DI Østjylland

Terma får DI´s nye Praktikpladspris 2019

Del

Terma har altid 25-30 lærlinge og modtog hele 6 ud af 25 af de medaljer, som Prins Joachim uddelte til virksomhedernes dygtige lærlinge på Aarhus Rådhus i maj. DI Østjylland belønner nu også Terma for deres særlige lærlingeindsats med DI’s Praktikpladspris 2019 – den første af sin slags.

Prisen blev overrakt af formand for DI Østjylland, Anders Strange, og borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, ved en reception hos virksomheden tirsdag den 13. august 2019.

- DI Østjyllands bestyrelse giver Terma årets Praktikpladspris, fordi virksomheden har et stærkt fokus på at uddanne morgendagens dygtige medarbejdere, siger formand for DI Østjylland, Anders Strange.

- Terma har hele tiden mange lærlinge fordelt på fem-seks uddannelsesretninger, herunder datatekniker, kontor, industritekniker og industrioperatør. Det er rigtig flot, at de på den måde viser vejen for virksomhederne. En stor del af ansvaret for, at vi har de dygtige hænder og hoveder, vi som virksomheder har brug for, ligger nemlig hos os selv – det er os, der skal være med til at uddanne dem, siger Anders Strange.

Også Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, roser Terma og lover at intensivere kommunens uddannelsesindsats.

- Det er meget prisværdigt, at virksomheder som Terma løbende bidrager til, at flere unge kan få en erhvervsuddannelse. Adgangen til en god praktikplads er en forudsætning for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Og det har vi i den grad brug for – både i Aarhus og resten af landet. Derfor vil byrådet i Aarhus også senere på året vedtage en Ungehandlingsplan, som dels genindfører erhvervspraktikken i 10. klasse, dels styrker elevernes valgkompetencer og hjælper de ikke-uddannelsesparate unge med at styrke deres faglige og sociale kompetencer, siger Jacob Bundsgaard.

Lige nu har Terma i de to østjyske virksomheder 26 lærlinge under uddannelse og har netop uddelt svendebreve til fem unge, som afsluttede deres uddannelse her i sommer. Terma ser det at være med til at uddanne faglærte som en helt naturlig del af det at drive virksomhed.

- Vi har som virksomhed og i samfundet generelt et voksende behov for dygtige medarbejdere. Derfor tager vi også vores egen rolle i den opgave meget alvorligt og uddanner stadig flere faglærte. Det er bare sund fornuft, siger Jes Munk Hansen, adm. direktør i Terma.

- Vores lærlinge spiller en afgørende rolle i virksomheden. De kommer med en ildhu og nogle skarpe opdaterede kompetencer, som vi har brug for, hvis vi skal forblive i front på vores felt – og det skal vi. Derfor vil vi også blive ved med at arbejde målrettet med vores lærlingeindsats og hele tiden blive bedre, siger Jes Munk Hansen.

Om lærlingeindsatsen hos Terma

Terma har ligget på et konstant højt niveau i en årrække, men tog for nogle år siden et spring frem, da de tog initiativ til at få genskabt industrioperatøruddannelsen sammen med andre virksomheder, Viden Djurs og erhvervsskolen i Grenaa. Det fortæller også noget om, at virksomheden engagerer sig i udviklingen af fremtidens uddannelser.

På alle uddannelsesretninger har de mentorer, som følger eleverne tæt og er parat til at træde til, hvis der er behov for særlig støtte og vejledning, personligt eller fagligt.

Terma har en lærlingeklub med egen formand og bestyrelse, som rejser penge ved en gang om året at bortauktionere forskelligt udstyr, som ellers skulle skrottes. Pengene går blandt andet til den årlige studietur, som lærlingene selv tilrettelægger. Turen går til et relevant europæisk land hvert andet år og til USA hvert andet år. Det er et hit blandt lærlingene.

Om Praktikpladsprisen – stor mangel på faglærte
DI uddeler i både 2019 og 2020 Praktikpladsprisen til 25 virksomheder fra hele landet. Prisen gives til virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte danske virksomhed har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Det er derfor afgørende, at virksomheder opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og vi ønsker at hædre og fremhæve et række gode eksempler til inspiration for virksomheder i hele landet.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:
konsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, tlf.: 2924 7009, mail mjnp@di.dk eller pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, tlf.: 2830 1544, mail jofs@di.dk.

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI ØstjyllandFor yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

Medaljefonden har kåret: Korrespondent med stort K20.5.2019 16:31:12 CESTPressemeddelelse

Han har sit ophav her fra Smilets By – Aarhus. Men meget af det, han har beskæftiget sig med i sit særlige håndværk, trækker ikke altid på smilebåndet. For med sit job som korrespondent for TV 2 har han været tæt på krig og ødelæggelse oftest i et af verdens mange brændpunkter. Årets æreshåndværker er Rasmus Tantholdt, som 16. maj blev kåret på Medaljefondens dag som Årets Æreshåndværker 2019.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum