Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Tour de France i København bliver et brag af en gul cykelfest med cykelfestival og cykelløb for alle

Del

Når startskuddet til Tour de France lyder i København til sommer, vil det boble af Tour-stemning og events i hele byen. Oplev cykelfestivalen FestiVélo i Fælledparken og folkecykelløbet Tour de København, hvor alle, der elsker at cykle, er inviteret med.

Copenhagen Media Center
Copenhagen Media Center

Når Tour de France for første gang i historien sættes i gang i København den 1. juli 2022, vil byen være pyntet i den ikoniske gule farve og bugne af aktiviteter og events for hele familien.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig til Tour-starten og den gule cykelfest:

”Det bliver historisk, når verdens største cykelløb for første gang ruller gennem gaderne i verdens bedste cykelby. Jeg glæder mig helt enormt til, at hele byen samler sig om Touren og til at vise København frem for alle de mange besøgende og tv-seere, der kigger med. Og så er jeg utrolig stolt over det event-program, vi nu lancerer, der bl.a. byder på cykelfestival og cykelløb for alle, der har lyst til at prøve kræfter med Tour-ruten”.

Den 1. og 2. juli bliver Fælledparken rammen om Københavns cykelfestival, FestiVélo. En festival for alle københavnere, hvor vi fejrer, at Tour de France er i byen og hylder verdens bedste cykelby, København. Som del af festivalen planlægges en række aktiviteter, hvor man bl.a. kan se enkeltstarten på byens største storskærm, opleve koncerter, BørneTour, parkour, talks, superspinning-events, langbordsmiddag, grøn og bæredygtig mad og drikke og meget, meget mere. Eventprogrammet vil løbende blive offentliggjort over de næste måneder.

Dagen efter, at Tour-rytterne har kørt enkeltstarten, får københavnerne en unik mulighed for selv at opleve den 13 km lange enkeltstartsrute ved Tour de København-folkeløbet, hvor alle kan være med. Her vil Tour-ruten helt ekstraordinært være afspærret for anden trafik den 2. juli fra kl. 9-12.

Ud over et brag af en cykelfest, vil der i afviklingen af cykelfestivalen også være fokus på bæredygtighed. Der er bl.a. tænkt i alt fra genbrugsmaterialer, grøn mad og mindre madspild til genanvendelse og affaldssortering. Også i udsmykningen af København vil bæredygtighed være i fokus, hvor fx mange træstammer langs ruten bliver wrappet med gult stof, som efterfølgende vil blive genbrugt i nye produkter.

Fakta om cykelfestivalen FestiVélo i Fælledparken 1.-2. juli 2022

 • Cykelfestivalen FestiVélo finder sted fredag 1. juli fra kl. 12-22 og lørdag 2. juli fra kl. 9-22. Gratis adgang.
 • Det forventes, at 20.000 gæster vil besøge FestiVélo.
 • Programmet byder på alt fra sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn til musik, underholdning fra scenen og god mad og drikke. Programmet offentliggøres løbende på www.festivelo.dk
 • 2. juli afholdes Tour de København fra kl. 9-12, hvor alle kan deltage og køre den 13 km enkeltstart. Gratis adgang uden tilmelding. Tour de København hylder hverdagscyklismen og ønsker at inspirere alle københavnere til at cykle, dyrke motion og en sund livsstil.
 • Fra det officielle startområde ved FestiVélo Fælledparken kan man tage hele turen rundt på alle 13 km eller hoppe på og af ruten fra en række hop on/hop off-punkter på ruten.
 • Der er fokus på bæredygtighed i afviklingen af cykelfestivalen. Bl.a. vælges byggematerialer og udstyr ud fra, hvad der kan genanvendes, og plastik begrænses. Mad- og drikkeleverandører skal bl.a. efterleve krav om bionedbrydeligt engangsservice, tilbyde økologiske og plantebaserede fødevarer mv.

Fakta om events i Tour-ugen i København

 • Holdpræsentationen: Onsdag den. 29 juni – to dage før den første etape starter i hjertet af København – kickstartes den danske Tour de France-feber med en holdpræsentation af årets hold og cykelryttere.
 • Fanpark på Kongens Nytorv: Onsdag den 29. juni åbnes A.S.O.’s officielle Fanpark på Kongens Nytorv. Derudover vil der også være lokale Fanspots forskellige steder langs ruten og i resten af byen.

Fakta om Tour de France Grand Départ Copenhagen 1.-3. juli 2022

 • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022 og indledes med en 13 km enkeltstart i København. Dernæst følger 2. etape med 199 km fra Roskilde til Nyborg og 3. etape med 182 km fra Vejle til Sønderborg.
 • Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram. På hjemmesiden findes også den officielle eventkalender for 100 dags-programmet.
 • Der er udviklet et grafisk City Dressing Toolkit, som er gratis at anvende for alle, der vil være med i den gule oppyntning. For mere information og retningslinjer se www.letourcph.dk/city-dressing-toolkit

 

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via presse- og kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw

Tlf:26136549ig9q@kk.dk

Billeder

Copenhagen Media Center
Copenhagen Media Center
Download

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum