TDC Group

TDC Group om Teknologipagt: Børn og unge skal blive digitalt køreklare

Del

TDC Group deltager sammen med Danske Skoleelever som partner i regeringens Teknologipagt med initiativet WiFive, som med undervisningsmateriale målrettet skoleelever skal styrke deres digitale kompetencer

Regeringen har i dag lanceret i dag Teknologipagten, som med fire ministre i spidsen har sat et mål om at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år indenfor de såkaldte STEM-områder (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik).

TDC Group bakker op om den målsætning, da basale digitale kompetencer bliver helt afgørende for den enkelte danskers mulighed for at gøre sig gældende på arbejdsmarkedet fremover, ligesom Danmark står over for massiv mangel på IT-specialister.

”Digitaliseringen af samfundet er kun lige begyndt og vedrører hver og én af os. Som én af Danmarks største teknologivirksomheder vil vi gerne være med til at tage et ansvar for udviklingen af Danmarks digitale kompetencer, og derfor bidrager vi til Teknologipagten med bl.a. læringsmaterialet WiFive, hvor vi sammen med Danske Skoleelever giver alle folkeskoleelever mulighed for at tage et digitalt kørekort,”fortæller Pernille Erenbjerg, administrerende direktør i TDC Group.

Vi skal sætte tidligt ind
Børn og unge er storforbrugere af sociale medier og lever allerede i dag digitale liv. Det betyder dog ikke, at de også har den nødvendige teknologiske eller digitale forståelse. Derfor har ”WiFive – det gode digitale fællesskab” til formål både at styrke elevernes teknologiforståelse, men også at sikre god digital adfærd. Ifølge TDC Group er begge dele vigtige og hinandens forudsætninger. Det er nemlig helt afgørende, at teknologibegejstringen som Teknologipagten skal fremme hos danske unge også suppleres med digital dannelse.

”Danmark har brug for en Teknologipagt, og vi skal sætte tidligt ind, allerede i folkeskolen. I TDC Group er vi stolte af at bidrage med læringsmaterialet WiFive, som både har fokus på digital dannelse og uddannelse, og som vi har udviklet sammen med Danske Skoleelever,” siger Pernille Erenbjerg.

Begejstrede skoleelever
Hos Danske Skoleelever er man også begejstret for Teknologipagten:

”Vi har taget initiativet til WiFive sammen med TDC for at få sat teknologi og digital dannelse på skoleskemaet, for skolefag, der understøtter den teknologiske udvikling, skal man lede længe efter. Jeg håber, at Teknologipagten kan være med til at lave om det på,”siger Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever.

TDC Group og Danske skoleelever lægger i WiFive-samarbejdet også vægt på, at undervisningen foregår i øjenhøjde og derfor inddrages eleverne i udviklingen, så de selv er med til at udpege løsninger og metoder. I samarbejde med 10 flagskibsklasser har projektet udviklet et undervisningsmateriale samt det digitale kørekort, der skal gøre det spændende og nemt for elever i folkeskolen at gennemføre kvalificerede undervisningsforløb om digital dannelse og teknologiforståelse. Undervisningsmaterialet og det digitale kørekort stilles gratis til rådighed for alle lærere og skoleklasser i Danmark via wifive.dk.

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

90’er mobiler lever endnu30.7.2018 07:48pressemeddelelse

Med alle de muligheder, der er på en moderne smartphone, kan det virke mærkeligt. Men ikke desto mindre holder nogle danskere stadig fast i deres gamle mobiltelefon tilbage fra 90’erne. Således viser data fra TDC Groups mobilnet, at der i juni blev registreret 521 aktive mobiltelefoner fra før år 2000. Det er især mobiler fra finske Nokia, der stadig bliver benyttet. Otte af mobilerne i top-10 er produceret af Nokia. Top-10 over 90’er telefoner i TDC Groups mobilnet: 1. Nokia 6150 (1998) 2. Nokia 5110 (1998) 3. Nokia 6150-Ex (1998) 4. Nokia 3210 (1998) 5. Nokia 6081/NME-2A (1997) 6. Motorola International 2700 (1998) 7. Motorola MC2-41B12 (1998) 8. Nokia 6090 (1999) 9. Nokia 6110 (1997) 10. Nokia 7110 (1999) Hos YouSee er produktchef Niels Pedersen, der arbejder med indkøb af mobiler, ikke overrasket over, at det er Nokias mobiler, der dominerer. - Nokia var kongen, da mobiludviklingen for alvor tog fart sidst i 90’erne, og vi så nye funktioner på telefonerne som eksempelvis sms-ordbog

TDC Group ændrer sin organisation i Danmark28.6.2018 10:31pressemeddelelse

TDC Groups nye ejere har sat en klar strategisk retning for selskabet med ambitionen om fortsat at være markedsførende med Danmarks bedste infrastruktur og fokus på den digitale transformation, som TDC har været i gang med de seneste år. - Med nye ejere i ryggen vil vi fortsætte de markante investeringer i den danske infrastruktur og digitalisering. Vi vil tage et stort skridt ved at udbygge fibernetværket og etablere en ledende 5G-position for at sikre Danmarks bedste mobilnetværk i fremtiden, siger koncernchef Pernille Erenbjerg og uddyber: - Vi er kommet godt i gang med at eksekvere på den nye vision, og nu er tiden kommet til at etablere den organisation og det ledelsesteam, som bedst vil kunne drive dette arbejde fremover. Etablering af to nye forretningsenheder I den danske forretning i TDC Group etableres med virkning fra 1. august to nye forretningsenheder: En kundefokuseret enhed kaldet OpCo og en netværksfokuseret enhed kaldet NetCo. Begge enheder vil referere til koncernchef

Bert Nordberg ny bestyrelsesformand i TDC A/S18.6.2018 09:54pressemeddelelse

København 18. juni 2018: Det er med glæde, at TDC Group kan meddele, at Bert Nordberg pr. 1. august 2018 tiltræder som formand for TDC Groups bestyrelse. Med mere end 25 års erfaring inden for it-branchen og teleindustrien har Bert Nordberg en bred viden om branchen og stor erfaring med strategisk transformation og infrastruktur. Bert Nordberg har siden 2012 været bestyrelsesformand for Vestas og sidder desuden i en række bestyrelser herunder Electrolux AB, Saab-koncernen, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB. Før dette havde Bert Nordberg en lang karriere hos Ericsson, hvor han blandt andet var CEO for Sony Ericsson mellem 2009-2012. Bert Nordberg udtaler: "Jeg har fulgt situationen omkring TDC nøje, og jeg er overbevist om, at den strategi, de nye aktionærer har lagt frem, er den rigtige for virksomheden og for Danmark. Jeg er spændt på at komme i gang, og jeg ser frem til samarbejdet med Mike Parton og resten af bestyrelsen samt til at bruge min erfaring til at implementere den n

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum