TEKNIQ Arbejdsgiverne: Ingen velfærd uden arbejdskraft

Del

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man generelt tilfreds med den nye aftale om seniorpension for nedslidte, som regeringen i dag indgik sammen med Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Men det er afgørende, at man fastholder, at pensionsalderen gradvist sættes op for at sikre den nødvendige arbejdsstyrke.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Regeringen har i dag præsenteret en ny aftale om seniorpension for nedslidte. Det betyder blandt andet bedre forebyggelse og bedre adgang for nedslidte i form af en ny seniorpension, der skal erstatte den eksisterende seniorførtidspension.

”Det er meget fornuftigt, at dem, der af helbredsmæssige årsager ikke kan blive på arbejdsmarkedet, har mulighed for at forlade det på en ordentlig måde,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Desuden vil man gøre det mere attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet, og folk i beskæftigelse kan fremover komme i fleksjob på den virksomhed, hvor de i forvejen har et job. Det er en klar forbedring, mener Niels Jørgen Hansen.

”Jeg er samtidig glad for, at man ikke er faldet for Mette Frederiksens forslag om at nedsætte pensionsalderen og generelt tildele bestemte faggrupper særlige privilegier. Det ville føre til en skævvridning af arbejdsmarkedet, og der er store individuelle forskelle på, hvordan mennesker ældes,” siger Niels Jørgen Hansen.

Aftalen lægger også op til, at man fra politisk hold skal drøfte udviklingen i pensionsalderen på længere sigt.

”Her er det afgørende, at regeringen holder fast i, at pensionsalderen gradvist skal stige. Helt grundlæggende er det vigtigt, at dem, der kan blive på arbejdsmarkedet, også gør det. Danmark har brug for, at der sker en opjustering af pensionsalderen i takt med, at befolkningens helbred forbedres og levealderen stiger. Kun på den måde kan vi sikre fremtidens velfærdssamfund,” siger Niels Jørgen Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information:
Adm. direktør Niels Jørgen Hansen, TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation, mobil: 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum