Turbine Forlaget A/S

Tove Jansson – en stille eksistens, der satte dybe spor

Del

Tove Jansson er af langt de fleste kendt som moderen til mumitroldene og deres forunderlige univers, som har tryllebundet både børn og voksne i mange år. Denne biografi af den finske kunsthistoriker Tuula Karjalainen kaster et nuanceret lys over Tove Janssons farverige og produktive liv, der indeholdt meget mere end mumitrolde.

Bogens forside
Bogens forside

”Senere vil folk sige, at vi fik lov til at leve i en interessant og stor tid. Men jeg tror, at alt det store, der sker omkring os, kun gør os mindre. Hvis en krig varer for længe, orker folk ikke at være storartede. De krymper mere og mere og ser mindre og mindre, hager sig fast i nationalismens fraseologier, i slagord, i gamle fordomme og principper, i sig selv.”

Tove Jansson – arbejde og kærlighed er en smukt illustreret biografi om en af de mest enestående og elskede børnebogsforfattere i vores tid. Men Tove Jansson (1914-2001) var meget mere end børnebogsforfatter og begyndte sit produktive arbejdsliv som billedkunstner. Siden arbejdede hun blandt andet som illustrator, manuskriptforfatter, sangskriver og brugte i alle sammenhænge sit eget liv som udgangspunkt for sit kunstneriske virke. Historierne fra Mumidalen og dens beboere opstod under Anden Verdenskrig, hvor den unge Jansson følte sig nødsaget til at flygte fra de grumme tider ind i sin fantasi, til en blidere verden.

Som menneske påvirkede Tove Jansson sin samtids politiske og kulturelle værdier og holdninger – aldrig som revolutionær fanebærer, men som en stille eksistens, der dog levede kompromisløst i overensstemmelse med sine egne valg, som forbillede.

Tuula Karjalainen har tidligere arbejdet som leder for Helsinki Kunstmuseum og Museet for nutidskunst Kiasma og er en ekspert i Tove Jansson forfatterskab og kunst samt i hendes dagbøger og årelange korrespondancer med venner og familie. Tuula Karjalainen mødte Tove Jansson en gang, mens hun endnu var i live, og ambitionen med hendes biografi om den afdøde forfatter og kunstner har været et ønske om at lade Tove Janssons liv tegne et portræt af den tid, hun levede i, med de værdier og den kulturhistorie, der prægede Tove Janssons liv, men som Tove Jansson også selv satte sit eget stilfærdige præg på.

Fakta om bogen:

Titel: Tove Jansson – arbejde og kærlighed
Forfatter: Tuula Karjalainen
Oversætter: Birgita Bonde Hansen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740664461
Sidetal: 304
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 10. august 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Hæder til Turbines program da Dansk Fantasy Pris blev uddelt for første gang21.9.2021 13:24:08 CEST | Pressemeddelelse

Dansk fantasy er i vækst, og genren har læsere i alle aldersgrupper, hvilket tydeligt viste sig blandt de mange fremmødte på årets Fantasyfestival, der netop er blevet afholdt i Esbjerg. Her kunne de fremmødte også overvære uddelingen af ”DANSK FANTASY PRIS”, hvor henholdsvis Årets Danske Fantasybog, Årets Danske Fantasydebutant og Årets Danske Fantasyforside blev kåret.

Filosofisk og smuk billedbog om en bæredygtig fortid og fremtid26.8.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Kleinschmidt har skrevet en smuk og poetisk historie om to søstre i en fjern fortid, inspireret af den amerikanske Ursula Le Guins feministiske essay "Bæreposeteorien" om fiktion, der bl.a. argumenterer for, at der findes en anden og mere bæredygtig måde at fortælle historier på. I stedet for at fortælle spyddets, heltemandens og jægerens historie, fortæller Kleinschmidt samlernes historie.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum