Guldborgsund Kommune

Travlhed i Billedkunstrådet

Del

Etableringen af et kunstnerhus i Guldborgsund står netop nu øverst på Billedkunstrådets arbejdsliste. Ideen er med i kommunens Kulturpolitik 2019-2022 og vil blive belyst og drøftet på det kommende netværkstræf for professionelle billedkunstnere. Mødet afholdes på Fuglsang Kunstmuseum tirsdag den 2. november fra kl. 16:00.

Guldborgsund Billedkunstråd på studietur, 2021.
Guldborgsund Billedkunstråd på studietur, 2021.

Guldborgsund Kommune kan bryste sig af at være en af de første kommuner i Danmark, der, efter den seneste kommunalreform i 2007, etablerede et billedkunstråd. Rådet er på valg hvert fjerde år parallelt med, at der afholdes kommunalvalg, hvilket betyder, at det siddende Billedkunstråd så småt er ved at afrunde sin aktuelle arbejdsperiode. Rådet har haft rygende travlt, og der er udarbejdet og godkendt nye vedtægter. Der er vedtaget en vision og handleplan, der i sin intention og sit indhold lægger sig op ad Guldborgsund Kommunes Kulturpolitik for 2019-2022 – Dannelse, frivillighed og fællesskab. Herudover er der udarbejdet en rapport med fokus på kunsten i Guldborgsund, hvis formål har været at kortlægge muligheder og potentiale for kunsten i Guldborgsund. Endeligt er der lagt op til vedtagelse af en kunststrategi med visioner for det fortsatte arbejde med at styrke ”borgernes møde med den professionelle billedkunst”.

Helt aktuelt har Billedkunstrådet været på inspirationstur for at besøge vækstlagsmiljøer i Region Sjælland, hvor der er udviklet nye arbejds- og formidlingsformer. Studieturen er gennemført som optakt til Billedkunstrådets kommende netværkstræf den 2. november 2021 kl. 16:00-20:00, der traditionen tro afholdes på Fuglsang Kunstmuseum og er for inviterede fra det lokale og regionale billedkunstmiljø. Her er et af højdepunkterne uddelingen af årets hæderslegat, der overrækkes og begrundes af Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune. Efterfølgende lægges der op til inspiration og debat med afsæt i forskellige oplæg. Temaet for Netværkstræf 2021 er ”Et kunstnerhus i Guldborgsund Kommune – muligheder og perspektiver”.  Blandt oplægsholderne er kunstnerne Peter Holm og Karin Lind fra projektrummet teksas i Græsted samt repræsentanter for Institut Funder Bakke ved Silkeborg.

Netværkstræffet er åbent for professionelle billedkunstnere, formidlere og udøvere i Guldborgsund og Lolland Kommune samt billedkunstrådene i Vordingborg og Faxe Kommune og de dertil knyttede kulturkonsulenter. Tilmelding og program ved henvendelse til kulturkonsulent Julie Damgaard Nielsen judn@guldborgsund.dk.

Læs mere om Guldborgsund Billedkunstråd på https://guldborgsund-kunst.dk/

Billedkunstrådet tæller i indeværende periode (2018-2021):

- Allan Axelsen, billedkunstner – formand med lokal tilknytning

- Lisbeth Tolstrup, billedkunstner – næstformand med lokal tilknytning

- Claudio Bannwart, billedkunstner – repræsentant for det nationale kunstnermiljø (BKF)

- Tine Nielsen Fabienke, kunsthistoriker – museumsinspektør ved Fuglsang Kunstmuseum

- Charlotte Bonde Wiberg, projektleder – Teknik & Miljø - Udvikling, Guldborgsund Kommune

- Julie Damgaard Nielsen, kulturkonsulent i Guldborgsund og sekretær for Billedkunstrådet.

For yderligere information kontakt:

Sekretær for Billedkunstrådet, Julie Damgaard Nielsen

Tlf: 25181899

judn@guldborgsund.dk

Kontakter

Sekretær for Billedkunstrådet, Julie Damgaard Nielsen
Tlf: 25181899
Mail: judn@guldborgsund.dk

Billeder

Guldborgsund Billedkunstråd på studietur, 2021.
Guldborgsund Billedkunstråd på studietur, 2021.
Download
Guldborgsund Billedkunstråd på studietur, 2021.
Guldborgsund Billedkunstråd på studietur, 2021.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum