TEKNIQ Arbejdsgiverne: 2030-planer kræver skarpere virksomhedsfokus

Del

Det er glædeligt, at regeringen med udspillet “DK2030 – et grønnere, sikrere og stærkere Danmark 2030” nu også fokuserer på fremtiden og fremlægger en langsigtet økonomisk plan. Hvad angår den økonomiske ansvarlighed, går regeringen dog til grænsen, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne, som er Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation.

- Det er positivt, at regeringen fremlægger en plan for økonomien frem mod 2030, men vi må ikke efterlade en regning til fremtidige generationer. Det kræver et skarpt fokus på reformer og tiltag, som kan give virksomhederne de rigtige rammer for at drive virksomhed, herunder at vi arbejder smartere og mere digitalt, og at vi har dygtige medarbejdere nok, siger Troels Blicher Danielsen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I planen lægger regeringen blandt andet op til at udbygge den grønne energi i Danmark, eksportere grøn strøm til husholdninger og virksomheder i Europa og samtidig fremme grønne arbejdspladser i Danmark. For at sikre at der er kvalificerede medarbejdere nok til den opgave, skal flere unge tage en erhvervsfaglig uddannelse. TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om ambitionen og understreger, at det kræver fokus på uddannelsernes kvalitet.

- Den grønne omstilling vil halte, så længe vores erhvervsskoler halter. Hvis vi skal have faglærte nok til at etablere vindmølleparker, udbygge elnettet og energieffektivisere vores bygninger, er vi nødt til at investere i opdateret udstyr og opkvalificering af underviserne på erhvervsskolerne. Ellers er de grønne, tekniske uddannelser ikke attraktive nok for unge, og den problemstilling præsenterer regeringen desværre ikke løsningen på i deres 2030-plan, siger den administrerende direktør.

Regeringen ønsker også, at Danmark og danske virksomheder udnytter digitaliseringens muligheder, så vi bliver mere produktive og velstående. Det vil sige, at vi skal øge produktiviteten i samfundet – blandt andet ved at udnytte teknologi i den offentlige sektor og stoppe for nye byrder for virksomhederne. Den del af regeringens plan møder opbakning fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

- Virksomhederne skal drive virksomhed og ikke bruge deres tid på at nusse papir og sætte administrative flueben. Derfor er sund fornuft at indføre et byrdestop, og vi hilser forslaget velkommen tilbage i dansk politik. Og næste skridt er naturligvis, at vi også fjerner byrder, for der er alt for mange i dag, siger Troels Blicher Danielsen.

Kontakter

For yderligere, kontakt kommunikationschef Jonas Forup, jof@tekniq.dk, +45 28301544.

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne: Velkommen elafgiftslettelse kan redde arbejdspladser23.9.2022 09:40:00 CEST | Pressemeddelelse

En midlertidig afgiftsreduktion er en fornuftig håndsrækning til de borgere og virksomheder, som er hårdt presset af stigende energipriser, lyder meldingen fra Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, efter regeringen og en række støttepartier har præsenteret en politisk aftale, som suspenderer elafgiften i seks måneder – fra de aktuelle ca. 70 øre/kWh til EU's mindstesats på 0,8 øre/kWh.

Organisationer: De danske bygningstage kan forsyne Danmark med grøn strøm16.9.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny analyse fra organisationerne TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk Solcelleforening og Ingeniørforeningen, IDA viser et kæmpe potentiale for at udnytte tagarealer på f.eks. fabrikker, idrætshaller og lagerbygninger til at opstille solceller og producere grøn strøm. Tal fra Energistyrelsen viser, at alene flade tage på industribygninger vil kunne bidrage med 5,5 gigawatt inden 2030. Det tal kunne dog være væsentligt højere, hvis en række centrale benspænd for både kommuner og private virksomheder blev fjernet, lyder det fra organisationerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum