Aalborg Universitet

Teknologi og musik smelter sammen i København

15.5.2017 14:00 | Aalborg Universitet

Del

København er i denne uge fyldt med koncerter, arrangementer, udstillinger og foredrag som vært for en international konference om musikteknologi

Hvornår: Mandag d. 15. maj til fredag d. 19. maj

Hvor: AAU København (A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV) og flere steder i byen

Hvad: New Interfaces for Musical Expresseion, eller NIME, er en international konference om forskning inden for udvikling af nye teknologier og deres rolle i musikalsk og kunstnerisk udfoldelse. Forskere og musikere fra hele verden samles for at dele ny viden og erfaringer om musisk interface-design.

2017-udgaven af konferencen NIME finder sted på AAU København og er organiseret af Sound and Music Computing Group fra Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi. Konferencen består af foredrag, fremvisninger, installationer, workshops, posters og koncerter forskellige steder i København. Eksempelvis Dronningesalen i Den Sorte Diamant, hovedsalen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Koncertkirken på Nørrebro. Konferencens sidste dag deles med Click-festivalen med et særligt fælles arrangement i Helsingør.

Konferencen blev skudt I gang søndag den 14. med en NIME-workshop for børn. Her byggede børnene en trommerobot sammen med den amerikanske komponist og instrumentmager Troy Rogers. Senere på dagen blev robotten brugt til Young Composer’s workshop under ledelse af Københavns Figura Ensemble.

”Vi ser frem til at byde velkommen til sådan et fremragende arrangement med en perlerække af forskere, instrumentmagere, komponister og musikere, som udforsker mulighederne ved at bygge nye musikinstrumenter,” siger Stefania Serafin, professor i lyd i multimodale miljøer på AAU København. Stefania Serafin og lektor Dan Overholt er værter for konferencen.

Koncerter og installationer er åbne for offentligheden. Tilmelding er åben nu.

Mere information, program og tilmeldinger: www.nime2017.org

Nøgleord

Kontakter

Stefania Serafin, professor ved AAU og ansvarlig for konferencen:
sts@create.aau.dk
+45 29 16 79 20

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

50 år 16. august 2017: Forskningschef Ruut Peuhkuri, Heksehøjen 5B, 4700 Næstved10.8.2017 11:23pressemeddelelse

Når Ruut Peuhkuri skal rense hovedet eller samle tankerne, er det bedste hun ved at cykle langs markerne på de små landeveje. Derfor springer hun flere gange om ugen på racercyklen i sit hjem i Næstved og cykler de 45 km til Køge St., hvorfra hun tager S-toget videre til Aalborg Universitet i Sydhavnen i København. Her har hun det seneste år været forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med ansvar for afdelingen Byggeteknik og Proces. Forskere søger hele tiden ny viden og denne viden findes især i mødet mellem de traditionelle forskningsdiscipliner og erhverv, mener Ruut Peuhkuri. Derfor er hendes ambition som forskningschef bl.a. at styrke samarbejdet mellem anvendt forskning på internationalt plan og den danske byggebranche. Ruut Peuhkuri er uddannet civilingeniør, har en ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og er ekspert i bygningsfysik. Hendes forskning har især handlet om fugt i klimaskærmen, og hun har specialiseret sig i fugtdynamik og samspillet mellem

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum