Tøj i god kvalitet er billigere for klimaet

Del

I dag findes der mange forhandlere af såkaldt ”fast fashion”. Billige design der flyver fra catwalk til butik til skraldespand. Men i de seneste år er der også dukket flere butikker op med fokus på kvalitet og holdbarhed frem for kvantitet. Og det er langt bedre for både miljøet og forbrugernes pengepung.

Trends og modediller ændrer sig hele tiden. Med de sociale medier skal der ikke meget til, før en ny stilart vinder popularitet. Det betyder også, at mange tøjbutikker kæmper om at være de første på trenden. Og derfor pumper de konstant nyt, billigt – især – dametøj ud på markedet.

For mange virker det både fristende og billigere at handle i butikker, der sælger ”fast fashion”. Men når det kommer til stykket, er det både dårligt for sparebøssen og miljøet. Tøjet holder nemlig ikke længe, og skal hurtigt erstattes med nye indkøb.

Miljøbevidst tøj

Hos dametøjsbutikken FLOT arbejder de på at modgå denne tendens. De prioriterer nemlig lækre mærker i høj kvalitet. Og alle deres design er tidløse og klassiske, så de holder til mange års brug.

Et af mærkerne de forhandler, er Mulberry, som er kendt for deres høje kvalitet. Og selvom tøjet umiddelbart ser dyrere ud, er det ofte billigere i længden – for både forbrugeren og klimaet. Det kan nemlig bruges mange år ud i fremtiden.

Køb og smid væk skader miljøet

Hver gang et stykke tøj bliver smidt væk, ender det på lossepladsen eller forbrændingen. Og det er rigtig dårligt for klimaet. Det betyder nemlig ikke kun, at der kommer skrald ud i naturen eller luften. Det betyder også, at der skal bruges ressourcer på at producere nyt tøj.

Ofte ender vi også med et overforbrug. De mange ”fast fashion”-kæder vrimler nemlig med billige og flotte design. Og når en t-shirt kun koster en 50’er, er det nemt at komme til at købe et par stykker for mange. De ender så med at ligge i skabet, blive brugt et par gange, inden de til sidst kommer i skraldespanden.

Nogle vælger at donere deres billige tøj til genbrugsbutikker. Og det er også en god ting for miljøet. Desværre er tøjets kvalitet ofte så dårlig, at det ikke kan sælges videre. Eller også er designet allerede forældet og ude af mode.

Kvalitet giver høj brugsværdi i mange år

Hvis tøjindustrien skal blive mere miljøvenlig, er det vigtigt at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. I længden vil det spare både penge og CO2. Og det er de meget opmærksomme på hos tøjbutikken FLOT.

FLOTs indkøbere har nemlig fokus på at finde ikoniske og klassiske design med en høj brugsværdi. De går ind for, at der gerne må være færre ting i garderoben, så længe materialet og designet er i top.

Det gør nemlig, at du ofte beholder genstandene i længere tid og rent faktisk får dem brugt. For når du betaler lidt ekstra for god kvalitet, køber du kun det tøj, du er sikker på at bruge. Du undgår impulskøb og tøj, der ender med at ligge i skabet og samle støv.

Nøgleord

Kontakter

FLOT.nu
Tlf: 6061 7990
Allehelgensgade 3
4000 Roskilde

Billeder

Information om Shopfinity

Shopfinity
Marielundsvej 46B
2730 Herlev

https://www.shopfinity.dk/

FLOT.nu er en dametøjsbutik i Roskilde med fokus på de nyeste trends og bærdeygtighed.

Følg pressemeddelelser fra Shopfinity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Shopfinity