Det Kongelige Teater

Den lille havfrue - en fortælling om forelskelsens forførende rus

Del

H.C. Andersens tragiske eventyr om Den lille havfrue bliver i Skuespilhuset til en poetisk og sanselig musikforestilling om længsel efter kærlighed – og om alt det, vi vil ofre for den.

Foto: Klaus Vedfelt

Den lille havfrue er en tragisk fortælling om at ville blive en del af noget andet end det, man kommer fra, om at være en outsider, og om at ofre det mest værdifulde man har for en inderlig drøm. Baseret på H.C. Andersens originale eventyr skaber instruktør Anastasia Holst Nørlund sammen med musikproducer og sangskriver Markus Artved og scenograf Julian Toldam Juhlin en sitrende sanselig musikforestilling om kærlighed, vilje, drømme og afgrundsdyb længsel.

H.C. Andersens eventyr er en udødelig og relaterbar klassiker om at følge sit begær og række ud efter sine drømme, mener Anastasia Holst Nørlund, der både har skrevet og iscenesat den opdaterede version af H.C. Andersens tragiske eventyr:

”Når havfruen ender som skum på havet og opløses, kan det betyde mange ting. Når den lille havfrue dør i H.C. Andersens fortælling, er det et billede på kærlighedens smerte, der kan føles lige så stærk som døden. Jeg kan godt genkende oplevelsen af, at noget dør i en – en drøm eller en forestilling. Det er, som om hun selv går i stykker, når hendes drømme brister. Eller også bliver hun fri. Det er jo det, der sker, når hun bliver ét med havet. Hun skal hverken giftes eller svømme rundt på havets bund i tre hundrede år med et utilfredsstillet begær under fiskeskællene. Hun møder sin skæbne i frihed. Og selv om prinsen måske nok glemmer hende, vil vi andre aldrig gøre det.”

En fatal forelskelse
Havfruen lever et fredfyldt liv på havets bund med sine søstre og bedstemor, men drages af menneskenes verden. Som 15-årig stiger hun op til havets overflade og redder i hemmelighed en ung prins fra et skibsforlis. Hendes begær vækkes, og hun forelsker sig fatalt og hovedkulds i ham, og træffer den uigenkaldelige beslutning at gå til havheksen og bytte sin stemme og fiskehale for menneskeben og et liv på land. Men når havfruen endelig møder prinsen, er hun både stum og fremmed, og det er ikke let at få ham til at forstå, at det er hende han skal giftes med – og ikke en tilfældig prinsesse.

Stephanie Nguyen har i rollen som den lille havfrue sin debut som hovedrolleindehaver på Det Kongelige Teater, og hun spiller bl.a. sammen med Rosalinde Mynster som Havheksen og Charlotte Fich som havfruens bedstemor.

Forestillingen er egnet fra 13 år og op.

Den lille havfrue spiller på Store Scene i Skuespilhuset fra d. 25. april - 8. juni 2024.

Læs mere om forestillingen HER
Download pressebilleder HER

Holdet bag:
Iscenesættelse og dramatisering: Anastasia Holst Nørlund
Scenografi og kostumedesign: Julian Toldam Juhlin
Komponist: Markus Artved
Koreografi: Stephanie Thomasen
Lyddesign: Rasmus Kreiner
Lysdesign: Súni Joensen
Sangtekster: Anastasia Holst Nørlund og Markus Artved

Medvirkende:
Stephanie Nguyen: Den lille havfrue, Solea
Rosalinde Mynster: Havheksen, anden lakaj
Charlotte Fich: Havfruens bedstemor/ overhovmesterinde
Lasse Steen: Prins Edvard
Camilla Lau: Prinsesse Helena/ første lakaj
Özlem Saglanmark: Molva, den ældste storesøster/ hofdame
Bolette Nørgaard Bang: Belone, den mellemste søster/ kammerfrøken
Jela Natius Abildgaard: Limanda, den yngste storesøster/ amme
Markus Artved: Musiker, første matros/ præst
Felix Havstad Ziska: Musiker, anden matros
Cornelia Nilsson: Musiker, tredje matros
Matthias Petri: Musiker, fjerde matros

Kontakter

Billeder

Stephanie Nguyen som den lille havfrue
Stephanie Nguyen som den lille havfrue
Download
Download
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye