DI - Dansk Industri

Transportorganisationer: Private affaldsvirksomheder efterlades i et tomrum

Del

DI Transport og ATL- Transportens Arbejdsgivere opfordrer til, at der udarbejdes en samlet plan for kompensation af private virksomheder, der udfører affaldsindsamling for kommunerne.

Der er akut brug for en samlet plan for kompensation af private virksomheder, der udfører affaldsindsamling for kommunerne. Kompensationen skal ydes for de eksplosivt høje udgifter til bl.a. gas og HVO, som har ramt private virksomheder over hele landet. Det er kun rimeligt, at virksomhederne ligesom den kollektive transport får en kompensation for stigningen i brændstofpriser.

Så klart lyder opfordringen fra organisationerne DI Transport og ATL- Transportens Arbejdsgivere, som organiserer størstedelen af de private transportvirksomheder i Danmark.

Organisationerne henviser til, at der nu er bevilget ekstra midler til den kollektive transport som en direkte konsekvens af de stigende priser på brændstoffer.

- Det er kun positivt, at regeringen nu har bevilget en ekstraordinær pulje til de regionale trafikselskaber for at kompensere for stigende udgifter til den kollektive trafik. Men de glemmer, at der udføres en række andre opgaver af private virksomheder for det offentlige, ikke mindst indsamling af husholdningsaffald, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport.

Derfor er der akut behov for at sikre en kompensation til de private virksomheder, der nu oplever helt abnorme prisstigninger på brændstoffer, både gas, HVO og diesel, siger Karsten Lauritzen.

Sammen med organisationen ATL- Transport Arbejdsgivere opfordrer DI Transport kommunerne og regeringen til at finde en fælles løsning, der sikrer at alle landets private virksomheder inden for affaldskørsel kompenseres for de høje stigninger på bl.a. gas.

- Ligesom de private operatører i den kollektive trafik kører affaldsvirksomhederne på lange kontrakter, og der har traditionelt ikke været taget højde for voldsomme stigninger på brændstoffer i perioden. De stigende priser på brændstof har ramt vores medlemmer med et kølleslag, siger Lars William Wesch, branchedirektør i ATL – Transportens Arbejdsgivere.

- Lige nu føler virksomhederne, at de befinder sig i et ingenmandsland.  Der er her og nu brug for en ekstra kompensation til virksomheder, der kører med bl.a. dagrenovation. Ellers frygter jeg for røde tal og konkurser i branchen, siger Lars William Wesch.

Organisationerne mener, at det må være en central samfundsopgave at indsamlingen af affald også fungerer i krisetider.

- Det er en helt central samfundsopgave at få den kollektive trafik til at fungere også i en krisetid, så den ekstraordinære pulje der nu er bevilget til dette område er forståelig. Tilsvarende skal vi sikre, at indsamlingen af husholdningsaffald og øvrige affaldsopgaver kan fungere. Derfor giver det god mening at sikre en tilsvarende kompensation til de private affaldsvirksomheder, siger Karsten Lauritzen.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport, tlf. 5218 5980.

Lars William Wesch, branchedirektør i ATL – Transportens Arbejdsgivere, tlf. 4061 2007.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum