Dantaxi 4x48 A/S

Thisteds driftige taxavognmand er på vej med el-taxa nummer to

Del
For 18 måneder siden havde vognmand i Thisted, Benny Hjorth, bare en enkelt taxa. I dag har han fire, hvoraf den ene kører på el, og en el-taxa mere er på vej. Timing er afgørende, og tidspunktet for at skifte til el er det helt rigtige nu, mener Benny Hjorth.
Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.
Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.

El-taxaer er ikke længere et sjældent syn. Faktisk kører der 1.000 af slagsen rundt på de på danske veje. Men indtil for nylig har el-taxaerne mest været at finde i de store byer, men det er på vej til at ændre sig flere steder.

Thisted er en af de byer, hvor elektriske taxaer nu gør deres indtog. Æren for den udvikling, kan i høj grad tilskrives en af de lokale taxavognmænd, Benny Hjorth.

I de seneste 18 måneder er tingene gået stærkt. Under Coronakrisen havde han en enkelt diesel-taxa kørende, og kunderne var så få, at arbejdet som vognmand var reduceret til et halvtidsjob. I dag har han fire vogne på gaden og beskæftiger syv chauffører.

Jeg har kunne udvide min forretning her i Thisted, bl.a. fordi flere af mine kollegaer drosler ned på grund af alder”, forklarer vognmanden som baggrunden for udviklingen.

Thisteds første el-taxa

Vognmandens nyeste taxa kører 100% på strøm, og den er byens første el-taxa. Benny Hjorth har ikke fortrudt, at han er gået forrest på dette område:

At skifte til el er som at åbne en ny spændende bog. Det er lidt som at køre limousine. Der er ingen vibrationer, hvilket kunderne også positivt bemærker. Det kan måske lyde lidt mærkeligt, når man tilbringer en stor del af sin dag i en taxa, men at køre el-bil er vanedannende, og jeg føler det mindre stressende end at køre på diesel”, påpeger han.

Seks lynladere i Thisted til december

Man kan næsten ikke sige el-bil, uden at talen falder på muligheden for at nemt og hurtigt at kunne oplade. Det gælder måske i særlig grad for en el-taxa, der kører mange hundrede kilometer hver dag. Derfor er vognmanden tilfreds med, at der i Thisted snart er gode muligheder for at lynlade:

”Muligheden for at lynlade er en væsentlig faktor for nemt at kunne omstille til el. Den 1. december får byen hele seks lynladere, så timingen er god. Jeg tøver derfor ikke, og har allerede bestilt min el-taxa nummer to, der leveres til sommer”, slår han fast.

El-taxa i Thisted kan bestilles med app

Hvis man ønsker at køre med el-taxa i Thisted, kan man, ved at benytte Dantaxi-appen, prioritere el-taxa som foretrukne valg. Som eneste vognmand med el-taxa, kommer den mulighed selvklart Benny Hjorth til gode, men det er en fordel, han ikke tror, han beholder ret længe: 

Som fører af en el-taxa er min vogn opprioriteret til en tur, hvis kunden ønsker en el-bil. Men, vi skriver 2022, og der er en politisk dagsorden, at erhvervet skal være grønt. Det er et incitament til, at vi kommer ud af starthullerne. Jeg tror, at flere vognmænd i Thisted følger efter, og skifter diesel ud med el”, er vognmandens vurdering.

Benny Hjort har kørt taxa i 16 år. I de første tre år som chauffør og siden som selvstændig taxavognmand. I lighed med de øvrige taxaer i Thisted er vognmandens fire taxaer tilsluttet det landsdækkende taxaselskab Dantaxi. Hans nye el-taxa er en ud af næsten 400 el-taxaer i Dantaxi på landsplan.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.
Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.
Download

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi

  • I alt 1.800 taxaer er tilsluttet Dantaxi. Heraf er næsten 400 elektriske.
  • Dantaxis app er den eneste landsdækkende taxa-app.
  • App'en dækker fire ud af adresser i Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Drop løbehjulet hvis promillen er for høj10.7.2022 20:09:58 CEST | Pressemeddelelse

Samarbejdet mellem Dantaxi og TIER udvides. Sommer og sol er for mange lig med fest og socialt samvær samt et glas eller to med familie og venner. Men bliver promillen for høj, skal man holde sig fra løbehjul og i stedet vælge taxi til hjemkørslen. Det mener TIER Mobility og Dantaxi, der råder over hhv. 800 el-løbehjul og 1.000 taxier i København og på Frederiksberg. Tiltaget mellem de tohjulede og de firhjulede hilses velkommen på Rådhuset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum