Topdanmark A/S

Topdanmark dækker nu, hvis du bliver syg af covid-19 på rejsen

Del

Landets næststørste forsikringsselskab er blandt de første, der har besluttet at ændre praksis på rejseforsikringen. Tusindvis af danskere er nu ekstraordinært dækket, hvis de bliver syge af covid-19 på ferien eller før afrejse, også selvom Udenrigsministeriet fraråder rejser på grund af covid-19.

Er din destinationen på grund af covid-19 kategoriseret som ”orange” eller ”rød” i Udenrigsministeriets rejsevejledning, og vælger du alligevel at tage afsted, så dækker Topdanmark nu udgifter til eksempelvis lægebehandling og feriekompensation, hvis du bliver syg af covid-19 på ferien. 

Det gælder uanset, om du er vaccineret eller ej, har forsikringsselskabet netop besluttet. 

Før har denne type skader været undtaget i dækningen, ligesom det er tilfældet hos andre selskaber.

”Vi opfordrer altid vores kunder til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledning, som også er fundamentet for dækningen på vores rejseforsikring. Men vi ønsker i denne særlige situation at sikre, at vores kunder ikke risikerer at stå uden dækning, hvis de alligevel vælger at tage af sted. Der kan være mange årsager til, at man vælger at rejse,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

”Covid-19 har nu påvirket vores hverdag og liv i snart halvandet år, og vi står i en situation, hvor sygdommen og smitterisikoen er ved at blive vilkår, vi skal lære at leve med. Derfor har vi også valgt at ændre praksis, så vores kunder ikke risikerer at komme i klemme, hvis de bliver syge på ferien,” siger han.

Har kunder en afbestillingsforsikring vil de også være dækket, hvis de inden afrejse bliver syge af covid-19, enten ved smitte eller på grund af vaccine.

Her behandler Topdanmark situationen som ”normal opstået sygdom” og dækker efter de normale vilkår. Ved smitte skal kunden blot fremvise en positiv PCR-test.

Rejselystne men usikre danskere ringer med spørgsmål

Spørgsmål til rejseforsikringen og covid-19 er det, som de fleste kunder hos forsikringsselskabet ringer om i disse uger.

Udsigten til at rejserestriktionerne bliver lempet, og at sommerferien bedre kan planlægges, betyder, at et stigende antal rejselystne danskere er usikre på, hvordan de er dækket.

De har typisk spørgsmål om, hvilke muligheder de har for at få hjælp, hvis rejseplaner eller karantænekrav ændrer sig kort tid før afgang, eller hvis de vælger at tage af sted på ferie uden en vaccine.

”Da grænserne blev lukket i marts og april 2020, så vi en rekordstigning på hele 417 procent i antallet af henvendelser om rejseforsikring og covid-19. Og der er ingen tvivl om, at vores skadecenter også får rigtig travlt, når grænserne forhåbentligt snart åbner igen,” siger Carsten Elmose.

”Vi sidder klar til at besvare alle de spørgsmål, der måtte komme,” siger han.

Topdanmark spår, at der specielt i efteråret vil være markant flere, der rejser ud, og at der derfor vil blive væsentlig travlere på telefonerne end normalt. Selskabet planlægger derfor at indsætte ekstra bemanding.

Se mere om dækningen og svarene på de typiske spørgsmål om covid-19 og rejseforsikring her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Hver fjerde mindre virksomhed skal købe forsikringer 100% online hos Topdanmark18.6.2021 11:35:00 CEST | Pressemeddelelse

Topdanmark er blandt de første til at introducere et reelt onlinesalg af forsikringer til erhvervskunder. På selskabets hjemmeside kan virksomheder nu købe pakker med samtlige forsikringer, der er behov for, når man driver virksomhed, blandt andet arbejdsskade-, retshjælps- og ansvarsforsikring, og så er der mulighed for at tilkøbe fx cyberforsikring. ”Efter få klik har man en aktiv dækning, og vi regner med, at det bliver en gamechanger på erhvervsmarkedet. Det kan lyde banalt, at vi nu sælger online, men det har ikke været udbredt herhjemme, specielt ikke for erhvervskunder. Det skal og vil vi lave om på,” siger Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark. ”Vi oplever, at mindre virksomheder hellere vil bruge tid på at drive deres forretning og betjene kunder fremfor administrative opgaver. Nu kan de købe forsikringer lige præcis på den tid af døgnet, der passer dem bedst,” siger hun. Handler på et åbenlyst behov I første omgang bejler Topdanmark til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum