TEKNIQ Arbejdsgiverne: Regeringens energiløsning må ikke ende som Corona-støttepuljernes papirtigre

Del

- Det er en hårfin balance, regeringen forsøger at finde mellem at sikre likviditet til et erhvervsliv, som er hårdt presset af tårnhøje energipriser – uden at måtte skubbe til inflationen eller sætte det stærke fokus på energibesparelser over styr. Flere virksomheder er økonomisk pressede, så diagnosen er korrekt, men kuren fra regeringen er ikke nødvendigvis den rette, siger adm. direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Reaktionen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som er Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, kommer efter at regeringen i dag præsenterede en model, der skal afhjælpe danskernes og SMV’ernes økonomiske belastning under energikrisen. Der lægges op til en indefrysnings-model, hvor stigninger ud over niveauet for el, gas og fjernvarme i efteråret 2021 kan udskydes til betaling, når energipriserne igen er normaliseret.

Troels Blicher Danielsen peger i den forbindelse på, at modellen ikke må blive et af de bureaukratiske ’støttemonstre’, som vi lærte at kende under Corona-epidemien.

- Det er fint at gøre noget for at sikre, at virksomhederne har likviditet til at kunne klare sig igennem den hårde tid. Men det er lige så vigtigt, at regeringen gør det nemmere for virksomhederne at producere deres egen energi via eksempelvis solceller på tage, hvor reglerne i dag er vanskelige at forstå og begå sig i og ofte uhensigtsmæssigt skruet sammen, siger den administrerende direktør.

- Samlet håber vi, at det bliver muligt at skabe en ordning, som administrativt giver mening, og som ikke ender som Corona-støttepuljernes papirtigre, siger Troels Blicher Danielsen.

EU har i dag foreslået at afsætte godt 1.000 mia. kr. til energiomstilling. Initiativet skal blandt andet finansieres ved at inddrage dele af de store overskud – også kaldet tilfældighedsgevinster – som europæiske energiproducenter med lave produktionsomkostninger har udsigt til midt i energikrisen. TEKNIQ Arbejdsgiverne slår på tromme for, at den danske bid af kagen bruges på at omstille virksomhederne til det grønnere.

- Det er helt oplagt, at energimidler skal bruges til energiinvesteringer. Derfor vil vi stærkt anbefale, at EU-midlerne her i Danmark bliver ført ud til virksomhederne og brugt til investeringer i grønne løsninger. Det bør ske i en enkel model uden forsinkende bureaukrati. Det vil kunne betyde en markant styrkelse af den grønne omstilling med virksomhederne i front, siger adm. direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Kontakter

For yderligere kontakt venligst kommunikationschef Jonas Forup, jof@tekniq.dk, +45 28301544.

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne: Velkommen elafgiftslettelse kan redde arbejdspladser23.9.2022 09:40:00 CEST | Pressemeddelelse

En midlertidig afgiftsreduktion er en fornuftig håndsrækning til de borgere og virksomheder, som er hårdt presset af stigende energipriser, lyder meldingen fra Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, efter regeringen og en række støttepartier har præsenteret en politisk aftale, som suspenderer elafgiften i seks måneder – fra de aktuelle ca. 70 øre/kWh til EU's mindstesats på 0,8 øre/kWh.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum