Travlhed på internatet: knap 1000 dyr fik nye hjem
Der er kommet nyt liv i internatet i Tingskoven efter Dyrenes Beskyttelse overtog Dansk Dyreværn Århus. I 2022 fandt internatet således nye hjem til 966 dyr. Det bekræfter internatlederen i, at der er behov for et stort dyreinternat i Aarhus-området.
- Der var et stort behov for at kunne hjælpe dyrene, hvilket vi har kunne se på antallet af henvendelser og dyr vi har fået ind. Og vi har kunne løfte opgaven – ikke mindst fordi der er blevet taget så godt imod Dyrenes Beskyttelse i Århus, siger Rolf Nordentoft, internatleder på Dansk Dyreværn Århus.
Travlheden på Århus Internat afspejler udviklingen på landsplan, hvor Dyrenes Beskyttelses ti internater satte rekord med 9085 formidlede dyr i 2022 – 12 procent flere end i 2021.
Et kattens år
Særligt kattene har fyldt meget på internatet i Aarhus i 2022, hvor hele 771 katte og killinger fik i 2022 et nyt hjem.
- Året har virkelig været et vildt katteår. Vi har fundet hjem til mange flere katte, end vi havde forestillet os muligt, og der er kommet nye killinger til hele året igennem, siger Rolf Nordentoft.
Det kan kun lade sig gøre at hjælpe et så stort antal katte og killinger, fordi de kommer i pleje hos frivillige, mens de bliver klar til adoption. 148 personer eller husstande har været plejefamilier i 2022, og 454 killinger er blevet flasket op og plejet af frivillige i Århus.
- Vi har haft nogle virkelig grimme sager, blandt andet katten Scarlett som var blevet hængt i en skraldespand og flere sager hvor papkasser er blevet efterladt foran internatet. Dumping er bare dybt uansvarligt og tarveligt. Hvis man ikke kan passe sine dyr længere, så kan man i det mindste sørge for at de kommer videre på en god måde, siger Rolf Nordentoft.
Fast dyrlægeklinik på internatet
Dyrenes Beskyttelse har et stort korps af frivillige, som tager rundt og hjælper dyr på baggrund af henvendelser fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Det har betydet, at der nu kommer dyr ind på internatet døgnet rundt, så der generelt er mere travlt. De mange nye dyr, har også betydet andre ændringer hos Dansk Dyreværn Århus.
- Vi har lavet en generel revurdering af alt, der foregår på internatet og en af de ting, som har stor betydning, er, om dyrene kan komme til dyrlæge hurtigt, og at den proces foregår uden stress. Vi har derfor fået etableret dyrlægeklinik med fast dyrlæge tilknyttet, og det har gjort en stor forskel for dyrene, siger Rolf Nordentoft.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder

Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum