Topdanmark A/S

Topdanmark kommer styrket ud af usikkert 2022

Del
Trods et uroplaget år med økonomisk turbulens, og hvor der har været behov for at hjælpe ekstraordinært mange kunder ramt af vejrskader, leverer Topdanmark fortsat et af markedets bedste finansielle nøgletal. Selskabet står stærkt rustet til fremtiden, nu som et rent skadesforsikringsselskab, og bestyrelsen foreslår et rekordhøjt udbytte.
Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark
Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark

Topdanmark fortsætter med at forfølge sin strategi om at være et solidt og konkurrencedygtigt skadesforsikringsselskab og kommer ud af 2022 med et overskud på 2,049 mia. kroner efter skat medregnet salget af Topdanmark Livsforsikring.

Det centrale forsikringstekniske nøgletal, combined ratio, der angiver forholdet mellem indtægter og udgifter, lander på 81,8 for 2022 og 80,9 isoleret for fjerde kvartal. Begge tal overgår analytikernes forventninger. Topdanmarks regnskab for året viser en præmievækst på 3,8 procent.

“Vi har formået at komme styrket ud af et år med stor økonomisk usikkerhed i verden. Topdanmark står fortsat stærkt på et robust fundament, som betyder, at vi har det bedste udgangspunkt for at kunne hjælpe vores kunder,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark.

”Vi har i 2022 fastholdt en af markedets stærkeste combined ratios, og vi fortsætter med at forfølge vores strategi om at fokusere på lønsom vækst. Det kan kun lade sig gøre takket være en ekstraordinær indsats fra alle medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi har forbedret vores indkøbsaftaler og processer, vi er blevet dygtigere til at forebygge og udbedre skader, og vi bliver fortsat skarpere til at matche prisen med den enkelte kundes risikoprofil,” siger han.

Historisk tid og salg af pensionsselskab
Resultatet for 2022 er også præget af investeringstab, som påvirker resultat negativt med 477 mio. kroner. Til sammenligning var resultat sidste år påvirket positivt af investeringsafkast på 554 mio. kroner, og dermed er forskellen 1,03 mia. kroner i forhold til 2021.

”Især årets første halvår var præget af turbulens på de finansielle markeder, en historisk høj inflation og ekstraordinære vejrbegivenheder. Jeg ved, at mange virksomheder og danskere mærker konsekvenserne, og vi har gjort en ekstra indsats for at understøtte vores kunder,” siger Peter Hermann.

”Årets andet halvår var også historisk for Topdanmark. I 1972 grundlagde vi Topdanmark Livsforsikring, der siden har indtaget pladsen som Danmarks femtestørste kommercielle pensionsselskab. Det selskab har vi solgt til Nordea, og vi ser frem til et styrket samarbejde – nu også på pensionsområdet,” siger han.

Salget af Topdanmark Livsforsikring til Nordea bidrager ekstraordinært til resultatet og medvirker til, at bestyrelsen foreslår udlodning af et historisk højt udbytte for 2022 på 53,5 kroner per aktie.

Topdanmark forventer et nettoresultat for 2023 på 1.050-1.310 mio. kroner eksklusive afløb, mens prognosen for selskabets combined ratio for næste år ligger på 83-86 eksklusive afløb. Væksten i præmieindtægter forventes at ligge på 2-3,5 procent på tværs af alle kundesegmenter.

Højeste antal vejrskader siden 2015
Danske husstande blev i 2022 ramt af ekstreme vejrfænomener. Især stormene Malik og Nora medførte ekstraordinært mange skader. Samlet set for året har Topdanmark hjulpet kunder med næsten 20.000 vejrskader. Det er det højeste antal på et år siden 2015.

”Vi forventer et andet skadesbillede fremover som følge af klimaforandringer. Derfor investerer vi både i forebyggelse, fx et varslingssystem hvor kunder får besked om lokale vejrhændelser og gode råd fra vores eksperter, og i tiltag der optimerer skadesbehandlingen. Det er fx nye robotter, man kan tale med, og som automatisk anlægger kunders regn- og stormskader i travle perioder. Det nedsætter ventetiden på telefonerne og frigiver kapacitet hos medarbejdere, som har mere tid til at give personlig service,” siger Peter Hermann.

Topdanmark har i 2022 samlet udbetalt 6,197 mia. kroner til erstatning og udbedring af skader hos kunder på tværs af privat-, erhvervs- og landbrugskunder.

Understøtter arbejdsgivere og lønmodtagere
Topdanmark har det seneste år gjort en særlig indsats for at understøtte behov på det danske arbejdsmarked.

I 2022 har forsikringsselskabet formået at raskmelde 28 procent flere kunder, som ikke var i stand til at arbejde på grund af en ulykke eller arbejdsskade, sammenlignet med 2021. Syv ud af ti kunder, der gennemgår et personligt individuelt forløb hos Topdanmark, bliver nu fuldt raskmeldt.

”Det er afgørende for livskvaliteten, når vi hjælper den enkelte retur til hverdagen. Virksomheder får deres medarbejdere tilbage, arbejdsstyrken vokser, samfundet sparer udgifter til understøttelse og får i stedet skatteindtægter, og vi skal udbetale mindre i erstatning. Derfor har vi besluttet at øge vores kapacitet, så vi kan hjælpe endnu flere som supplement til de offentlige indsatser,” siger Peter Hermann.

I årets sidste kvartal så Topdanmark desuden en markant stigning på 260 procent i antallet af danskere, der tegner en lønsikring hos selskabet, sammenlignet med samme periode 2021. Det svarer til mere end en tredobling.

”Vi forventer, at efterspørgslen efter lønsikring fortsat vil stige i den kommende periode. I usikre tider ved vi, at den økonomiske sikkerhed, som en forsikring giver, kan være afgørende for at skabe tryghed for den enkelte og minimere antallet af ubekendte faktorer,” siger Peter Hermann.

//

5 højdepunkter fra Topdanmarks årsregnskab 2022:

  • Resultat efter skat: 2,049 mia. kroner (2021: 2,138 mia. kroner)
  • Præmieindtægter: 9,903 mia. kroner (2021: 9,541 mia. kroner)
  • Vækst i præmieindtægter: 3,8 procent (2021: 4,6 procent)
  • Combined ratio inklusive afløb: 81,8 (2021: 80,1)
  • Tab på investeringerne: -477 mio. kroner (2021: 554 mio. kroner)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark
Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark
Download
Download

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber.

Vi er 2.100 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark køber Dansk Sundhedssikring16.3.2023 09:16:54 CET | Pressemeddelelse

Topdanmark har indgået en aftale om at købe Oona Health A/S og alle datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab. Dansk Sundhedssikring har siden 2012 opbygget en ledende markedsandel på 16 procent på området for sundhedsforsikringer og har i dag omkring 530.000 privatkunder og 15.000 erhvervskunder. Købet vil betyde, at Topdanmark opnår en førende position på markedet for sundhedsløsninger til danske virksomheder og danskere. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen. ”Topdanmark og Dansk Sundhedssikring er et helt oplagt strategisk match. At være en markant spiller på skadesforsikringsmarkedet indebærer også at kunne tilbyde attraktive sundhedsløsninger til vores kunder, uanset om man er privatkunde eller erhvervskunde. Den ambition vil købet uden tvivl være med til at indfri,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark. ”Det

Topdanmark styrker populær vejhjælpsservice27.2.2023 12:50:00 CET | Pressemeddelelse

Fra 1. maj 2023 overtager Viking Assistance ansvaret for at hjælpe Topdanmarks kunder med vejhjælp og tjenester koblet til produktet i Danmark. Vejhjælp er en populær service, som flere end 60.000 kunder i Topdanmark gør brug af årligt, og det er en tilvalgsdækning til bilforsikringen. ”Løsningen fra Viking Assistance giver nye muligheder for både at styrke kundeoplevelsen og understøtte vores arbejde med digitalisering og bæredygtighed. Viking Assistance, der er en af de største og førende aktører på vejhjælpstjenester i Norden, stiller vores kunder og Topdanmark bedre,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark. ”Vi har en stor efterspørgsel på vejhjælp, og derfor skal vi naturligvis også sikre, at vi altid har et attraktivt produkt, som matcher ønsker og behovene hos vores kunder. Derfor ser vi løbende på Topdanmarks leverandøraftale på området, og gennem de seneste måneder har vi haft et større udbud, hvor flere interesserede aktører har budt på vejhjælpsaftalen. Selvom vi

Topdanmark sender sms-varslinger til 100.000 kunder før stormen Otto16.2.2023 16:30:30 CET | Pressemeddelelse

Stormen Otto er på vej mod Danmark, og det kan betyde nedfaldne tagsten, væltede træer og flyvende trampoliner. Derfor sender Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, nu SMS-varslinger med lokale vejrudsigter og gode råd til at forebygge til selskabets kunder i de berørte områder. “Vi ved af erfaring, at vi kan nå at begrænse omfanget af skader til gavn for både boligejere og os som selskab, hvis vi kommer på banen med gode råd til at sikre ejendele og ejendomme, inden stormen rammer. Derfor udsender vi 100.000 sms’er til boligejere om, at de for eksempel skal være opmærksomme på løse genstande i haven, og at der er lukket af til boligen,” siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark. “Varslingerne er en central del af vores beredskab, som bliver aktiveret, og som også betyder, at der prioriteres kapacitet på telefonerne til at hjælpe kunder med omfattende stormskader og vandskader, hvor der er akut behov for hjælp. Dem forventer vi, at vi vil få nogle af hen over weekende

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum