Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Tour de France i København: Cykelfestivalen FestiVélo løfter sløret for eventprogrammet

Del

Cykelfestivalen FestiVélo løber af stablen i Fælledparken den 1. og 2. juli i forbindelse med, at Tour de France gæster Danmark. Festivalen byder på legeområde til børn, byens største storskærm, lir til cykelnørderne og livemusik. Og så kan du deltage i byens hyggeligste cykelløb, Tour de København.

Det bliver historisk, når verdens største cykelløb, Tour de France, starter i København den 1. juli 2022. I den forbindelse danner Fælledparken ramme om Københavns cykelfestival, FestiVélo. Det bliver en festival for hele familien, hvor vi fejrer, at Tour de France kommer til byen og samtidig hylder verdens bedste cykelby, København.

”Med FestiVélo vil vi skabe en kæmpe cykelfest, hvor alle kan være med. Det er vigtigt for os, at festivalens indhold appellerer bredt til så mange københavnere og gæster som muligt, så der både er noget for børnefamilierne og for de hardcore cykelfans,” udtaler Tine Eriksen Green, programchef for Tour de France i Københavns Kommune.  

Festivalområdet vil være inddelt i fem zoner, hvor de forskellige events og aktiviteter foregår. Se udpluk af festivalprogrammet nedenfor og gå på opdagelse i det fulde program på www.festivelo.dk, som løbende opdateres.

Se Tour på byens største storskærm
I festivaldagene vil du kunne følge Tourens 1. og 2. etape live på byens største storskærm. Du kan slænge dig i loungestole og nyde den afslappede Tour-stemning. Her kan du også se cykelfilm, når vi viser Jørgen Leths klassiker En Forårsdag i Helvede, dokumentaren Moon Rider samt Ride For Your L1fe om verdens første pro-cykelhold med diabetes.

PlayZone for børn og unge og koncert med MGP-stjerner
FestiVélo er en cykelfest for hele familien. Der vil på festivalen være indrettet et PlayZone-område, hvor børn og unge kan slå sig løs. Her kan de prøve kræfter med panna-fodbold og parkour, opleve BMX-show og deltage i workshops i streetdance og børneballet. Lørdag 2. juli kan de yngste deltagere også se frem til at opleve tre af årets MGP-finalister, når ISSO, The Raptiles og Alohomora indtager scenen og giver koncert.    

Sprint Challenges og bakkespurter
I festivalens Cykelfeber-område vil der være forskellige aktiviteter til de cykelglade. Her finder du udstillingen Touren & Cykelbyen med originale Tour de France-klenodier og E-cykler, hvor du kan deltage i virtuelle Sprint Challenges og bakkespurter. Det er også her, du kan være med i et kæmpe bikefitness-velgørenhedsevent.

Aftertour-koncerter med hitmagere og anmelder-darlings
Under festivalen kan du opleve livemusik fra et bredt spænd af pop- og jazznavne på scenen. Fredag 1. juli er den anmelderroste trio, Efterklang og sangsmeden Thomas Buttenschøn på programmet. Lørdag 2. juli kan publikum se frem til koncerter med hitmageren Aksglæde og popkometen Mina Okabe.

Fællesspisning, talks og øl-yoga
I Den Franske Have kan publikum glæde sig til fællesspisning, specialøl og banko. Her vil der også være lir for cykelnørderne i en række talks. Hør om enkeltstartens anatomi i en snak med grej-eksperter og mød instruktøren Daniel Dencik, som står bag cykeldokumentaren Moon Rider om talentet Rasmus Quade. Og så vil der også være mulighed for at prøve kræfter med øl-yoga.        

Kør på enkelstartsruten gennem byen
Lørdag 2. juli kan københavnerne selv prøve kræfter med den 13 km lange enkeltstartsrute, når folkeløbet Tour de København inviterer alle cyklister, små som store, til at køre med. Løbet hylder hverdagscykelismen, og helt ekstraordinært vil Tour-ruten være afspærret for al anden trafik fra kl. 9-12. Som deltager bestemmer du selv, hvor langt du ønsker at cykle. Undervejs på ruten er der 12 steder, hvor du kan hoppe af og på. Så stig på ladcyklen, løbecyklen eller citybiken og kør med.

Kontakt: For mere information kontakt pressekonsulent Mads Skov Hendrich på mobil 2913 9995 eller mail ru61@kk.dk 


Fakta om cykelfestivalen FestiVélo i Fælledparken 1.-2. juli 2022

 • Cykelfestivalen FestiVélo finder sted fredag 1. juli fra kl. 12-22 og lørdag 2. juli fra kl. 9-22. Der er gratis adgang for alle.
 • Det forventes, at 20.000 gæster vil besøge FestiVélo.
 • Programmet opdateres løbende på www.festivelo.dk og https://www.facebook.com/events/270370851577244/
 • 2. juli afholdes Tour de København fra kl. 9-12, hvor alle kan deltage og køre den 13 km enkeltstartsrute. Deltagelse er gratis og kræver ikke tilmelding. Se mere på www.tourdekbh.dk
 • Fra det officielle startområde ved FestiVélo-pladsen i Fælledparken kan man tage hele turen rundt på alle 13 km eller hoppe på og af ruten fra en række hop on/hop off-punkter på ruten. Hop on/hop off-punkterne er ved Fælledparken, Østerbrogade, Øster Søgade, Østerport, Esplanaden, Bredgade, Kongens Nytorv, Søren Kierkegaards Plads, Rådhuspladsen, Jarmers Plads, Frederiksborggade og Sankt Hans Torv.

Fakta om Grand Départ og events i Tour-ugen i København

 • Tour de France indledes med en 13 km enkeltstart i København. Dernæst følger 2. etape med 199 km fra Roskilde til Nyborg og 3. etape med 182 km fra Vejle til Sønderborg.
 • Holdpræsentation i Tivoli: Onsdag 29. juni kickstartes den danske Tour de France-feber med en holdpræsentation af årets hold og cykelryttere.
 • Fanpark på Kongens Nytorv: Onsdag 29. juni åbnes A.S.O.’s officielle Fanpark på Kongens Nytorv. Derudover vil der også være lokale fanspots forskellige steder langs ruten og i resten af byen.
 • Der er fokus på bæredygtighed i afviklingen af cykelfestivalen. Der vælges bl.a. genanvendelige byggematerialer og udstyr, mens brug af plastik begrænses. Der tænkt i genbrugsmaterialer, bionedbrydeligt engangsservice, affaldssortering, klimavenlig mad med økologiske og plantebaserede fødevarer og minimering af madspild.
 • Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.
 • Der er udviklet et grafisk City Dressing Toolkit, som er gratis at anvende for alle, der vil være med i den gule oppyntning. For mere information og retningslinjer se www.letourcph.dk/city-dressing-toolkit

Kontakter

Pressekonsulent Mads Skov Hendrich tlf. 2913 9995 eller mail ru61@kk.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum