Aalborg Universitet

Teknologi og musik smelter sammen i København

Del

København er i denne uge fyldt med koncerter, arrangementer, udstillinger og foredrag som vært for en international konference om musikteknologi

Hvornår: Mandag d. 15. maj til fredag d. 19. maj

Hvor: AAU København (A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV) og flere steder i byen

Hvad: New Interfaces for Musical Expresseion, eller NIME, er en international konference om forskning inden for udvikling af nye teknologier og deres rolle i musikalsk og kunstnerisk udfoldelse. Forskere og musikere fra hele verden samles for at dele ny viden og erfaringer om musisk interface-design.

2017-udgaven af konferencen NIME finder sted på AAU København og er organiseret af Sound and Music Computing Group fra Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi. Konferencen består af foredrag, fremvisninger, installationer, workshops, posters og koncerter forskellige steder i København. Eksempelvis Dronningesalen i Den Sorte Diamant, hovedsalen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Koncertkirken på Nørrebro. Konferencens sidste dag deles med Click-festivalen med et særligt fælles arrangement i Helsingør.

Konferencen blev skudt I gang søndag den 14. med en NIME-workshop for børn. Her byggede børnene en trommerobot sammen med den amerikanske komponist og instrumentmager Troy Rogers. Senere på dagen blev robotten brugt til Young Composer’s workshop under ledelse af Københavns Figura Ensemble.

”Vi ser frem til at byde velkommen til sådan et fremragende arrangement med en perlerække af forskere, instrumentmagere, komponister og musikere, som udforsker mulighederne ved at bygge nye musikinstrumenter,” siger Stefania Serafin, professor i lyd i multimodale miljøer på AAU København. Stefania Serafin og lektor Dan Overholt er værter for konferencen.

Koncerter og installationer er åbne for offentligheden. Tilmelding er åben nu.

Mere information, program og tilmeldinger: www.nime2017.org

Nøgleord

Kontakter

Stefania Serafin, professor ved AAU og ansvarlig for konferencen:
sts@create.aau.dk
+45 29 16 79 20

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum