SOS International

Tohjulet vejhjælp overhaler vejhjælpsbiler

Del

I tæt trafik er en cyklende mekaniker mere effektiv, end den traditionelle teknikerbil, når det handler om at komme hurtigt frem med vejhjælp. Det viser SOS Dansk Autohjælps erfaringer efter et halvt år med to specialbyggede vejhjælpscykler i drift.

Cyklerne, der kører på pedalkraft og el, er i drift, når der er mest trængsel i trafikken i hovedstaden – det vil sige typisk på mandage, fredage, i weekender og ved større begivenheder, der kan medføre tæt trafik.

En halvårsevaluering viser nu, at cyklerne har overhalet de klassiske teknikerbiler i forhold til, hvor mange assistancer, der kan køres på en vagt i København – vel at mærke, når der er trængsel på vejene.

- Vi kan se, at vejhjælpscyklerne som forventet giver rigtig god mening i hovedstaden, hvor trafikforholdene giver vores biler udfordringer med at komme frem. Erfaringerne er så gode, at vi nu overvejer at udvide med flere vejhjælpscykler i hovedstadsområdet, siger Jan Bøjstrup Christensen, direktør for mobility i Danmark.

Siden de to specialbyggede cykler blev sat i drift 1. maj, har de tilsammen kørt 2.370 kilometer. Det svarer til at hver cykel har været en tur til Oslo og retur. Cyklerne indstiller driften i vinterperioden, når der er sne og glatte veje.

Udover at løse et konkret problem med trængsel i trafikken, bidrager cyklerne til SOS Internationals ønske om at finde flere løsninger på klimaudfordringerne.

Fakta:

  • Vejhjælpscyklerne er i drift i København og på Frederiksberg
  • Cyklerne har en rækkevidde på 100 kilometer på en opladning
  • Otte reddere har været på kursus i betjeningen af vejhjælpscyklerne
  • Inklusive udstyr vejer hver cykel ca. 150 kilo
  • Vejhjælpscyklerne kan udføre assistance indenfor: Nødtætning, hjulskift, døroplukning, rudeafdækning og starthjælp til både 12 og 24 volt

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.000 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum