Tiltrængt strøm til vejene

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om den justerede aftale om grøn vejtransport, som blandt andet betyder, at bilister med elfirmabiler slipper billigere i skat, og at arbejdsgiverne lettere kan stille opladning til rådighed for medarbejdere.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Det er vigtigt, at man med aftalen blandt andet forstærker incitamentet for el-firmabiler. Ved at gøre det mere økonomisk attraktivt at skifte til en eldrevet firmabil, sender man et tydeligt signal til landets firmabilister om, at det er tid til at tage det elektriske skridt fuldt ud på vejen mod grønnere transport.”

”Vi kunne dog godt have ønsket, at aftalen ikke havde haft en udløbsdato, således at bilejerne slap for usikkerheden om, hvad der kommer til at ske, når vi runder 2026.”

Det siger Troels Blicher Danielsen oven på dagens politiske aftale, som blandt andet betyder, at bilister med elfirmabiler fra 2023 til 2026 slipper for at skulle betale skat af værdien af arbejdsgiverbetalt opladning på arbejdspladsen.

”Hvis vi skal sætte yderligere gang i overgangen til elektrisk og grønnere vejtransport, er der to ting, som skal på plads. Bilisterne skal kunne se en økonomisk fordel ved at tage springet væk fra de fossile køretøjer, og der skal være bedre mulighed for at få ladet elbilerne op. Dagens aftale tager hul på begge dele,” vurderer han.”

"Vi er også glade for, at man har fokus på at få virksomhederne til at stille opladning af medarbejdernes elbiler til rådighed. Det er som sagt helt afgørende, at det bliver så let som muligt at oplade for alle. Dette er særligt tilfældet for de kommende og nuværende elbilejere, som fx bor i lejlighed og ikke har mulighed for at oplade i egen indkørsel.”

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, presseansvarlig hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 27 69 45 69

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne - Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum