at oplyse om digital kriminalitet som fx digital svindel, deling af nøgenbilleder og svindel med kreditkort. De har sat sig for at arbejde for digital dannelse og for at minimere digital risikoadfærd. Det er et vigtigt stykke oplysningsarbejde, som vi mener skal nomineres til Den Kriminalpræventive Pris,” siger forebyggelseschef Christina Hviid fra Det Kriminalpræventive Råd.

Den Kriminalpræventive Pris bliver overrakt af justitsminister Nick Hækkerup den 19. november 2019.

Vil du vide mere, kontakt venligst:

Mads Nørgaard-Larsen, Pressemedarbejder, Det Kriminalpræventive Råd, Tlf. 41 74 73 80 / mnl@dkr.dk

Unge på Kanten:
Socialrådgiver Carina N. Meister, Tlf. 72 49 62 33 / E-mail: cnmei@gribskov.dk

Foreningen FISKEN:
Leder Ena Juhl, Tlf. 42 75 48 44 / E-mail: ena@fisken.org

Digital Tryg Skanderborg:
Benny Husted, Tlf. 23 25 85 47 / E-mail: benny.husted@skanderborg.dk

Nøgleord

Kontakter

Mads Nørgaard-Larsen

Pressemedarbejder:

Tlf. +45 41 74 73 80
E-mail: mnl@dkr.dk

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum