Plastic Change

Topmøde om plastik kan blive den vigtigste grønne aftale siden Paris-aftalen.

Del

Fra i dag d 28. februar til den 2. marts mødes verdens ledere til et historisk møde i FN's miljøforsamling (UNEA5.2) for at drøfte verdens første plastik traktat, der skal reducere plastikforurening på verdensplan.

Forurening fra produktion, forbrug og bortskaffelse af plastik er en af de største menneskeskabte trusler, vores planet står over for. Af de ca. 415 mio. tons plastikaffald, der produceres årligt, ender næsten 80 % på deponi eller i miljøet. Yderligere 12 % bliver brændt, hvilket påvirker menneskers levebrød og sundhed rundt omkring i verden. De næste dages forhandlinger og muligheden for en miljøpagt bliver af FN omtalt som den vigtigste siden Parisaftalen om klimaforandringerne fra 2015.

Over 150 lande har erklæret deres støtte til forhandlingerne, heriblandt har lande som Rwanda og Peru opfordret til en bindende traktat som adresserer alle stadier i plastikkens livscyklus fra udvinding af råmateriale i form af gas og olie til bortskaffelse og forurening. En global traktat kan desuden betyde, at verdens lande forpligtes til at reducere selve produktionen af engangsplastik – og ikke blot forpligtes til at håndtere plastik som et forureningsproblem, der udelukkende skal løses gennem bedre affaldshåndtering.

FN's Miljøprogram UNEP er vært for FN's Miljøforsamling (UNEA), som samler repræsentanter fra FN's 193 medlemsstater, virksomheder, civilsamfundet og andre interessenter for at nå til enighed om politikker til løsning af verdens mest presserende miljøudfordringer. FN's miljø forsamling UNEA er for miljøet, hvad COP'en er for klimaet.

Plastic Change har observatørstatus i FN og er tilstede i Nairobi under forhandlingerne sammen med en international NGO-alliance.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Læderstræde 20
1201 Købehavn k

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genanvendt og meget bliver brændt. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Grønne NGO’er: Ny aftale om emballage er bedre end frygtet, men uambitiøs3.9.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Miljøminister Lea Wermelin og et bredt flertal i Folketinget har netop indgået en politisk aftale, der betyder, at producenter af emballage fremover bliver ansvarlige for håndteringen af deres produkter, når det bliver til affald. Miljøorganisationerne Danmarks Naturfredningsforening, Oceana, Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling giver aftalen en blandet modtagelse og roser visionen om at reducere de samlede emballagemængder, men tvivler på de reelle effekter af den aftale som er indgået, da man ikke har turde gå meget længere end minimumskravene fra EU.

NGO’er fra hele verden opfordrer Mærsk til at stoppe transport af plastikaffald28.6.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I anledningen af FN's Havkonference, der i denne uge finder sted i Portugal er 15 miljøorganisationer fra ni forskellige lande fordelt på fire kontinenter gået sammen i et fælles opråb. Et krav om at stoppe transport af plastikaffald, der fragtes fra rige vestlige lande til lande med svagere økonomier i Asien og Afrika. Her ender plastikaffaldet ofte som plastikforurening med store konsekvenser for miljø og menneskers sundhed. Det er særligt verdens næststørste rederi, Mærsk, der er genstand for NGO’erne opråb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum