Det Kongelige Teater

To koreografer udfordret i begrænsnings kunst

Del

Koreograferne Tilman O’Donnell og Tina Tarpgaard er sat på prøve i Det Kongelige Teaters samtidsdansekompagni Corpus.

Foto: Tejs Holm
Foto: Tejs Holm

Corpus har opstillet 16 dogmer, der skal sætte rammen for en ny forestillingsserie på Det Kongelige Teater DOGMA. To koreografer, Tilman O'Donnell og Tina Tarpgaard, skaber i løbet af efteråret to vidt forskellige forestillinger med udgangspunkt i en række ens begrænsninger.

Inspireret af Dogme95, udviklet af fremtrædende danske filminstruktører, har Corpus udviklet sine egne 16 dogmer, som alle sætter rammen for Corpus Dogma.

Dogmerne lyder bl.a.:

"#2.The piece has to declare its love for the audience.

#12 The performance has to have one completely crazy scene of exactly 3 minutes that makes no sense"

En enkel og ren danseoplevelse
For Tim Matiakis, der er kunstnerisk leder for Corpus, er dogmerne et kreativt værktøj. Inden forestillingen får publikum de 16 dogmer stukket i hånden. 

"Begrænsningen kan i sig selv være inspirerende og føre til stor kunst," fortæller Matiakis. "Det bliver spændende at se, om kendskabet til de 16 dogmer ændrer forestillingen for den enkelte gæst." 

Den tysk/amerikanske korepgraf Tilman O’Donnell er den første, der giver sig i kast med forestillingskonceptet DOGMA. Han har de seneste tre uger samarbejdet med Corpus' fem dansere. På lørdag d.14. september er der premiere på forestillingen DOGMA #1: On the One Hand.

Anmelderroste, danske Tina Tarpgaard er også i gang med at skabe sin forestilling DOGMA #2: On the Other Hand, som får premiere lørdag d. 21 oktober.

En helt ny publikumsoplevelse
De to forestillinger er tænkt som et sammenhængende format, men kan sagtens ses hver for sig. Publikum kender forestillingens præmisser på forhånd, og får derfor en unik mulighed for at kunne tage stilling til tolkningen af dogmerne fra start til slut.

Læs de 16 dogmer og mere om Corpus Dogma #1 her

Kontakter
Emilie Schultz-Knudsen
21 24 63 18 - eskn@kglteater.dk

Billeder

Foto: Tejs Holm
Foto: Tejs Holm
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum