Too Good To Go og FødevareBanken står sammen mod madspild
For Too Good To Go er donationerne en naturlig del af virksomhedens gyldne regel om at prioritere fødevarebankerne, så overskudsmad i Danmark først og fremmest går til socialt udsatte.
"FødevareBanken bekæmper ikke bare madspild. De sikrer også, at den mad, der er i overskud, kommer ud til dem, der har allermest brug for det. Det er en på alle måder beundringsværdig indsats, som vi gerne vil støtte op om. Vi har derfor gjort det muligt for alle at give et bidrag til FødevareBanken via vores app i 2020,” siger landechef i Too Good To Go, Heidi Boye.
FødevareBanken modtager overskudsvarer direkte fra fødevareindustrien og fordeler dem på knapt 300 varmestuer og væresteder, hvor socialt udsatte kan få glæde af dem.
Too Good To Go har sit primære fokus i detailledet og sørger for, at forbrugerne kan redde den mad, der ellers ville blive smidt ud – fx hos den lokale bager, i supermarkeder og på restauranter – til reducerede priser.
”Vi er stolte af makkerskabet med Too Good To Go. Vi har samme mål – nemlig bekæmpelse af madspild – men forskelligt fokus med vores respektive indsatser. Når man nu i hele 2020 kan støtte FødevareBanken via Too Good To Go, er det et stærkt signal om vigtigheden af det fælles mål. Der er brug for at samle alle gode kræfter om vores dagsorden. Verden holder ganske enkelt ikke til, at vi fortsætter med at kassere en tredjedel af de fødevarer, der produceres,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.
En donation på fx 20 kr. svarer til 4-5 måltider til socialt udsatte i Danmark. Man donerer via ”Støt en lokal velgørenhed” i Too Good To Go-appen.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder
Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.