Guldborgsund Kommune

To huse er købt til nedrivning i Vestergade i Sakskøbing

Del

Byrådet har på sit seneste møde besluttet at købe to huse i Vestergade i Sakskøbing. Husene er købt med henblik på nedrivning.

Vestergade 24 er netop købt af Guldborgsund Kommune
Vestergade 24 er netop købt af Guldborgsund Kommune

Adresserne Vestergade 18 og Vestergade 24 i Sakskøbing har fået nye ejere. Byrådet i Guldborgsund Kommune har besluttet at købe husene med henblik på nedrivning

-  Husene er i meget dårlig stand, så vi kommer til at rive begge huse ned. Vi har fået mange henvendelser fra borgere, der har spurgt til ejendommene, der har skæmmet i en af de store indfaldsgader til Sakskøbing, så det er meget positivt, at det nu har kunnet lade sig gøre at købe bygningerne, siger Martin Lohse, der er formand for styregruppen for Sakskøbing Byrum, som er den områdefornyelse kommunen er i gang med i byen.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der skal ske med grundene, når husene er revet ned. I første omgang bliver det styregruppen for Sakskøbing Byrum, som får grundene på deres dagsorden.

-  Vi skal nu have set på de forskellige idéer, der er til brug af grundene. Vi skal også se på, om vi kan sammentænke de her grunde med andre af de områder, vi gerne vil udvikle i forbindelse med områdefornyelsen, så grundene kunne blive et aktiv for hele byen. Det kan også være at grundene bliver solgt videre. Nu skal vi overveje mulighederne, så vi får skabt den bedste løsning for byen, siger medlem af styregruppen og formand for kommunens Teknik, Miljø og Ejendomsudvalg Peter Bring-Larsen.

Der er ikke en dato klar for nedrivning, men først vil Vestergade 24 blive revet ned og efterfølgende Vestergade 18.

- Vi sætter gang i nedrivningsprocessen nu, men der er en del forarbejde, da husene er sammenbyggede. Så nabohusene er det, der er i fokus i første omgang, så vi sammen med naboerne finder en løsning blandt andet i forhold til husenes gavle. Det er usikkert, hvor lang tid forarbejdet til selve nedrivningen vil tage, men vi håber, at vi begynder på den fysiske nedrivning umiddelbart efter sommerferien, siger Martin Lohse.

Købet af grundene finansieres af den ordinære byfornyelsespulje, hvor staten yder 50 procent tilskud.

Kontakter

Billeder

Vestergade 24 er netop købt af Guldborgsund Kommune
Vestergade 24 er netop købt af Guldborgsund Kommune
Download
Vestergade 18 er netop købt af Guldborgsund Kommune
Vestergade 18 er netop købt af Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum