Teater Solaris

Teater Solaris flytter ind på Krudttønden

Del

Den dansk-iraniske, kontroversielle dramatiker og instruktør, Sananda Solaris’ teater rykker til København med nye, visionære projekter i bagagen. Kulturbastionen, Krudttønden skaber rammerne for teatret, der flytter ind med en mission om at give det Københavnske kunst- og kulturliv en saltvandsindsprøjtning.

Teater Solaris blev etableret i 2013 i samarbejde med tidligere Godsejerinder, Birgitte Israelsen Knudsen, og nuværende Godsejer, Anders Knudsen. Sonnerupgaard Gods, der ligger i Hvalsø, administrerer nu Teater Solaris og sætter stærke rammer for teatrets arbejde og de anmelderroste forestillinger, der har turneret både i ind- og udland. 

Nu udvider teatret med en afdeling på Krudttønden i København, som fremadrettet vil være hjem for teatrets daglige virke og det kunstneriske udviklingsarbejde blandt andet med den nye kunst- og kulturhub, O-SPACE og festivalen EUPHORIA. 

Teater Solaris næstkommende forestilling TÅRNET spiller også på Krudttønden d. 30. og 31. juli. Forestillingen er den sidste i trilogien, Stedbørn og er skrevet og instrueret af Sananda Solaris. 

TÅRNET eksponerer en ubelyste vinkel af #MeeToo-bevægelsen – nemlig den krænkende mands perspektiv. Et vigtigt, men sprængfarligt emne, som mange har vist sig at være berøringsangste overfor, men som teatret mener er en debat, der må tages, hvis vi skal komme overgrebene til livs. 

Hjerneforsker, Jon Wegener, der har været offer for pædofile overgreb, deltager blandt andre i en paneldebat med Sananda Solaris efter forestillingen, hvor TÅRNETs tematik og #MeToo-bevægelsen diskuteres.   

TÅRNET spiller derudover på Sonnerupgaard Gods d. 9. og 10. juli, på Kulturhuset Indre By d. 16. og 17. juli og på UNION d. 23. og 24. juli. Billetter kommer snart i forsalg.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Teater Solaris

Teater Solaris
Tølløsevej 64
4330 Hvalsø

http://www.teatersolaris.dk

Fra den smukke natur i Lejre Kommune, leverer Teater Solaris kunst på internationalt niveau til hele verden. Med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål vil Teater Solaris lave teater, der belyser, hvad der forhindrer os i at nå målene for bæredygtig udvikling på globalt plan. Teatret dykker ned i vores samfunds og kulturs tabuiserede emner og ubevidstheder for at bringe dem op til overfladen. Bag Teater Solaris står kunstnerisk leder, Sananda Solaris, som er en internationalt anerkendt teaterinstruktør med vidtforgrenede internationale kontakter og ambitioner. Teater Solaris ønsker at skabe et teater, der har et sandt nærvær og en heftighed, der rækker ud og rører sit publikum. Et teater, hvor de vilde hjerter kan strække sig og række efter stjernerne. Hvor storheden kan blomstre og detaljerne få den opmærksomhed som gør den stor forskel. Teater Solaris er håb om mirakler for ny dansk teaterdramatik, der vil huskes af eftertiden som drevet af et vildt håb om at ændre verden. For som Teater Solaris siger: God kunstnerisk kvalitet kender til sin fortid, rider på sin nutid og peger ind i en fremtid på én og samme gang. 

Følg pressemeddelelser fra Teater Solaris

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teater Solaris

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum