Verserende historie i medierne om FødevareBanken
Situationen kort - Organisationsændringerne i FødevareBanken omfatter nedlægning af tre lokale lederstillinger. Det sker for at sikre et større samarbejde på tværs af organisationen og styrke kombinationen af professionelle og frivillige indsatser. Fire nye stillinger oprettes bl.a. er John Køppler den 15. september 2022, efter ni år i FødevareBanken, tiltrådt som ny Fødevare- og Logistikchef. Han får ansvaret for den overordnede ledelse på tværs af alle FødevareBankens afdelinger og i tæt samarbejde med lokale koordinatorer, hvoraf to ud af tre stillinger er besat.
Bestyrelsen tager situationen meget alvorligt og uddyber her:
"Frivillige, primært i Aarhus, har stået stærkt sammen efter vores udmelding om organisationsændring i FødevareBanken. Vi anerkender deres bekymring, men vil gerne slå fast, at bestyrelsen bakker 100% op om den nye retning og FødevareBankens direktør og ledelse”, siger Flemming Nør-Pedersen, Bestyrelsesformand i FødevareBanken.
Han fortsætter:
”Det har været en nødvendighed at optimere FødevareBankens organisation. Beslutningen om organisationsændringen er gennemført og implementeres, ikke kun i Aarhus, men i alle FødevareBankens afdelinger i hele landet. Det gør vi for at ruste FødevareBanken til fremtidens udbud og efterspørgsel”, siger Flemming Nør-Pedersen.
Bestyrelsen og ledelsen anerkender, at forandring kan være svært, men anser ikke, at de frivilliges krav til indsigt og medbestemmelse bør skygge for FødevareBankens primære formål. Bestyrelsesformanden uddyber:
”Potentialet for FødevareBanken er stort og vi kan – med optimering af hele organisationen - sikre omfordeling af langt flere fødevarer til gavn for mennesker i svære livssituationer. Vores fokus er altid modtagerne og i sidste ende de mange mennesker, som har behov for vores indsats”, forklarer Flemming Nør-Pedersen.
I forløbet er ansatte og frivillige løbende blevet orienteret, i det omfang det juridisk har været muligt. Generelt er forandringerne om en ny organisation blevet taget godt imod og frafald af frivillige er primært isoleret til Aarhus-afdelingen, som har 72 frivillige tilknyttet. Omkring 30 frivillige har indtil nu besluttet, at de ikke længere ønsker at være aktive i FødevareBanken. Beslutningen tager FødevareBanken til efterretning og direktør Lea Gry von Cotta-Schønberg siger:
”Jeg er oprigtigt ked af, at vi må sige farvel til lidt over 30 frivillige. Deres indsats har gjort en stor forskel og vi har været meget glade for samarbejdet. Når det er sagt, er FødevareBankens udvikling også vigtig og vi er nødt til at optimere indsatsen og geare organisationen til i fremtiden at kunne modtage og levere langt flere fødevarer, end hvad der er tilfældet i dag. Det kan vi kun ved bl.a. at gennemføre denne optimering og organisationsændring”
Til trods for frafald af frivillige, vil FødevareBanken i Aarhus, fortsat modtage leveringer fra alle donorer. I en kortere periode på få uger kan der forventeligt være en nedsat mulighed for levering til vores 132 modtagere i Midt- og Nordjylland. Alle modtagere er orienteret og har udvist stor forståelse for situationen. FødevareBanken forventer at være tilbage på et normalt leveringsniveau omkring 1. november 2022.
FødevareBanken er i fuld gang med en rekrutteringsindsats af nye frivillige i Aarhus-området og oplever allerede stor interesse.
Nøgleord
Kontakter
Mette Ljunggren
Tlf:22949400mette@thecentral.dkBilleder
Information om Fødevarebanken
FødevareBanken er en NGO, der kæmper for et Danmark uden madspild og madfattigdom. Organisationen indsamler og leverer overskudsmad fra sine samarbejdspartnere til 348 modtagerorganisationer i hele Danmark. Overskudsmaden bliver til næsten 4 millioner nærende måltider om året, for mennesker i svære livssituationer.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.
Salling Groups butikker gør madspild til måltider for dem, der har det svært23.11.2021 12:49:36 CET | Pressemeddelelse
FødevareBanken og Salling Group har indgået et strategisk partnerskab om at mindske madspild og madfattigdom.