Det Kongelige Teater

Teenageballet om teenageproblemer

Del

I dag har Det Kongelige Teaters yngste balletkompagni, Kompagni B, premiere på deres helt særlige teenageforestilling. I dette års forestilling "Breakfast med Bournonville" tager de unge dansere fat i nogle af de lidt tungere emner, som optager dem som teenagere.

Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard
Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard

Over de næste 14 dage er 5.000 elever fra 7. til 9. klasse inviteret til en helt særlig teenageballet på Det Kongelige Teater. Teatrets yngste kompagni, nemlig Kompagni B, inviterer endnu en gang jævnaldrende unge ind i de røde plyssæder på Gamle Scene til en forestilling, der er lavet specifikt til dem.

I dette års forestilling, Breakfast med Bournonville, har Kompagni B taget fat i nogle af de lidt tungere emner, som i højere og højere grad optager dem som teenagere. Temaer som angst, stress og identitetskrise bliver tolket gennem klassiske ballettrin og Kompagni B’s egen moderne koreografi.

Kompagni B er verdens første professionelle balletkompagni for børn. Kompagniet består af dansere mellem 13 og 15 år fra Det Kongelige Teaters Balletskole, og laver hvert år aktiviteter og forestillinger til andre børn og unge i hele landet.

I uge 6 var Kompagni B i Holstebro, Vinderup og Ulfborg, hvor de viste uddrag fra forestillingen samt lavede aktiviteter med lokale børn og unge. Nu får yderligere 5.000 unge muligheden for at se forestillingen og få deres måske første oplevelse med ballet.

Forestillingen er kun for skoleelever og spiller på følgende dage:
Onsdag den 14. marts 2018 kl. 10 og kl. 12
Fredag den 16. marts 2018 kl. 10 og kl. 12
Fredag den 23. marts 2018 kl. 10 og kl. 12

Læs mere om Breakfast med Bournonville her og Kompagni B her.

Kompagni B er støttet af Lauritzen Fonden, Knud og Dagny Andresens Fond og Knud Højgaards Fond.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard
Fra Breakfast med Bournonville 2017. Foto af Toke Brødsgaard
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum