Syddansk Universitet

Tobias Neher er ny professor i teknisk audiologi ved Klinisk Institut og Forskningsenheden for Oto-Rhino-Laryngologi, begge SDU.

Del

Tobias Neher er udnævnt til professor i teknisk audiologi ved SDU. Han udfører grundforskning og anvendt forskning inden for høreteknologi og hørerehabilitering.

Hans primære interesseområder er de perceptuelle mekanismer bag forskellige typer af hørevanskeligheder, deres funktionelle konsekvenser samt spørgsmålet om, hvordan disse kan afhjælpes med tekniske løsninger.

Tobias Neher har publiceret mange artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter, og hans forskning har medført en række fund og patenter, der har påvirket verdens fire største høreapparatfirmaers produkter.

”Jeg glæder mig meget over, at det er lykkedes for Klinisk Institut på SDU at både rekruttere og fastholde en så velkvalificeret, kreativ og dygtig forsker på det audiologiske område som Tobias Neher,” lyder det fra institutleder, professor Kirsten Ohm Kyvik.

Tobias Neher læste til audioingeniør og forsvarede sin ph.d.-afhandling i psykoakustik i 2004 ved Institute of Sound Recording, University of Surrey i England. Efter en etårig postdoc ansættelse ved samme institut flyttede han til Danmark, hvor han arbejdede som forskningsingeniør og projektleder på Eriksholm Research Centre, Oticon A/S i Snekkersten i 6.5 år. I den tid tilegnede han sig ekspertviden inden for audiologi og høreapparater.

I 2012 tiltrådte han en stilling som seniorforsker ved Medizinische Physik og Cluster of Excellence ”Hearing4all”, Oldenburg Universitet i Tyskland, hvor han opbyggede sin egen forskningsgruppe. I 2017 blev han udnævnt til lektor i audiologi ved Klinisk Institut, SDU. I den stilling var han medansvarlig for et stort nationalt forskningsprojekt (”Better Hearing Rehabilitation”) med adskillige akademiske, kliniske og industrielle samarbejdspartnere. Samtidigt byggede han forskningsgruppen i teknisk audiologi op.

Privat bor Tobias Neher i Odense med sin hustru, som er landskabsarkitekt, samt deres to børn på 15 og 11 år. Han er født i 1977 og opvokset i Tyskland. Han holder sig i form med løb og går gerne tur i den fynske natur. Resten af fritiden tilbringer han med byggeprojekter i hjemmet.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Med støtte fra Verdensbanken: Danske droner måler matrikler i Sierra Leone23.9.2022 14:10:36 CEST | Pressemeddelelse

I Sierra Leone har man ikke skøder, som vi kender det fra Danmark. Et hold droneforskere fra SDU befinder sig lige nu i det afrikanske land, hvor de hjælper med at opmåle matrikler i et pilotprojekt med Ingeniører Uden Grænser. Verdensbanken har doneret 41 millioner dollars til satsningen, som skal sikre ejendomsretten i et af verdens fattigste lande, hvor jorden har høj værdi til plantagedrift og udvinding af råstoffer.

Ultrasound robot ready for arthritis patients, thanks to Danish researchers15.9.2022 15:41:56 CEST | Press release

Researchers from the University of Southern Denmark (SDU) and Odense University Hospital (OUH) have jointly developed the world's first fully automated arthritis scanning robot. The robot has just been CE certified and is thus ready to be sold and put into use in hospitals throughout Europe. It is a breakthrough in rapid testing for rheumatoid arthritis, which will lead to shorter wait times and greater flexibility for patients

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum