Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Testkapaciteten nedskaleres yderligere

Del

Behovet for coronatest er fortsat faldende, og derfor sænkes kapaciteten for både PCR- og hurtigtest. Den kommende måned vil der stadig være PCR- og hurtigtest i alle kommuner, men flere vil få længere til teststederne. Hurtigteststederne lukker senest den 9. oktober 2021.

I takt med, at flere danskere er blevet vaccineret, og at coronapasset udfases, falder behovet for PCR- og hurtigtest. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed den 26. august 2021 orienteret regionerne og de private udbydere om, at testkapaciteten nu nedjusteres yderligere.

Det betyder konkret følgende:

  • Aftalen med de private udbydere om hurtigtest forlænges, således at de private udbyderes hurtigteststeder lukker senest den 9. oktober.
  • Fra den 13. september 2021 nedjusteres hurtigtestkapaciteten fra 200.000 til 100.000 daglige test.
  • Fra den 1. september 2021 nedskaleres kapaciteten for PCR-test fra 170.000 til 100.000 daglige test.

Ændringerne betyder, at nogle vil få længere til teststederne, og ikke alle vil have maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Testindsatsen vil fortsat blive tilrettelagt, så der er et landsdækkende net af teststeder.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”Det er rigtigt positivt, at vi nu igen kan skrue ned for testkapaciteten. Det skyldes, at mange lader sig vaccinere. Fremover vil der være færre teststeder, men der vil fortsat være testmuligheder i alle kommuner. Det betyder samtidig, at de mange medarbejdere, der har gjort et fantastisk arbejde med at holde smitten under kontrol, nu kan komme ud og bidrage andre steder i samfundet. Vi følger løbende situationen i tæt samarbejde med regionerne, og vi vil hurtigt kunne skrue op, så vi kan teste flere, hvis der bliver behov for det.”

Det er planen, at udvalgte PCR-teststeder fra oktober 2021 kan tilbyde hurtigtest i nødstilfælde, hvor det er afgørende, at borgeren får et hurtigt svar. Dette projekt testes i september – før hurtigtestene udfases – og forventes at være i drift i oktober.

Adresser og åbningstider for testcentrene opdateres løbende på coronasmitte.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 16
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset30.6.2021 14:40:46 CEST | Pressemeddelelse

Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset. Samtidig er den gennemsnitlige svartid i PCR-sporet nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, opfordrer Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum