Topdanmark A/S

Topdanmark forventer flere indbrud i julen

Del

De seneste år har der været usædvanligt få indbrud i julen, men nu kan det være slut.

Forsikringsselskabet Topdanmark forventer, at der i juledagene i år vil ske en stigning i antallet af danskere, der får besøg af ubudne gæster.

”Vi forventer, at der vil ske flere indbrud hen over julen i forhold til juledagene 2020 og 2021, hvor corona havde stor betydning for indbrudstallene. I år vil vi formentligt se, at flere skal besøge familien, til større arrangementer eller ud at rejse, mens huset står tomt derhjemme,” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

En opgørelse fra Topdanmark viser, at antallet af indbrudsanmeldelser i juledagene 2020 og 2021 var 55 og 45 procent lavere end i juledagene 2019, altså før corona.

”Netop fordi, at mange har vænnet sig til at være hjemme, kan man med fordel genopfriske rådene til at sikre sin bolig mod ubudne gæster i højsæsonen for indbrud. Med gode, solide låse, døre og sikrede vinduer gør man det væsentligt mere besværligt for tyven at komme både ind og ud af huset. Derudover kan det være godt givet ud at aftale med naboerne, at de holder øje med huset og eventuelt parkerer deres bil i indkørslen, hvis man er væk i flere dage.”

“Og selvom det er en rigtig god idé at spare på strømmen i disse tider, anbefaler vi, at man lader nogle LED-lamper stå tændt, så det ligner, at der er nogen hjemme. Her kan man med fordel sætte timere til, så man reducerer energiforbruget i de lyse timer,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

Ubehagelig overraskelse
Ser man specifikt på juledagene, er 24. december den dag med flest indbrud, viser tal fra Danmarks Statistik. Dernæst følger lillejuleaften.

Selvom Topdanmark forventer, at antallet af indbrud i juledagene 2022 vil vokse sammenlignet med juledagene 2020 og 2021, er det ikke forventningen, at det vil nærme sig niveauet før corona.

”I en længere årrække har der været en faldende tendens i anmeldte indbrud, og det er naturligvis rigtig positivt. For en ting er, at det er ærgerligt at få stjålet sine personlige ting, noget andet er den meget ubehagelige oplevelse, det ofte er at opdage et indbrud i sit hjem. Det kan skabe meget utryghed, og derfor tilbyder vi også psykologhjælp til de kunder, der har behov for det,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

//

Her er 10 gode råd til at undgå indbrud i julen

  • Lad et par lamper stå tændt, så det ligner, der er nogen hjemme
  • Sæt timer på en række af dine lamper, så der ser beboet ud
  • Sørg for at sikre dit hjem med ordentlige låse og sikringsbeslag til vinduerne
  • Fortæl naboerne, hvornår du ikke er hjemme, og bed dem parkere i din indkørsel, tømme din postkasse og bruge din skraldespand, hvis du er væk i længere tid
  • Hvis vi får hvid jul: Få nogen til at skovle sne foran dit hus
  • Kan tyven kigge ind i dit hjem, så lad det se beboet ud. Mange mennesker rydder for eksempel pænt op, inden de tager hjemmefra – og det kan tyven se
  • Tjek dit hjem med ”tyvens briller på" og gem værdifulde ting, så man ikke kan se dem udefra – fx de dyre møbler, elektronik, kunst osv.
  • Undgå at lægge julegaverne synligt derhjemme – eller i bilen
  • Gem ikke kvitteringerne sammen med gaverne
  • Fortæl ikke på sociale medier, at du er væk hjemmefra – du kan altid lægge julebillederne op, når du kommer hjem igen

Kilde: Topdanmark

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber og kommercielle pensionsselskaber.

Vi er 2.400 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder, 600.000 privatkunder og 225.000 pensionskunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark køber Dansk Sundhedssikring16.3.2023 09:16:54 CET | Pressemeddelelse

Topdanmark har indgået en aftale om at købe Oona Health A/S og alle datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab. Dansk Sundhedssikring har siden 2012 opbygget en ledende markedsandel på 16 procent på området for sundhedsforsikringer og har i dag omkring 530.000 privatkunder og 15.000 erhvervskunder. Købet vil betyde, at Topdanmark opnår en førende position på markedet for sundhedsløsninger til danske virksomheder og danskere. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen. ”Topdanmark og Dansk Sundhedssikring er et helt oplagt strategisk match. At være en markant spiller på skadesforsikringsmarkedet indebærer også at kunne tilbyde attraktive sundhedsløsninger til vores kunder, uanset om man er privatkunde eller erhvervskunde. Den ambition vil købet uden tvivl være med til at indfri,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark. ”Det

Topdanmark styrker populær vejhjælpsservice27.2.2023 12:50:00 CET | Pressemeddelelse

Fra 1. maj 2023 overtager Viking Assistance ansvaret for at hjælpe Topdanmarks kunder med vejhjælp og tjenester koblet til produktet i Danmark. Vejhjælp er en populær service, som flere end 60.000 kunder i Topdanmark gør brug af årligt, og det er en tilvalgsdækning til bilforsikringen. ”Løsningen fra Viking Assistance giver nye muligheder for både at styrke kundeoplevelsen og understøtte vores arbejde med digitalisering og bæredygtighed. Viking Assistance, der er en af de største og førende aktører på vejhjælpstjenester i Norden, stiller vores kunder og Topdanmark bedre,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark. ”Vi har en stor efterspørgsel på vejhjælp, og derfor skal vi naturligvis også sikre, at vi altid har et attraktivt produkt, som matcher ønsker og behovene hos vores kunder. Derfor ser vi løbende på Topdanmarks leverandøraftale på området, og gennem de seneste måneder har vi haft et større udbud, hvor flere interesserede aktører har budt på vejhjælpsaftalen. Selvom vi

Topdanmark sender sms-varslinger til 100.000 kunder før stormen Otto16.2.2023 16:30:30 CET | Pressemeddelelse

Stormen Otto er på vej mod Danmark, og det kan betyde nedfaldne tagsten, væltede træer og flyvende trampoliner. Derfor sender Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, nu SMS-varslinger med lokale vejrudsigter og gode råd til at forebygge til selskabets kunder i de berørte områder. “Vi ved af erfaring, at vi kan nå at begrænse omfanget af skader til gavn for både boligejere og os som selskab, hvis vi kommer på banen med gode råd til at sikre ejendele og ejendomme, inden stormen rammer. Derfor udsender vi 100.000 sms’er til boligejere om, at de for eksempel skal være opmærksomme på løse genstande i haven, og at der er lukket af til boligen,” siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark. “Varslingerne er en central del af vores beredskab, som bliver aktiveret, og som også betyder, at der prioriteres kapacitet på telefonerne til at hjælpe kunder med omfattende stormskader og vandskader, hvor der er akut behov for hjælp. Dem forventer vi, at vi vil få nogle af hen over weekende

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum