Thise Mejeri

Thise lancerer økologisk havredrik med havre fra egne andelshavere

Del

Et produkt som havredrik virker umiddelbart ikke som noget, der hører til på et mejeri, men hos Thise ser både mejeriets ledelse og andelshaverne det som en naturlig forlængelse af mejeriets formål og virke. Mejeriets direktør, Poul Pedersen begrunder beslutningen således:

 

”Vi er sikre på, at der er stigende efterspørgsel efter økologiske plantedrikke af dansk oprindelse. Det falder endvidere fint i tråd med formålet og virket for en andels- og landmandsejet mejerivirksomhed som Thise at forædle andre andelshaverbaserede råvarer end mælk. F.eks. også havre.

Derfor vil vi gerne lancere en havredrik, og vi har lavet den på vores ”egen” måde, som kendetegner sig ved, at den er friskproduceret som frisk mælk, at den har en mindre sødme, og at protein- og fedtindholdet er højere end de på markedet pt værende havredrikke”

Thise´s havredrik – Også i kaffen

Det er svært at lave en havredrik, der har gode steaming-egenskaber, og dermed egner sig til kaffe, som er det, havredrik ofte bruges til.

Derfor har vi prøvet at udvikle vores egen opskrift med et øget protein- og fedtindhold ved tilsætning af ærteprotein og rapsolie til sikring af gode steamingsegenskaber.

Dette giver et stabilt skum, når man laver sin cafè latte.

Thise´s havredrik skal opbevares på køl, da det er et frisk produkt med en kortere holdbarhed end de langtidsholdbare plantedrikke på markedet.

 

Havredrikken vil være at få i Irmas butikker fra uge 18.

Kontakter

For mere info kontakt kommunikationsansvarlig hos Thise Mejeri, Dan Prangsgaard
Mail: dpr@thise.dk
Mobil: 31 74 45 05

Billeder

Information om Thise Mejeri

Thise Mejeri
Thise MejeriFølg pressemeddelelser fra Thise Mejeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Thise Mejeri

THISE MEJERI FREMRYKKER SOJA-STOP18.11.2021 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

EN ENIG THISE-ANDELSHAVERKREDS HAR PÅ ET SÆRDELES VELBESØGT MØDE I THISE FORSAMLINGSHUS BESLUTTET FØLGENDE MED VIRKNING FRA D. 1. OKTOBER 2022: Ophør med brug af soja i foderet til deres køer, ungdyr og kalve Eventuelt importeret foder skal være af europæisk oprindelse Beslutningen er taget efter evaluering af Thise´s pilotprojekt, som startede i 2020: ”Ophør af soja og overgang til dansk produceret foder med virkning fra d. 1. oktober 2023”. 32 ud af Thises 75 andelshavere har siden starten af 2021 været frontløbere i projektet. I samarbejde med fodrings- og planteavlskonsulenter har de deltaget i staldskoler om reduktion af eller helt ophør med brug af soja i foderet. Erfaringerne fra de enkelte gårde har gennemgående været meget positive. Med skyldig hensyntagen til sikkerheden for foderforsyningen blev det på mødet besluttet, at det foder, som man eventuelt indkøber, ikke nødvendigvis skal være dansk, men af europæisk oprindelse. Erfaringerne fra disse positive frontløbere har såle