DGI

To nordsjællændere i spidsen for DGI

Del

Nels Petersen fra Hillerød er klar til to år mere som næstformand i DGI. Han blev genvalgt på DGI’s årsmøde 6. november, og der var også genvalg til DGI’s hovedbestyrelsen til Mogens Kirkeby fra Birkerød

To idrætsinteresserede nordsjællændere skal fortsæt være med til at sætte retningen for DGI, der med mere end 6.600 foreninger og 1,6 millioner medlemmer er en af Danmarks største idrætsorganisationer.

Til DGI’s årsmøde 6. november i DGI Byen i København blev Nels Petersen genvalgt som næstformand, og Mogens Kirkeby blev genvalgt til hovedbestyrelsen. De to kan dermed fortsætte arbejdet for, at flere dyrker idræt – helst i en idrætsforening. DGI

 

Nels Petersen

Nels Petersen har siden 2018 været næstformand for DGI, og fra 2014-18 var ham medlem af hovedbestyrelsen. Han ser frem til at fortsætte det organisatoriske arbejde.

”Vi har nogle fokusområder, som vi står midt i, og som vi skal fastholde fokus på. Det gælder blandt andet samarbejdet i Bevæg dig for Livet, og målet om at sikre børn og unges lige adgang til foreningsdeltagelse,” siger Nels Petersen.

68-årige Nels Petersen er tidligere medlem af chefredaktionen på Frederiksborg Amts Avis, kommunikationsdirektør hos Falck/Group4Falck og senere kommunikationsdirektør og executive vicepresident hos Nykredit. 

DGI Landsstævne har en særlig plads i nordsjællænderens hjerte og til DGI Landsstævne i Svendborg i 2022 sidder han både i landsstævnebestyrelsen, er med i administrativ styregruppe og er politisk ansvarlig for blandt andet de store shows.

Mogens Kirkeby

58-årige Mogens Kirkeby fra Birkerød har været medlem af DGI’s hovedbestyrelse i otte år, og han har fra starten været del af den fælles visionsgruppe for DGI’s og DIF’s vision Bevæg dig for livet, der har som mål at gøre Danmark til den mest idrætsaktive nation i verden.

Det mål bidrager Mogens Kirkeby i høj grad selv til, da han er aktiv på cykel og i løbeskoene ud over sine medlemskaber af både fodbold-, golf-, kajak- og vinterbadeklubber, og han arbejder desuden i sit civile liv arbejder med idræt som formand for den internationale breddeidrætsorganisation, ISCA.

De seneste år har Mogens Kirkeby været politisk ansvarlig for blandt andet cykling og outdoor i DGI, idrætsaktiviteter som flere danskere har fået øjnene op for under pandemien.

Men corona satte samtidig en stopper for mange foreningsaktiviteter. Og netop konsekvenserne efter corona er en af de pejlemærker, som Mogens Kirkeby nu vil bruge energien på i DGI’s hovedbestyrelse.

”Vi har desværre nok ikke set alle konsekvenser af nedlukningen og restriktionerne i forbindelse med corona endnu. Derfor skal vi i DGI være i meget tæt dialog med foreningerne. Det er meget vigtigt, at vi lytter og målretter vores indsats til de lokale specifikke behov. Især i en tid hvor fremtiden kan være svær at forudse,” siger Mogens Kirkeby.

Mogens Kirkeby er uddannet i idræt og samfundsfag på Københavns Universitet. Han er gift og far til tre voksne børn.

Nøgleord

Kontakter

Nels Petersen, tlf. 2022 2272
Mogens Kirkeby, tlf. 2818 5619
Majbritt Andersen, pressechef i DGI, tlf. 2129 4115.

Billeder

Nels Petersen blev genvalgt som næstformand i DGI. Foto til fri afbenyttelse. Fotograf Jens Astrup for DGI
Nels Petersen blev genvalgt som næstformand i DGI. Foto til fri afbenyttelse. Fotograf Jens Astrup for DGI
Download
Mogens Kirkeby blev genvalgt til DGI's hovedbestyrelse. Foto til fri afbenyttelse. Fotograf Jens Astrup for DGI
Mogens Kirkeby blev genvalgt til DGI's hovedbestyrelse. Foto til fri afbenyttelse. Fotograf Jens Astrup for DGI
Download

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6600 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum