Det Kongelige Teater

Teenageballet om teenageproblemer

Del

I dag har Det Kongelige Teaters yngste balletkompagni, Kompagni B, premiere på deres helt særlige teenageforestilling. I dette års forestilling "Breakfast med Bournonville" tager de unge dansere fat i nogle af de lidt tungere emner, som optager dem som teenagere.

Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard
Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard

Over de næste 14 dage er 5.000 elever fra 7. til 9. klasse inviteret til en helt særlig teenageballet på Det Kongelige Teater. Teatrets yngste kompagni, nemlig Kompagni B, inviterer endnu en gang jævnaldrende unge ind i de røde plyssæder på Gamle Scene til en forestilling, der er lavet specifikt til dem.

I dette års forestilling, Breakfast med Bournonville, har Kompagni B taget fat i nogle af de lidt tungere emner, som i højere og højere grad optager dem som teenagere. Temaer som angst, stress og identitetskrise bliver tolket gennem klassiske ballettrin og Kompagni B’s egen moderne koreografi.

Kompagni B er verdens første professionelle balletkompagni for børn. Kompagniet består af dansere mellem 13 og 15 år fra Det Kongelige Teaters Balletskole, og laver hvert år aktiviteter og forestillinger til andre børn og unge i hele landet.

I uge 6 var Kompagni B i Holstebro, Vinderup og Ulfborg, hvor de viste uddrag fra forestillingen samt lavede aktiviteter med lokale børn og unge. Nu får yderligere 5.000 unge muligheden for at se forestillingen og få deres måske første oplevelse med ballet.

Forestillingen er kun for skoleelever og spiller på følgende dage:
Onsdag den 14. marts 2018 kl. 10 og kl. 12
Fredag den 16. marts 2018 kl. 10 og kl. 12
Fredag den 23. marts 2018 kl. 10 og kl. 12

Læs mere om Breakfast med Bournonville her og Kompagni B her.

Kompagni B er støttet af Lauritzen Fonden, Knud og Dagny Andresens Fond og Knud Højgaards Fond.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard
Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum