Topdanmark A/S

Topdanmark: Kør hjemmefra i god tid i vintervejret

Del

Vinterens nattefrost betyder glatte veje om morgenen og dermed potentielt flere uheld på vejene. Kør hjemmefra i god tid, lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Topdanmark.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Denne uges frost, is og sne kan betyde flere ulykker i morgentrafikken. Kør hjemmefra i god tid for at undgå ulykker, lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Topdanmark.
 
"Frost og glatte veje gør færdsel i trafikken farligere for alle om vinteren. Det gælder for lastbiler, biler, cyklister og fodgængere," siger Maiken Russ, skadeschef i Topdanmark.
 
Sæt farten ned
 
Hold derfor tempoet i ro, når glatte veje, vinterregn og mørke kræver din fulde opmærksomhed. Kør hjemmefra i god tid. 
 
"Vi oplever, at skaderne især sker i de perioder, hvor trafikken er tæt, og folk gerne vil hurtigt frem," siger hun.
 
Husk at skrabe is af bilruderne, inden du begynder at køre. Undgå at have tunge ting som fx fliser, fyldte sække i bagagerummet, da det kan være livsfarligt ved en hård opbremsning.
 
Råd til vinterkørsel
• Skift til vinterdæk af en god kvalitet, da det mindsker risikoen for ulykker.
• Stå op i god tid om morgenen og lyt til vejr- og vejmelding.
• Skrab altid is og sne af bilruder, lygter og spejle, før du kører.
• Tag afsted i god tid.
• Kør altid efter forholdene.
• Giv tegn i god tid, når du skal svinge eller skifte vejbane.
• Sænk farten og hold afstand.
• Medbring en sneskovl, startkabler, refleksveste og tæpper i bilen.
• Undgå at have tunge ting i bilens bagagerum.

Sådan gør du, hvis bilen glider
• Træd på koblingen.
• Løft foden fra speederen.
• Ret op og styr bilen ligeud.
• Brems i ét og højst et par sekunder.
• Slip bremsen og styr bilen ind på kursen - styr og brems eventuelt flere gange, men kun i korte øjeblikke. Hak dig gennem svinget.
• Sørg for at styre med bløde, rolige bevægelser.

Eksempler på anmeldelser i vinterhalvåret
Hund tog skade 
Modkørende bilist mistede kontrollen over sin bil grundet glat føre og høj fart og kom over i min side, så sammenstød var uundgåelig. Modpartens højre side ramte direkte ind i min front. Ved sammenstødet klemte min hund hundeburets front i stykker. Traileren, som var spændt efter bilen, blev ved sammenstødet hægtet af bilen og har også taget skade. Hunden er efterfølgende blevet tilset af dyrlæge.

Uheld i indkørsel til skole
I glat føre skred bilen, da jeg svingede ind i indkørslen til en skole. Bilen ramte et vejskilt og skred rundt i svinget og ramte en kantsten, så højre hjul er blevet trykket tilbage. Is på vejbanen fik mig til at glide over i den anden vognbane, og jeg ramte en bil, hvis kofanger knækkede. Jeg kørte 40 kilometer i timen.

Uheld ved snefygning
Tidligt om morgenen mistede jeg herredømmet over bilen på den sneglatte vej. Der var pludselig et stykke med 20 til 30 centimeter fygesne på vejen, som fik bilen til at trække mod venstre, indtil den med venstre front hårdt ramte en snevold efterladt i siden af vejen af en sneplov. Ved slaget begyndte bilen at snore rundt. Bilen endte med bagenden i et krat. 

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Maja Korshin
Pressekonsulent i Topdanmark
+45 51 79 93 56

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

PRESSETELEFON
Uden for den normale åbningstid hverdage 8-16
+45 44 74 44 60


Kommunikations- og pressepolitik:
Målet for Topdanmarks kommunikationspolitik er at udbrede kendskabet til - og vinde forståelse for - koncernens overordnede mål. Vi ønsker at være lettilgængelige, hurtige og effektive med information på forsikringsområdet.

For at kunne give det bedste svar og af hensyn til vores medarbejdere, ser vi gerne at der, så vidt det er muligt, er en svarfrist på minimum to dage. Vores åbenhed begrænses alene af konkurrencehensyn, hensyn til kunder og medarbejdere samt fondsbørsens oplysningspligter.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum