TEKNIQ Arbejdsgiverne: Lad nu solen skinne frit på kommuner og regioner

Del

Efter at Region Hovedstaden har valgt at droppe de fleste af sine solcelleprojekter opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at reglerne forenkles, så landets kommuner får lettere ved at opsætte solcelleanlæg til eget forbrug.

Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Region Hovedstaden vil nu vil aflyse de fleste af sine solcelleprojekter. Det sker, som det for nylig blev beskrevet af Ing.dk, på baggrund af Folketingets aftale om, at landets regioner skal danne separate selskaber, hvis de vil opstille solcelleanlæg – ligesom det allerede er tilfældet for kommunerne.

Det får nu TEKNIQ Arbejdsgiverne til at opfordre til en forenkling af reglerne for at undgå, at opsætningen af solcelleanlæg på offentlige bygninger går helt i stå.

”Det er meget forståeligt, hvis regionerne dropper deres solcelleambitioner, når reglerne er, som de er. Derfor kan vi også kun på det kraftigste opfordre til, at man fritager solcelleanlæg, der er dimensionerede til kun at dække bygningens egetforbrug, for kravet om at skulle udskilles i egen virksomhed,” siger Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

På den måde håber han, det kan gøres lettere for både kommuner og regioner at bidrage til den grønne omstilling.

”Det kræver så også, at forsyningsselskabernes sagsbehandling af solcelleansøgninger ensrettes. Sagsbehandlingstiden er kun steget, efter at sagsbehandlingen er flyttet fra Energinet.dk til forsyningsselskaberne,” siger Jens Jacob Haugaard.

Han mener, det er beskæmmende, at staten ingen solceller har på offentlige bygninger.

”Ved at opsætte solcelleanlæg på eksempelvis de kommunale og regionernes tage sikrer man, at elektriciteten bliver fremstillet tæt på brugsstedet. Det betyder så, at udbygningen af elnettet ikke er nødvendig i samme grad,” siger Jens Jacob Haugaard.

Samtidig vurderer han, at anlæg på tage ikke har samme folkelige modstand, som det kan være tilfældet i forbindelse med store markanlæg. 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – tlf.: 77 41 15 80

Billeder

Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download
Kilde og grafik: Energistyrelsen
Kilde og grafik: Energistyrelsen
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Offentlige dataudfordringer: Stadig gode arbejdsbetingelser for tyve med interesse for varebiler6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rigspolitiet har afvist en anmodning om at gøre tyveridata tilgængelige for virksomheder, der ønsker at forebygge indbrud i varebiler og på byggepladser. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, som opfordrer til politisk handling for at bremse de ubudne gæster. For hvis Danmark skal forsætte med at være et førende digitalt land, skal alle myndigheder forstå vigtigheden af adgang til offentlige data.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum