Haderslev Kommune

Tour-trofæ kommer til Haderslev

Del

Dagplejere, æreshertuger, cykelklubber og plejehjemsbeboere skal være med til at fragte tour-trofæ rundt på dets tur gennem Haderslev Kommune. Undervejs udstilles Tour Grand Départ Trofæet på Rådhuset i Haderslev, hvor alle er velkomne til at se det.

Den 15. og 16. september kommer Tour Grand Départ Trofæet til Haderslev. Faktisk er trofæet allerede i Sønderborg, der er målby for den 3. etape i Danmark. Den 15. og 16. kommer det gennem Haderslev Kommune på dets vej rundt i Danmark.

”Både børn, unge og ældre er med til at cykle trofæet sikkert gennem Haderslev. Det passer meget godt til den gule fest, vi planlægger at lave næste år, hvor vi håber, at rigtig mange i alle aldersgrupper vil deltage”, siger borgmester H.P. Geil.

Grand Départ Trofæet transporteres rundt på en gul ladcykel. Det ankommer til Sønderballe Strand onsdag den 15. kl. 16, hvor det overdrages efter at have været i Aabenraa Herfra vil Cykelklubben HS6100 cykle trofæet til Ehlershjemmet, som overtager og kører til Sønder Vilstrup.

I Sdr. Vilstrup står Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening klar til at cykle til bo-institutionen Vilstrupvej, der cykler trofæet til Plejecenter Humletoften. Herfra vil Cykling Uden Alder sørge for at cykle trofæet det sidste stykke til Rådhuset.

På Rådhuset udstilles trofæet, og der er mulighed for at se trofæet mellem kl. 18-19 den 15. september.

”Det er en lille forsmag på, hvad der venter, når de første tre etaper af Tour de France næste år kommer til Danmark. Det bliver en kæmpe oplevelse, som vi glæder os utroligt meget til, og som vi allerede er fuld gang med at forberede”, siger H.P. Geil, der selv sætter sig i sadlen for sammen med dagplejere at køre trofæet afsted fra Rådhuset torsdag morgen kl. 9.

Borgmester og dagplejere kører trofæet tilbage på ruten i Nørregade. Her tager æreshertugerne over. De kører trofæet til rundkørslen i Haderslev Nord, hvor Jegerup og Omegns Cykelklub sørger for at cykle trofæet til kommunegrænsen, hvor Kolding overtager Grand Départ Trofæet.

Om trofæet
Trofæet blev indført i forbindelse med den 100. udgave af Tour de France i 2013 og er et vandretrofæ, der har været udstillet forskellige steder i Europa i forbindelse med touren.

Mens trofæet er i Danmark kommer det på rundtur på tværs af landet. Det vil komme forbi alle fem mål- og startbyer og alle otte parcour-kommuner.

Trofæet vil i Danmark blive cyklet rundt i landet i en gul ladcykel. Vandreudstillingen begyndte i Sønderborg den 17. august og ender i København i forbindelse med 100 days to go-lanceringen i marts næste år.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I Haderslev ligger Jyllands ældste apotek: Haderslev Hjorte Apotek blev oprettet af Hertug Hans1.9.2021 10:23:32 CEST | Pressemeddelelse

Apotekerne i renæssancen solgte ikke kun lægeurter og medicin – de solgte også vin, konfekt og andre specialiteter. Udstillingen “Vin og Medicin. Haderslev Hjorte Apotek: Jyllands ældste apotek” fortæller apotekets historie, der bl.a. handler om stride værtshusslagsmål i apotekets vinkælder og om den internationale slægt, der drev apoteket gennem næsten 150 år.

Royal sommer på Slesvigske Vognsamling6.7.2021 08:47:16 CEST | Pressemeddelelse

Prinsessedrømmene har gode vilkår på Slesvigske Vognsamling denne sommer, hvor der udstilles kareter med tilknytning til kongehuset. De historiske vogne har gennem tiden sikret en lang række betydningsfulde personer en behagelig rejse på de danske landeveje, men nu står de for en stund stille i det store udstillingsrum på Simmerstedvej. Mandag den 5. juli var der officiel åbning af udstillingen Kongelige Vogne, hvor gæsterne kan opleve de helt særlige køretøjer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum