Haderslev Kommune

Tom Buk-Swienty er hovedtaler ved årets lysfest

Del

Forfatter, journalist og historiker Tom Buk-Swienty er årets hovedtaler ved Haderslev Lysfest 2022, hvor tusindvis samles for at markere Danmarks befrielse.

Når Slesvigske Fodregiment og Haderslev Kommune den 4. maj markerer Danmarks befrielse vil det være forfatter Tom Buk-Swienty, der holder årets lysfesttale.

“Som gammel sønderjyde er jeg særlig stolt af at være hovedtaler til Haderslevs traditionsrige og smukke historiske fejring den 4. maj. I år hænger der sorte skyer over Europa, ja en stor del af verden, på grund af krigen i Ukraine og det giver fejringen af denne historiske dato, aftenen hvor Danmark i 1945 blev frit efter Besættelsens åg, en ganske særlig tyngde, men jeg ønsker også at benytte lejligheden til at fokusere på håb og lyse tider.”

Tom Buk-Swienty er opvokset op i Sønderborg. Han er uddannet historiker og har skrevet en række prisbelønnede værker, som blandt andet ”Slagterbænk Dybbøl”, og ”Dommedag Als”, der var inspiration til filmen 1864. Senest har Tom Buk-Swienty udgivet bogen ”Undervejs”, der er en samtalebog med H.M. Dronningen.

”Vi er stolte over, at Tom Buk-Swienty er årets lysfesttaler. Tom Buk-Swientys forfatterskab er anerkendt som førsteklasses historisk formidling, og det har fortjent skaffet ham et stort publikum. Han er en dygtig fortæller og formidler af historiske begivenheder, og hans værker har haft en stor betydning for formidlingen af sønderjysk historie, så jeg glæder mig meget til at høre hans tale”, siger borgmester Mads Skau.”

Som Lysfesttaler vil Tom Buk-Swienty indgå i rækken af prominente talere, der siden 1950 har stået på talerstolen på Haderslev Kaserne. Senest H.K.H Kronprins Frederik, der var lysfesttaler i 2021.

Årets kunstneriske står operasanger Susanne Elmark og sanger og entertainer Christoffer Brodersen for sammen med Haderslev Domkirkes Pigekor og Slesvigske Musikkorps. De skal blandt andet fortolke sangen ”Frihedens Døgn”.

Lysfesten begynder kl. 22. Portene åbnes for publikum kl. 19.30. Se hele programmet på haderslevlysfest.dk

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

Ehlers Samlingen åbner igen25.4.2022 11:49:06 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum