Middelfart SparekasseMiddelfart Sparekasse

To sparekasser er klar til at blive til én

Del

Repræsentantskaberne i både Folkesparekassen og Middelfart Sparekasse har godkendt sammenlægningen af de to pengeinstitutter.

Repræsentantskaberne  Folkesparekassen og Middelfart Sparekassen har mandag og tirsdag godkendt aftalen om at sammenlægge de to sparekasser til én med Middelfart Sparekasse som det fortsættende institut.
Repræsentantskaberne Folkesparekassen og Middelfart Sparekassen har mandag og tirsdag godkendt aftalen om at sammenlægge de to sparekasser til én med Middelfart Sparekasse som det fortsættende institut.

Sammenlægningen af Middelfart Sparekasse og Folkesparekassen til én sparekasse med Middelfart Sparekasse som den fortsættende virksomhed kan nu gennemføres. Repræsentantskaberne i de to sparekasser har mandag aften (Folkesparekassen) og tirsdag aften (Middelfart Sparekasse) stemt for sammenlægningsaftalen på to ekstraordinære repræsentantskabsmøder. 

 Særligt i Silkeborg var det en speciel aften, da beslutningen betyder, at Folkesparekassen ophører som selvstændigt institut efter 38 år. 

 -  Jeg er glad for, at repræsentantskabet stemte for denne beslutning, selv om det selvfølgelig er følelsesladet. I den ideelle verden havde vi gerne fortsat som selvstændigt institut, men vi må erkende, at det er svært at være en lille sparekasse og skulle leve op til de samme krav som de største institutter. Der er enighed om, at Middelfart Sparekasse er det rigtige valg, når vores plan B blev til plan A, siger Louise Andersen, formand for Folkesparekassens bestyrelse. 

Værdierne fastholdes 

Tirsdag aften deltog Louise Andersen også i det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i Middelfart Sparekasse. Som en del af sammenlægningsaftalen indtræder hun nu i Middelfart Sparekasses bestyrelse.  

 - Det var en god oplevelse at hilse på repræsentantskabet i Middelfart Sparekasse. Ligesom i Folkesparekassen udgøres repræsentantskabet af medlemmer, som vil sparekassen det bedste – og har stort fokus på, at den drives ud fra nogle sunde værdier, siger Louise Andersen. 

 I Middelfart Sparekasse er der glæde over, at sammenlægningen nu kan gennemføres. 

 - Det er en historisk beslutning, da Middelfart Sparekasse indtil nu har været ufusioneret siden grundlæggelsen i 1853. Vores ambition er at være her på den lange bane, og at vi kan indgå i en sammenlægning med Folkesparekassen cementerer den ambition, siger Flemming B. Nielsen, formand for Middelfart Sparekasses bestyrelse. 

To stærke værdisæt mødes

Han nævner, at de to sparekasser deler en ambition om at have fokus på mere end at tjene flest muligt penge. 

- Middelfart Sparekasse har historisk set et stort socialt fokus, mens Folkesparekassen har en stærk, grøn profil og fokus på FN’s Verdensmål. Ved at lade vores værdier mødes, skaber vi noget, som taler ind i det mange, ønsker i dag – en ambition om, at vi som pengeinstitut kan bidrage til et bæredygtigt samfund, både socialt og miljømæssigt. Samtidig har vi så stærk en økonomi, at vi kan sætte handling bag ambitionerne, siger Flemming B. Nielsen. 

Ingen forandringer for kunderne 

Endnu mangler den formelle godkendelse fra Finanstilsynet, før sammenlægningen er endelig. Den ventes at komme inden længe, men på trods af det skal kunderne i Folkesparekassen ikke forvente store forandringer her og nu. 

 - Vi har tid til at gøre tingene ordentligt, så i nogen tid vil kunderne ikke opleve store forandringer. Vi skal formentlig hen i andet kvartal 2022, før den tekniske konvertering er helt på plads. Nu går vi i gang med at lære hinanden at kende – og jeg glæder mig meget til at hilse på kollegerne fra Folkesparekassen til vores årlige medarbejderdag den 11. september, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse. 

Alle medarbejdere i Folkesparekassen, som ønsker det, fortsætter i Middelfart Sparekasse. Afdelingerne i Odense og Aarhus lægges sammen med Middelfart Sparekasses afdelinger i de to byer. I Silkeborg omdannes Folkesparekassens hovedsæde til Middelfart Sparekasses 13. afdeling. Sparekassen går snart i gang med at søge en afdelingsdirektør og en til to rådgivere til afdelingen.  

 -  Vi har den filosofi, at når vi kommer til en ny by, så gør vi det med manér. Derfor vil vi gerne supplere de dygtige medarbejdere i afdelingen med nogle flere kolleger, så afdelingen samlet set bliver styrket og forhåbentlig lykkes med at tiltrække endnu flere kunder til afdelingen, siger Martin Baltser.  

_________________________________________________________________

Om sparekasserne:

Middelfart Sparekasse er fra 1853, har ca. 85.000 kunder og 350 medarbejdere

Folkesparekassen blev grundlagt i 1983, har ca. 9.300 kunder og 25 medarbejdere

Læs mere på midspar.dk/fusion

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Repræsentantskaberne  Folkesparekassen og Middelfart Sparekassen har mandag og tirsdag godkendt aftalen om at sammenlægge de to sparekasser til én med Middelfart Sparekasse som det fortsættende institut.
Repræsentantskaberne Folkesparekassen og Middelfart Sparekassen har mandag og tirsdag godkendt aftalen om at sammenlægge de to sparekasser til én med Middelfart Sparekasse som det fortsættende institut.
Download

Information om Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse
Middelfart Sparekasse
Havnegade 21
5500 Middelfart

64 22 22 22https://midspar.dk/

”Til fælles bedste.” Det var udgangspunktet, da Middelfart Sparekasse blev stiftet i 1853, og den sætning har vi levet efter lige siden. For Sparekassen handler til fælles bedste om at gøre en positiv forskel for kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Følg pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse støtter fristed for byens udsatte kvinder10.8.2021 14:25:56 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus: For tredje år i streg støtter Middelfart Sparekasse økonomisk op om Reden Aarhus’ sundhedsklinik til gavn for Redens brugere. Sundhedsklinikken gør en stor forskel for de kvinder, som kommer på Reden og lever med problemer som hjemløshed, misbrug, prostitution, ensomhed, vold og voldtægt. - Denne gruppe kvinder er særligt sårbare i mødet med fysisk og psykisk sygdom og har ofte oplevet stigmatisering og svigt. Mange af kvinderne oplever ikke at kunne opsøge egen læge på lige fod med andre. Her gør klinikken en stor forskel, da kvinderne kan få hjælp og videre brobygning i trygge rammer, siger Anders Sørensen, leder af Reden Aarhus. Klinikken er drevet af et stort hold frivillige læger og sygeplejerskestuderende, som hver uge hjælper byens udsatte kvinder med basale livsbehov og giver adgang til den nødvendig hjælp, undersøgelser og rådgivning. Særligt under pandemien har kvinderne været sårbare. Livet har været præget af isolation og usikkerhed, og mange af kvinderne har været

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum