Fonden for Entreprenørskab

To innovative iværksætterideer fra Aarhus imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 2020

Del

De iværksætterideer, som to hold studerende fra VIA i Aarhus står bag, er så innovative og gennemførte, at de fredag hhv. fik et Verdensmålsmikrolegat og en flot førsteplads i Idékonkurrencen for studerende på de videregående uddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 2020.

Qsafe fra VIA University College
Qsafe fra VIA University College

Innovationen og entusiasmen har boblet om kap, mens tusindvis af innovative elever og studerende har dystet på gode iværksætterideer og opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. De mange unge skulle overbevise erfarne erhvervsfolk om, at deres idé var den bedste i en af de forskellige konkurrencer, som de deltog i.  

Fredag den 20. november kulminerede det i et stort awardshow, hvor hele ni priser blev uddelt til de bedste idéer, projekter og produkter, og vinderne blev honoreret med både penge, trofæ og virtuelle klapsalver.  

Aarhusianske Mikrolegat-modtagere vil gøre det tryggere at færdes alene 

Fire kvindelige iværksættere, som læser Design & Business med speciale i Entrepreneurship på VIA University College i Aarhus, var knivskarpe, da de online pitchede deres ideer for Verdensmålsmikrolegat-komiteen. Glæden var da også tydelig hos Kristine Skovgaard, Camilla Højberg Pedersen, Camilla Dalsgaard Sonne og Caroline Louise Lilleør da de, efter en intensiv pitchrunde, blev udråbt som vindere af et af de i alt tre verdensmålsmikrolegater, som uddeles af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Tuborgfondet.  

De fire entreprenante studerende har udviklet idéen CEDI Alert, som er en overfaldsalarm, der på mange måder fungerer på samme måde som den populære Hjerteløber-app, hvor man som hjerteløber får en notifikation om, at én tæt på én har fået hjertestop, og at der er brug for, at man skynder sig hen og begynder hjertemassage. 

På samme måde er CEDI Alert baseret på en teknologi, hvor man kan trykke på en fysisk overfaldsalarm, som så alarmerer frivillige CEDI Runners i nærområdet. Så er det derfra meningen, at man som runner skal begynde at løbe, så man kan afhjælpe situationen. 

Idéen til overfaldsalarmen stammer fra et ønske om at kunne beskytte sig selv og andre og gøre det mere trygt at færdes alene. Som det er nu, svarer mere end 50 procent af alle kvinder, at de føler sig utrygge, når de færdes alene. Og det har de fire iværksættere sat sig for at ændre.

- Vi har både selv og i kredsen tæt på os nogle lillesøstre, som vi gerne vil være med til at beskytte. Og når vi så samtidig kan se, at Danmark er et af de steder i verden, hvor der procentvis sker flest overfald, så tænkte vi, at vi måtte kunne gøre noget ved det, lød det fra gruppen, da den vandt. 

- Det er kæmpestort. Vi er virkelig stolte over, hvor langt vi er kommet, og det, vi har formået. Allermest er vi nok stolte over, at folk kan se potentialet i det her. Vi har brug for, at samfundet bygger det her sammen med os, og det får vi virkelig troen på, når vi kan mærke, hvordan idéen bliver modtaget, siger de fire kvinder. 

Ud over æren vandt de også 25.000 kr. sponsoreret af Tuborgfondet, som skal bruges på produktudvikling og markedsføring. 

Sikkerhed i hverdagen til kronisk syge og deres pårørende 

I Idekonkurrencen for videregående uddannelser dystede teamet Qsafe, som læser Design & Business med speciale i Innovation & Entrepreneurship på VIA University College i Aarhus mod mange andre studerende fra hele landet, men de løb med sejren for deres udvikling af et fashionabelt armbånd med integreret QR-kode, som brugere selv kan indtaste sundhedsdata i. Armbåndet er udviklet til folk med epilepsi. Hvis de fx får et epiletisk anfald, vil folk omkring dem kunne scanne QR-koden og vide, hvordan de skal forholde sig.  

- Armbåndet fortæller, hvad man skal gøre i situationen – i nogle tilfælde er der behov for medicinsk behandling, andre gange skal man bare holde hovedet, så de ikke slår sig. Folk er meget hurtige til at ringe 112, når de ser et epileptisk anfald, og ofte er det slet ikke nødvendigt når man har et anfald, fortæller gruppen, da de vandt.  

Armbåndet skal kunne bruges af andre med kroniske sygdomme, f.eks. demens eller diabetes.  

- Vi er relativt langt. Vi har en prototype, vi tester, og en fokusgruppe, der ser på designet. Vi har også nogle samarbejdspartnere, der kan hjælpe os med distribution, så det kommer ud på de rigtige platforme og henvender sig til de rigtige befolkningsgrupper. 

Qsafe vandt 10.000 kr. til videreudvikling af deres produkt sponsoreret af Otto Bruuns Fond.  

Inspiration, feedback og mod på mere 

Til festivalen dyster de tusindvis af elever og studerende i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. En af de store konkurrencer er Idékonkurrencen, hvor flere end 1600 elever og studerende deltog. Derudover har de bedste hold fra hele landet dystet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse, ligesom der blev kåret en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dystede i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dystede om de tre verdensmålsmikrolegater.    

Ud over konkurrencerne har et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker været med online til at inspirere alle med deres erfaring og viden. Det er bl.a. iværksætter og investor Mia Wagner, Tech investor Sune Alstrup, CEO i Netcompany André Rogaczewski og managing partner i byFounders Tommy Andersen.  

- Det har været imponerende at følge med i løbet af ugen og høre de mange gennemtænkte og innovative ideer fra de unge. Mange af dem har stort potentiale, og det er virkelig imponerende, hvor engagerede de unge er, og hvor meget de har forberedt sig på at præsentere og fremvise deres idé eller produkt. I år har alt foregået online, og den udfordring har de unge og skolerne taget op. Jeg håber oplevelsen og feedback fra dommerne giver de unge både erfaring og læring med hjem, siger Christian Vintergaard, CEO for Fonden for Entreprenørskab, der arrangerer Danish Entrepreneurship Festival. 

Danish Entrepreneurship Festival 2020 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med Totem Entertainment og Odense Kommune som partnere og blev afviklet og sendt live fra fire studier i Odense Congress Center. 

Nøgleord

Kontakter

CEDI Alert: Kristine Skovgaard, Camilla Højberg Pedersen, Camilla Dalsgaard Sonne, Caroline Louise Lilleør. Mail: cedi@gmail.com. Tlf: 29656976 (Kristine).

Qsafe: Julie Soelberg, Maria Smedegaard og William Belli. Tlf: 28775118 (Maria)

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, berit@ffefonden.dk, 31 75 34 81

Billeder

Qsafe fra VIA University College
Qsafe fra VIA University College
Download
Qsafe fejrer sejren
Qsafe fejrer sejren
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Om Danish Entrepreneurship Festival  

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt den allerførste udgave af Danish Entrepreneurship Festival. Gennem hele ugen har tusindvis af elever og studerende med iværksætterideer mødtes i online idekonkurrencer, fået sparring fra hundredvis af erfarne erhvervsfolk og inspiration fra kendte iværksættere og investorer. Lisbeth Østergaard, Camilla Ottesen og Peter Falktoft har været ugens værter, og alle har kunne følge med live. Læs mere på http://danishentrepreneurshipfestival.ffe-ye.dk/.   

 

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge26.3.2021 10:35:16 CET | Pressemeddelelse

Unge med større tro på egne evner og styrkede kompetencer i at tænke kreativt og håndtere usikkerhed – det er resultaterne af projektet Iværksætterunge, der gennem to år har kørt i Aarhus Kommune. I projektet har seks skoler i samarbejde med lokale boligsociale indsatser tilbudt elever i 7.-9. klasse valgfaget Iværksætterunge, og en forsker har fulgt med på sidelinjen. Resultatet er, at iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge og gør en positiv forskel i lokalområdet.

Ny undersøgelse skal kaste lys over iværksætteri på erhvervsuddannelserne5.3.2021 05:50:00 CET | Pressemeddelelse

Hver tredje iværksætter er faglært, og derfor er emner som regnskab, moms og markedsføring vigtige på erhvervsuddannelserne. Men hvor meget arbejder erhvervsuddannelserne egentlig med iværksætteri og forretningsudvikling? Og kan der gøres endnu mere? Det skal et nyt analyseprojekt, som Fonden for Entreprenørskab, Tænketanken DEA og Industriens Fond står bag, kaste lys over.

Kæmpe festival skal inspirere tusindvis af unge til iværksætteri2.3.2021 06:59:00 CET | Pressemeddelelse

Danish Entrepreneurship Festival er uddannelsernes entreprenørskabsuge, hvor elever og studerende fra hele landet kan være med. Festivalen afvikles online i hele uge 47 og vil være fyldt med inspirerende talks, interviews med spændende iværksættere og erhvervsfolk, workshops og massevis af ide- og opfinderkonkurrencer for spirende iværksættere. Målet er at give tusindvis af elever og studerende erfaring med og lyst til iværksætteri.

Nordjyske unge er suveræne og vinder tre hovedpriser ved stor iværksætterkonkurrence11.2.2021 16:48:12 CET | Pressemeddelelse

Ikke bare et eller to, men hele tre hold af nordjyske unge klarede sig exceptionelt godt, da knap 500 unge fra hele landet dystede på gode ideer til National Entreprenørskabsmesse torsdag den 11. februar. Her fik iværksætterdrømmene frit løb, da deltagerne pitchede deres ideer online for en række dommere fra erhvervslivet. Holdet WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium - EUC Nordvest slog dog alle de andre og løb med førstepladsen og den store præmiecheck.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum