Sikkerhedsstyrelsen

Test af vågelamper medførte tilbagekaldelse

Del

Sikkerhedsstyrelsen har testet 10 vågelamper på det danske marked. Kun 3 ud af de 10 lamper levede op til sikkerhedskravene. Et af produkterne udgjorde så stor en fare, at det nu er tilbagekaldt.

Små vågelamper på børneværelset kan give børn tryghed gennem den mørke nat, men de selvsamme lamper kan blive til enhver forældres værste mareridt, hvis de ikke er sikre. I værste tilfælde kan der være risiko for elektrisk stød, og at lampen bryder i brand.

I år har Sikkerhedsstyrelsen kontrolleret 10 vågelamper på det danske marked. Det blev kontrolleret, om produkterne levede op til sikkerhedsstandarderne, og om de var mærket korrekt.

Farligt produkt tilbagekaldt

Kontrolindsatsen af vågelamper har ført til én tilbagekaldelse fra forbrugerne og et salgsstop, mens 5 vågelamper havde mindre fejl.

-Produkter, der er til for at give børn tryghed gennem natten, må bestemt ikke have risiko for at bryde i brand.  Ingen produkter må være farlige for dem, der bruger dem. Særligt ikke dem vi har på børneværelset, siger Kirstine Gottlieb, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Tilbagekaldelsen drejer sig om en æbleformet vågelampe. En fejl på produktet medfører høj risiko for brand. Testen viste blandt andet problemer med sikkerhedsafstanden mellem de elførende dele, og dermed risiko for kortslutning og risiko for brand. Desuden er vågelampens afbryderdel mærket til 25 volt, hvilket ikke stemmer overens med de 230 volt spænding, der er i de danske stikkontakter. Tilsammen udgør fejlene en øget risiko for brand på børneværelset.

En anden vågelampe blev også sat til salgsstop da der under visse omstændigheder er risiko for elektrisk stød ved berøring.

-Der blev fundet nogle alvorlige fejl på et par produkter, der nu bliver fjernet fra markedet. For de resterende produkter med mindre fejl, har vi forlangt, at fejlene bliver bragt i orden, siger Kirstine Gottlieb, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Som forældre kan du sikre børneværelset ved at følge de gode råd:

-Læs altid brugsanvisningen igennem
-Følg mærkning og anvisninger på produktet
-Hold øje med at vågelampen ikke overopheder eller bliver uhensigtsmæssig varm
-Hvis der opstår gnister eller andre fejl ved brug af produktet, kan du altid anmelde det på produkter.dk

10 vågelamper udtaget til funktionstest

4 overtrædelser
3 var OK efter tiltag.Virksomheden har fået påbud om at udbedre fejlene.  
3 var OK

 

Se vågelamper med fejl på produkter.dk

Nøgleord

Kontakter

Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon +45 22 38 44 51

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum