Topatleter vil svømme, cykle, løbe og ro penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Hvad gør topatleter, når sommerens mesterskaber er aflyst pga. coronakrisen, men formen alligevel skal holdes vedlige?
Europamester i triatlon Line Brandt Pedersen fra Silkeborg har udfordret sin bror, verdensmester i kajak, Mads Brandt Pedersen, i en dyst om at komme hurtigst fra Silkeborg til Randers – hun skal svømme, cykle og løbe, han skal ro i kajak. Dysten bliver på samme tid centrum for indsamling af penge til coronaforskningen på Aarhus Universitet.
”Da det ene mesterskab efter det andet blev aflyst, indså jeg, at jeg var nødt til at gøre noget andet for at motivere mig til at holde træningen ved lige. Samtidig vil jeg gerne støtte kampen mod corona. Herfra voksede ideen”, fortæller Line Brandt Pedersen om kampen mellem bror og søster, som nu er eskaleret til en sportsevent med livestreamning og indsamling d. 9. maj. Sportsarenaen er Gudenåens strækning mellem Silkeborg og Randers. I alt ca. 70 km.
Følg dysten på Facebook
Søskendeparret har valgt at gøre dysten til en begivenhed, som bliver offentlig tilgængelig på de sociale medier, for samtidig at skabe opmærksomhed om og støtte til coronaforskningen på Aarhus Universitet.
”Som alle andre er jeg påvirket af coronakrisen, og jeg har lyst til at hjælpe. Jeg gør det bedst ved at støtte dem, som konkret arbejder på at udvikle behandling”, siger Line Brandt Pedersen om initiativet. Hun har sammen med sin bror besluttet, at pengene som indsamles ved eventen skal doneres til virusforsker og professor Søren Riis Paludan og det coronavirus forskningsprogram, som kører på Institut på Biomedicin på Aarhus Universitet.
Her arbejder forskere på højtryk med at udvikle en ny vaccine mod covid-19 og nye test- og behandlingsmuligheder til patienter, som rammes af coronavirus. Professor Søren Riis Paludan er berørt over atleternes udmelding.
”Det er fantastisk generøst af Line og Mads at stille sig selv til rådighed til fordel for forskningen. Vi har brug for alle midler og opbakning fra samfundet til skabe mere viden om coronavirus. Denne event oplever vi som et tillidsfuldt skulderklap til os på universitetet, og det er vi meget taknemmelige for”, siger Søren Riis Paludan.
Sådan foregår dysten
Eventen starter ved Andetovet i Silkeborg d. 9. maj kl. 10.00 og slutter ved Justesens plæne i Randers omkring kl. 14.45.
Mads ror i kajak fra Andetovet i Silkeborg til Justesens plæne i Randers.
Line svømmer fra Andetovet i Silkeborg til Resenbro, cykler herfra via Trækstien til Tange og løber ligeledes via Trækstien til Randers.
I alt forventes turen at tage 4,5 – 5 timer.
Her kan du følge med
Eventen livestreames og kan følges på Facebook: www.facebook.com/coronachallenge2020
2 speakere, Lasse Stengaard aka Tri-Oraklet og Rene Larsen, vil kommentere på livestream og interviewe gæster undervejs.
Her kan du donere
På Facebooksiden findes også et link til indsamlingsplatformen, hvor der samtidig er mulighed for at deltage i konkurrencen om lodtrækningspræmier fra bl.a. Fusion og Parajumpers.
Det er også muligt at donere direkte på GoFundMe.
Fakta om atleterne:
Line Brandt Pedersen, 28 år, tidl. professionel fodboldspiller i USA, nu atlet i triatlon, duatlon og crossløb. Europamester i Ironman i AG25-29 samt Danmarksmester i halv Ironman blandt alle aldersgrupper. I 2019, debuterede som pro-duatlet ved EM og repræsenterede atletiklandsholdet i cross løb ved NM, EM og VM.
Mads Brandt Pedersen, 23 år, blev i 2019 kden første nogensinde til at blive dobbelt verdensmester og dobbelt europamester i maratonkajak (både U23 og Senior). Er nr. 1 på verdensranglisten og var nomineret til BT Guld ved årets store sportsgalla på DR.
Kontakt
Coronaforskningsteamet på Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet:
Professor Søren Riis Paludan
srp@biomed.au.dk
28 99 20 66
Professor Trine Mogensen
trine.mogensen@biomed.au.dk
20 12 52 80
Atleterne
Triatlet Line Brandt Pedersen
www.instagram.com/linebrandtpedersen
linepedersen66@msn.com
91 31 10 87
Kajakroer Mads Brandt Pedersen
www.instagram.com/madsbrandtpedersen
mads.brandt@icloud.com
25 56 35 69
Nøgleord
Billeder
Information om Aarhus Universitet: Health
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse.
Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.
Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Mænd hører babygråd lige så godt - men mødrene står op2.7.2025 08:50:55 CEST | Pressemeddelelse
Nyt studie afkræfter myten om kvinders særlige evne til at høre babygråd. Forskerne fandt kun minimale forskelle mellem mænd og kvinders hørelse, men mødre står stadig for den natlige barnepleje tre gange så ofte som fædrene.
Forstadier til knoglemarvskræft kan stoppe sig selv27.6.2025 09:16:50 CEST | Pressemeddelelse
Forskere har opdaget, at nogle celler går i dvale og skaber et forsvar mod kræft – et gennembrud, der kan føre til tidlig behandling.
Supercomputer og AI løfter dansk kræftbehandling – nyt projekt får 53 mio. kr.27.6.2025 08:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på over 53 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Grand AI Challenge til projektet AIM@CANCER får forskere nu mulighed for at udnytte de enorme mængder billeddata, der genereres i forbindelse med strålebehandling af kræftpatienter, til at forbedre behandlingen.
Nu skal flere medicinstuderende læse kandidaten i Herning26.6.2025 15:02:38 CEST | Pressemeddelelse
Først var det 30, nu er det 60 medicinstuderende, som fremover kan læse deres kandidat på Regionshospitalet i Gødstrup. Aarhus Universitet har netop besluttet at styrke studiemiljøet i Herning ved en fordobling af det årlige optag af studerende på kandidatuddannelsen.
Nyt håb for behandling af kranieskader: Immunceller styrker kunstige implantater26.6.2025 09:54:20 CEST | Pressemeddelelse
I stedet for at bruge egen knogle eller titanium til at reparere kraniebrud, arbejder forskere på at bruge kunstige materialer. Ny forskning viser – overraskende – at kroppens immunforsvar hjælper det kunstige materiale med at blive stærkere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum