Det Kongelige Teater

Tidens vigtigste bands møder musikere fra verdens ældste orkester

Del

Det Kongelige Teater og Soundvenue fortsætter den populære koncertrække Crossover. Et af de seneste års stærkeste stemmer på den danske musikscene åbner ballet.

Rytmisk og klassisk musik mødes til Crossover den 21. november.
Rytmisk og klassisk musik mødes til Crossover den 21. november.

Billetterne blev revet væk på under 10 minutter, da Soundvenue og Det Kongelige Teater sidste år lancerede gratis Crossover-koncerter med Fraads, Chinah, Søn og Dopha. Nu fortsætter samarbejdet.

Sæsonens første Crossover-koncert er med Selma Judith den 21. november 2022 i Operaens foyer. Her vil Selma Judith spille omarrangerede numre fra sit debutalbum Getting Angry, Baby sammen med klassiske musikere fra Det Kongelige Kapel.

"Det giver virkelig en mulighed for at kunne dykke endnu mere ned i ens egen musik og opdage nye ting ved den, som man måske ikke før har bemærket. Der kommer noget andet kød på skelettet. Det er selvfølgelig også ret nervepirrende at skulle optræde med Det Kgl. Kapel. De er simpelthen så dygtige, og jeg ser meget op til dem, særligt da jeg jo selv spiller et klassisk instrument, harpen. Men det er nervepirrende på en god måde, og jeg er sikker på, det bliver en storladen aften," siger Selma Judith om sine forventninger til Crossover-koncerten.

Det Kongelige Kapel er verdens ældste orkester og består af over 100 musikere. Kapellet vil supplere Selma Judiths omarrangerede numre med udvalgte klassiske stykker undervejs i koncerten.

Foruden koncerten med Selma Judith den 21. november er der to Crossover-koncerter den 13. februar og 3. april 2023. Navne til disse vil blive offentliggjort i det nye år.

Om fortsættelsen af samarbejdet, der i denne sæson har endnu mere fokus på mødet mellem den rytmiske og klassiske musik, siger kapelchef Jesper Rützou Rosenkilde: "Det Kongelige Kapel fylder 575 år i næste sæson og står, som verdens ældste orkester, med en lang historie og en stærk tradition. Tradition er ikke noget uden fornyelse og tilførsel af liv, og vi tror fuldt og fast på at musikken og kunsten skal udvikles og afspejle verden omkring os. Vi tror på den røde tråd, fra Bach til Beatles – fra Strauss til Selma. Det handler alt sammen om musik, der uagtet det er skrevet i går eller er mange hundrede år gammelt, bliver skabt i nuet, lige foran os, af levende mennesker på scenen. Vi glæder os til at spille sammen med Selma og hendes fortryllende harpe."

De nye arrangementer af Selma Judiths musik står komponisten Christian Balvig for, ligesom han stod for arrangementerne til sidste års Crossover-koncerter. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres 60 Minutes og lavet scores til flere DR-produktioner, som ”Ulven kommer”, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

Billetterne til Crossover-koncerterne er gratis og kan reserveres på Det Kongelige Teaters hjemmeside kglteater.dk.

Billetter til den første Crossover-koncert frigives den 21. oktober kl. 10.

Læs mere om koncerten med Selma Judith HER.

Crossover koncertdatoer

21. november 2022 | Operaens foyer: Selma Judith

13. februar 2023 | Operaens foyer: TBA

3. april 2023 | Operaens foyer: TBA

For mere info kontakt:

Peter Grønborg, chef for Åbne Huse og Ofelia Plads, pegr@kglteater.dk, 25517986
Kristian Keller, ansvarlig for Soundvenue LIVE, kke@soundvenue.com, 50510844

Nøgleord

Kontakter

Emma KischPR- og pressekontakt, Andre oplevelser

Varetager gratis aktiviteter i Det Kongelige Teaters huse samt på Ofelia Plads og aktiviteter ude i landet.

Tlf:+45 22 15 91 92emki@kglteater.dk

Billeder

Rytmisk og klassisk musik mødes til Crossover den 21. november.
Rytmisk og klassisk musik mødes til Crossover den 21. november.
Download
Foto: Agnes Vera Kaufmann
Foto: Agnes Vera Kaufmann
Download
Foto: Natascha Thiara Rydvald
Foto: Natascha Thiara Rydvald
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum