headspace

Tessa og Artigeardit er hovednavne i storstilet støttekoncert for kampen mod unges mistrivsel

Del

For andet år i træk inviterer headspace Danmark til støttekoncerten GivOrdLyd! for at sætte fokus på landets unge og den stigende mistrivsel, som flere unge oplever. Det sker, når unge musikstjerner indtager Halvandet onsdag den 25. maj.

Sidste års GivOrdLyd!-koncert var en stor succes.
Sidste års GivOrdLyd!-koncert var en stor succes.

Vi har brug for at tage vores unge seriøst, lytte til dem og skabe de bedste betingelser for, at unges liv i kølvandet på coronakrisen bliver sjove, lærerige og latterfulde.

Derfor inviterer organisationen headspace Danmark til støttekoncerten GivOrdLyd!, der er for unge, af unge og med unge i hovedrollen. Her vil headspace med en ægte festivalstemning hylde de hårdtprøvede unge, give dem lidt af den frihed og livsglæde tilbage, som de har lagt låg på under coronakrisen og skabe et rum for at tale om det, der rører sig i deres liv.

”Vi har en ungdom, der alt for ofte bliver udskældt og presset i et samfund, hvor vi har skruet tempoet helt i vejret. Sandheden er, at de unge på en lang række parametre er ekstremt ansvarsbevidste og kan meget mere end tidligere generationer,” siger direktør i headspace Danmark/Det Sociale Netværk, Trine Hammershøy og tilføjer:

”Vi vil gerne hylde ungdommen tage dem seriøst og samtidig sætte fokus på den udbredte mistrivsel, som vi desværre ser, at flere og flere unge kæmper med.”

Derfor har headspace også valgt at lade nye stjerner indtage scenen på Halvandet den 25. maj, hvor 1500 unge får mulighed for at opleve nogle af landets førende artister. Samtidig vil der være flere taler af unge for unge for at sætte unges udfordringer i centrum. Blandt andet fra en af hovedkræfterne bag studenteroprøret på CBS, Morten Levinsen.

På plakaten er en række unge artister: den storroste ordsmed Artige Ardit, der er kendt for sine eftertænksomme og selvudleverende tekster og den hårdtslående hiphop-dronning Tessa, der med knivskarpe punchlines og ærlige tekster også giver et ærligt indblik i et ungdomsliv med store følelser, hård attitude og tunge tanker.

Men også nogle af fremtidens potentielle funklende stjerner, den fremadstormende rapper Lamin, de soulfyldte sangerinder Bathsheba og Roseelu, den drømmende popkomet Mags og sidst men ikke mindst, popprinsessen Ericka Jane, der var nomineret til årets Zulu Awards som årets nye navn. Dagens konferencier vil være radioværten og journalisten Ida-Sophia, der ligesom sidste år vil gøre sit ypperste for, at dagen bliver mindeværdig både musikalsk, og når det handler om at fremme unges mentale trivsel.

"Jeg glæder mig helt vildt til igen i år at være vært på GivOrdLyd! Vi er endelig ude på den anden side af en pandemi, og hvis ikke unge menneskers mentale helbred var under pres før, så er det det i hvert fald nu. Derfor har det aldrig været vigtigere, at vi starter samtalen om, hvordan vi har det, at vi sætter ord på vores inderste følelser og rækker ud efter hjælp. Men samtidig har vi også manglet gode oplevelser og samværet, og derfor findes der ikke et mere perfekt arrangement end GivOrdLyd!, der har lidt af det hele, men allervigtigst af alt: unge mennesker i fokus hele aftenen,” siger Ida-Sophia.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sidste års GivOrdLyd!-koncert var en stor succes.
Sidste års GivOrdLyd!-koncert var en stor succes.
Download
Artigeardit deltog også i sidste års støttekoncert.
Artigeardit deltog også i sidste års støttekoncert.
Download

Information om headspace

headspace
headspaceheadspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer, store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring 60.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 160.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra headspace

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra headspace

Ny alliance vil gøre faglige uddannelser attraktive for flere unge25.11.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Adskillige gode kræfter går nu sammen for at løfte de faglige uddannelser. Unge, parter på uddannelsesområdet og arbejdsmarkedets parter danner Alliancen for Faglig Uddannelse med det formål at gøre faglige uddannelser attraktive for langt flere unge end i dag. Det sker som en direkte udløber af headspace-initiativet ”Hvad kan jeg blive?”, der frem til slutningen af 2023 er støttet med 17 mio. kroner af A. P. Møller Fonden, med det formål at få flere unge til at interessere sig for erhvervsuddannelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum