Ishøj Kommune

To skoler i Ishøj sender flere elever hjem grundet coronasmitte

Del

Flere elever på Vejlebroskolen og Gildbroskolen er sendt hjem grundet coronasmitte på skolen

Gildbroskolen i Ishøj.
Gildbroskolen i Ishøj.

Mandag formiddag den 14. september 2020 drejede det sig om to elever fra Vejlebroskolen og fire elever på Gildbroskolen, som er hjemme, da de er testet positiv for corona. Det samlede antal coronasmittede i Ishøj var den 13. september 2020 på 28 personer.

Klassekammerater til de elever, som er testet positiv, og de parallelklasser, som de har haft undervisning sammen med, er også sendt hjem for at blive testet. Det samme gælder de medarbejdere, der har været i nær kontakt med de smittede elever og/eller deres klasse. De berørte elever og klasser modtager fjernundervisning.

”Begge skoler er i fuld gang med at håndtere situationen på bedste vis. På både Vejlebroskolen og Gildbroskolen har de fortsat fokus på at smitteopspore nære kontakter til de elever, som er testet positivt. Skolerne laver også en grundig gennemgang af deres corona-forholdsregler og retningslinjer sammen med skolens sundhedsplejerske,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Af forsigtighedshensyn holder aftenklubben lukket på de to skoler i denne uge, da nogle af eleverne fra de hjemsendte klasser kommer i aftenklubben.

Hold øje med beskeder fra dit barns skole

Hvis der er smittetilfælde på en skole, vil forældre til børn på skolen blive informeret via Aula.

Følger retningslinjer

Skolerne følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer ved konstateret Covid-19-smitte blandt elever og medarbejdere. De handler blandt andet om:

  • Hvis en elev er testet positiv med corona, så betragtes hele klassen og de medarbejdere, der har været i nær kontakt med eleven/og eller klassen som nære kontakter, og skal sendes hjem til test. Det gælder også evt. parallelklasser, som har haft undervisning sammen med klassen, fx idræt.

  • Hvis et barn eller en medarbejder fra skolen er testet positiv, skal den smittede selvisolere sig hjemme.

  • Det antages, at risiko for smitte er størst indenfor 48 timer, hvilket betyder, at hvis et barn eller en medarbejder er testet positiv, men ikke har været i skole 48 timer forud for testen, så går man ud fra, at vedkommende ikke har smittet andre.

Kontakter

Billeder

Gildbroskolen i Ishøj.
Gildbroskolen i Ishøj.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum