Haderslev Kommune

Tomme ældreboliger kan nu anvendes til ukrainske flygtninge

Del

Fremover kan almene ældreboliger blive hjem for ukrainske flygtninge, der anvises til boligplacering i Haderslev Kommune, når de har fået opholdstilladelse efter særloven.

Kommunalbestyrelsen har givet mulighed for, at flygtninge fra Ukraine, der skal boligplaceres i Haderslev Kommune, kan bo i ældreboliger. For at sikre en smidig sagsbehandling, har man uddelegeret beslutningskompetencen til forvaltningen, så kommunalbestyrelsen ikke skal behandle hver enkelt sag.

Tallene på, hvor mange flygtninge, der forventes i Danmark, svinger. Derfor afsøger kommunen lige nu alle muligheder for boligplacering.

116 ukrainske flygtninge er i øjeblikket visiteret til at bo i Haderslev Kommune efter særloven. Det tal forventes at stige til omkring 300, når de ansøgninger, der er modtaget på landsplan, er behandlet. Det kan blive højere endnu, hvis flygtningestrømmen stiger.

”Lige nu står omkring 40 almene ældreboliger i Haderslev Kommune tomme. Hvis de kan bruges til at huse ukrainske flygtninge, så synes vi i Senior- og Sundhedsudvalget, at det er en god idé. Der vil fortsat være ledige ældreboliger til de borgere, der får behov”, siger Allan Emiliussen, der er formand for Senior- og Sundhedsudvalget.

Almene ældreboliger kan normalt kun udlejes til de borgere, der er berettiget til dem ifølge loven, men når efterspørgslen er lav og der er tomme boliger, kan de udlejes til andre boligsøgende, hvis kommunalbestyrelsen giver tilladelse til det.

”Vi skal være klar til at handle hurtigt, når flygtninge fra Ukraine bliver boligplaceret i kommunen. Derfor har vi i Senior- og Sundhedsudvalget anbefalet kommunalbestyrelsen at uddelegere beslutningskompetencen til forvaltningen, så vi er klar, når behovet er der”, siger Allan Emiliussen.

Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde tirsdag at uddelegere beslutningskompetencen indtil særlovens udløb.

Kontakter

Allan EmiliussenFormand, Senior- og Sundhedsudvalget

Tlf:40 22 52 80

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

Ehlers Samlingen åbner igen25.4.2022 11:49:06 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum