Topdanmark A/S

Topdanmark advarer om indbrudsbølge i varebiler

Del
Håndværkernes værktøj er i høj kurs hos tyve. Forsikringsselskabet Topdanmark har i første kvartal 2023 registreret 37 procent flere anmeldelser om indbrud i varevogne og lastbiler i forhold til samme kvartal året før.

De seneste måneder har budt på en bølge af indbrud i varebiler.

Det viser en ny opgørelse fra Topdanmark, der er et af landets største forsikringsselskaber.

”Vi oplever, at flere kunder henvender sig om indbrud i varevogne og lastbiler. For håndværkere er det selvfølgelig ærgerligt at komme ud til deres bil og se, at der for eksempel er boret hul i sidedøren, og at typisk dyrt værktøj er blevet stjålet, hvilket kan forsinke deres arbejde,” siger Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark.

I 2022 fik Topdanmark over 400 anmeldelser om indbrud i varevogne og lastbiler. Det er en stigning på over syv procent i forhold til året før.

”Især på det seneste har der været tale om en decideret indbrudsbølge i varevogne og lastbiler. Alene i første kvartal i år har vi registreret hele 37 procent flere anmeldelser sammenlignet med samme kvartal 2022. Det er naturligvis en ærgerlig tendens,” siger Monica Diaz.

Pas på tyven
De mange anmeldelser om indbrud i varebiler har fået flere af landets politikredse til at sætte gang i efterforskning. For eksempel oplyste Nordjyllands Politi i slutningen af marts, at politiet havde modtaget ”en del anmeldelser” om indbrud i varebiler, og at tyvene var gået målrettet efter værktøj.

Også på Sjælland har der på det seneste været en række anmeldelser om indbrud i varebiler, hvor døre var blevet brudt op, og værktøj var blevet stjålet.

”Noget tyder i øjeblikket på, at fremgangsmåden i flere af tilfældene er den samme. Vi vil derfor gerne advare om denne indbrudsbølge og opfordre kunder til at være ekstra opmærksomme på at sikre deres varevogne, værktøj og maskiner bedst muligt, siger Monica Diaz fra Topdanmark.

Stigningen fra 2021 til 2022, som ser ud til at fortsætte i 2023, i antallet af anmeldelser om indbrud i varevogne og lastbiler kommer efter en årrække, hvor indbrud i varevogne og lastbiler ellers har været faldende. Opgørelsen fra Topdanmark viser, at der fra 2019 til 2022 er sket et fald på 39 procent.

//

6 gode råd til varebilen

  • Parkér et oplyst sted
  • Parkér op af en husmur eller et hegn, så adgang til varerummet vanskeliggøres
  • Få en mekaniker til at deaktivere centrallåsen, så varerummet ikke automatisk låses op, når man åbner fordøren
  • Installér en alarm i varebilen
  • Brug garage, når det er muligt
  • Montér gitre for ruderne og montér ekstra og kraftigere låse

4 gode råd til værktøj og maskiner

  • Tøm varebilen om natten og sæt et skilt i forruden: ”Intet værktøj i bilen”
  • Mærk dit værktøj med firmanavn. Det kan gøres med et lille gravørværktøj, som kan købes på nettet. Sæt et skilt i forruden: ”Værktøj er mærket med firmanavn”
  • Registrér serienumre på dit værktøj, og tag billeder af det, så det kan spores af politiet
  • Sæt en GPS-tracker på dyre og større værktøj og maskiner, se de kan spores

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark.
Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark.
Download
Download

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber.

Vi er 2.100 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Omfang af kvæstelser er steget med +50 procent: Forsikringsselskab vil hjælpe kunder tilbage i job med exoskeletter30.5.2023 07:20:00 CEST | Pressemeddelelse

Omfanget af sager, hvor en person har fået ødelagt kroppen på grund af en ulykke på arbejdspladsen, vokser hos en af landet største forsikringsselskaber. En gennemgang af de seneste tre års skadesstatisk hos Topdanmark viser, at antallet af såkaldte kvæstelser er steget med 10 procent. Selskabet forsikrer over 110.000 danske virksomheder og landbrug, og dykker man længere ned i statistikken, afslører arbejdsskadetallene, at stigningen især af drevet af kvæstelser af knæ (+74 procent), ryg (+56 procent), albuer (+54 procent) og skuldre (+53 procent). Topdanmark er med en markedsandel på 21 procent det største selskab på området for arbejdsskade. Selskabet hjælper årligt 6.000-6.500 danskere, der er ramt af en arbejdsskade eller ulykke på arbejde, og selskabet udbetaler et trecifret millionbeløb i erstatning i arbejdsskadesager. ”Kvæstelser udgør nu næsten halvdelen af vores arbejdsskadesager, og når man ser på vores størrelse og omfang af sager, så fylder kvæstelser derfor en del i hver

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum