Halsnæs Kommune

Til kamp mod tid og ukrudt

Del

Mange steder kæmpes der for tiden mod hurtigt voksende ukrudt. Det sker også i Halsnæs Kommune, hvor Natur og Vej gør alt, hvad de kan for at følge med.

Borgere, gæster og turister i Halsnæs Kommune har mulighed for at give kommunen et tip, hvis de støder på noget, som ikke umiddelbart er, som det skal være. Det sker gennem Tip Halsnæs enten via kommunens hjemmeside eller via en app.

Det er der flere, der har benyttet sig af den seneste tid for at gøre opmærksom på, at ukrudtet er løbet løbsk nogle steder, blandt andet langs nogle af kommunens fortove.

Vi er i Halsnæs Kommune rigtig glade for de tip, vi får, og vi læser dem og følger op på dem så hurtigt som muligt. Desværre har nogle fået den opfattelse, at Tip Halsnæs ikke virker, fordi der går lang tid, før der bliver fulgt op på det tip, der er givet. Forsinkelsen skyldes dog, at afdelingen Natur og Vej af flere årsager er presset i forhold til at kunne følge med.

Blandt andet var vinteren i år meget mild, og væksten blev derfor ikke blev bremset, som den plejer. Den fortsatte derimod. Det medførte eksempelvis, at den første græsslåning allerede fandt sted i begyndelsen af februar.

Så kom COVID-19

Hovedårsagen til forsinkelsen er dog, at Natur og Vej har brugt rigtig mange ressourcer på nye opgaver med relation til COVID-19. Samtidig er det sket med en lavere bemanding end vanligt, da de kun har være én mand pr. bil for at mindske risikoen for smittespredning.

Under COVID-19 er der mange, der har været afhængige af Natur og Vejs hjælp. Blandt andet på skoler og daginstitutioner, hvor udearealerne var de eneste arealer, som måtte benyttes. De skulle dog deles op, så børn og ansatte kunne møde op uden at være forsamlet i store grupper, og der manglede både borde og bænke, så madpakkerne ikke skulle spises stående. Det sørgede Natur og Vej for.

Natur og Vejs arbejde er fortsat ramt af restriktioner forbundet med COVID-19, og derfor er det ikke så nemt som det kan lyde at indhente den forsinkelse, der er opstået. Kombineret med, at ukrudtet har haft noget nær perfekte betingelser for at skyde i vejret, betyder det, at flere fortove og stier i Halsnæs Kommune lige nu er noget mere tilvoksede, end hvad hensigten er.

I Natur og Vej knokler de for at indhente forsinkelsen, og som det ser ud lige nu, så sker det i løbet af august og september.

I Halsnæs Kommune har vi fortsat brug for jeres hjælp. Derfor, hvis du spotter noget, som er i uorden, trænger til en kærlig hånd eller lignende, så tøv ikke med at bruge Tip Halsnæs. Vi vil meget gerne have jeres tips, også selvom der går lidt længere tid, end der plejer, før vi handler på dem. Det håber vi, at der er forståelse for.

Du kan give os et tip ved at klikke her.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum