KFUKs Sociale Arbejde

Tidligere unge hjemløse får støtte hos Lærkereden

Del

Hvis man har boet på et herberg i kortere eller længere tid, kan det opleves som et stort svigt, når man pludselig skal stå på egne ben, og der ikke længere er personale omkring en. Især hvis man er ung. Derfor åbner Lærkereden i Aalborg nu med støtte fra Det Obelske Familiefond en efterværnscafé for tidligere hjemløse unge kvinder, som har boet på Lærkereden

Fra den 31. august 2022 kan alle nuværende og tidligere beboere på Lærkereden i Aalborg en gang om ugen komme i en efterværnscafé, hvor de får mulighed for at have samtaler med personalet, de kender fra Lærkereden, samt modtage støtte og rådgivning. Efterværnscaféen vil have åbent hver onsdag kl. 16-20. Formålet er at styrke kvindernes sociale sikkerhedsnet og mindske risiko for tilbagefald til hjemløshed.

” Beboerne oplever det som smertefuldt at skulle bryde relationen til Lærkereden ved fraflytning. Under opholdet oplever kvinderne at få en mere tryg relation til andre mennesker, end de måske nogensinde tidligere har haft. Kvinderne oplever derfor ofte en form for svigt, når denne relation brydes efter endt efterværn. Alle mennesker har behov for varige relationer. I efterværnscaféen kan tidligere og nuværende beboerne komme og få et nærende måltid mad, samtaler og indgå i et trygt fællesskab”, siger Jeanette Dam Kaastrup, der er forstander for Lærkereden og Reden Aalborg.

Lærkeredens efterværnscafe bliver til med støtte fra Det Obelske Familiefond, der også støttede tilblivelsen af Lærkereden i 2019.

”Lærkereden i Aalborg arbejder for varige livsforbedringer uden hjemløshed, vold, isolation og andre sociale udfordringer for udsatte unge kvinder. Oprettelsen af en efterværnscafé med socialfagligt personale, som målgruppen allerede har relation og tillid til, er en naturlig forlængelse af Lærkeredens herbergstilbud. Vi støtter efterværnscaféen, fordi det kan fungere som et brobyggende fællesskab, der kan være med til at forankre kvinderne i en mere stabil og selvstændig tilværelse, hvor de på sigt forbedrer deres mentale sundhed,” udtaler direktør i Det Obelske Familiefond, John Amund Tønnes.

Efterværnscaféen afprøves i en 3-årig periode, og såfremt det viser den ønskede effekt, er det intentionen at gøre tilbuddet til en del af Lærkeredens faste tilbud.

Nøgleord

Kontakter

Jeanette Dam Kaastrup, forstander Reden Aalborg og Lærkereden, tlf. 53753033, jk@redenaalborg.dk

Billeder

Links

Information om KFUKs Sociale Arbejde

KFUKs Sociale Arbejde
Niels Hemmingsens Gade 10, 2. sal
1153 København K

http://www.kfuksa.dk

Lærkereden er et §110 herberg for unge kvinder 18 -30 år i hjemløshed eller funktionel hjemløshed og med andre sociale problemer i Aalborg. Kvindernes livssituation og livsførelse er karakteriseret ved multiple og komplekse sociale problemer. Lærkereden åbnede i 2020 med seks pladser og udvidede i foråret 2021 til otte pladser. Lærkereden er en del af KFUKs Sociale Arbejde, som foruden Lærkeden består af Rederne (København, Odense, Aarhus, Esbjerg og Aalborg), Reden International, Reden Ung, Kontaktcentret Vesterbro, KFUKs Sociale Arbejde Krisecenter i København, Redernes Krisecenter i Odense, Redernes Krisecenter Midtjylland, den selvejende institution Lindevangen på Frederiksberg samt vores genbrugsbutikker Reden Genbrug.

Følg pressemeddelelser fra KFUKs Sociale Arbejde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KFUKs Sociale Arbejde

Nyt midtjysk krisecentertilbud skal hjælpe kvinder i misbrug10.1.2022 11:53:23 CET | Pressemeddelelse

Hvis man er voldsramt kvinde og samtidig har et aktivt misbrug eller psykisk sygdom, går man ofte forgæves på landets kvindekrisecentre, hvor der bor familier med børn, og det harmonerer dårligt med et behov for dagligt indtag af stoffer eller alkohol. Der findes i dag kun ganske få pladser på krisecentre, hvor man kan komme med misbrug eller psykisk sygdom – og ofte har de kvinder, der kommer i Rederne, været for svære at rumme selv for disse tilbud.