TDC Group

TDC Group om Teknologipagt: Børn og unge skal blive digitalt køreklare

Del

TDC Group deltager sammen med Danske Skoleelever som partner i regeringens Teknologipagt med initiativet WiFive, som med undervisningsmateriale målrettet skoleelever skal styrke deres digitale kompetencer

Regeringen har i dag lanceret i dag Teknologipagten, som med fire ministre i spidsen har sat et mål om at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år indenfor de såkaldte STEM-områder (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik).

TDC Group bakker op om den målsætning, da basale digitale kompetencer bliver helt afgørende for den enkelte danskers mulighed for at gøre sig gældende på arbejdsmarkedet fremover, ligesom Danmark står over for massiv mangel på IT-specialister.

”Digitaliseringen af samfundet er kun lige begyndt og vedrører hver og én af os. Som én af Danmarks største teknologivirksomheder vil vi gerne være med til at tage et ansvar for udviklingen af Danmarks digitale kompetencer, og derfor bidrager vi til Teknologipagten med bl.a. læringsmaterialet WiFive, hvor vi sammen med Danske Skoleelever giver alle folkeskoleelever mulighed for at tage et digitalt kørekort,”fortæller Pernille Erenbjerg, administrerende direktør i TDC Group.

Vi skal sætte tidligt ind
Børn og unge er storforbrugere af sociale medier og lever allerede i dag digitale liv. Det betyder dog ikke, at de også har den nødvendige teknologiske eller digitale forståelse. Derfor har ”WiFive – det gode digitale fællesskab” til formål både at styrke elevernes teknologiforståelse, men også at sikre god digital adfærd. Ifølge TDC Group er begge dele vigtige og hinandens forudsætninger. Det er nemlig helt afgørende, at teknologibegejstringen som Teknologipagten skal fremme hos danske unge også suppleres med digital dannelse.

”Danmark har brug for en Teknologipagt, og vi skal sætte tidligt ind, allerede i folkeskolen. I TDC Group er vi stolte af at bidrage med læringsmaterialet WiFive, som både har fokus på digital dannelse og uddannelse, og som vi har udviklet sammen med Danske Skoleelever,” siger Pernille Erenbjerg.

Begejstrede skoleelever
Hos Danske Skoleelever er man også begejstret for Teknologipagten:

”Vi har taget initiativet til WiFive sammen med TDC for at få sat teknologi og digital dannelse på skoleskemaet, for skolefag, der understøtter den teknologiske udvikling, skal man lede længe efter. Jeg håber, at Teknologipagten kan være med til at lave om det på,”siger Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever.

TDC Group og Danske skoleelever lægger i WiFive-samarbejdet også vægt på, at undervisningen foregår i øjenhøjde og derfor inddrages eleverne i udviklingen, så de selv er med til at udpege løsninger og metoder. I samarbejde med 10 flagskibsklasser har projektet udviklet et undervisningsmateriale samt det digitale kørekort, der skal gøre det spændende og nemt for elever i folkeskolen at gennemføre kvalificerede undervisningsforløb om digital dannelse og teknologiforståelse. Undervisningsmaterialet og det digitale kørekort stilles gratis til rådighed for alle lærere og skoleklasser i Danmark via wifive.dk.

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

TDC Group tilbage på vækst-sporet3.5.2018 08:03pressemeddelelse

Torsdag morgen har TDC Group offentliggjort regnskab for 2018’s første kvartal. Her omsatte selskabet for 5,1 mia. kr., mens indtjeningen (EBITDA) lød på 2,1 mia. kr. Den organiske indtjening er i vækst og stiger 1,1 pct. i forhold til samme periode året før. I Danmark udvikler indtjeningen sig endnu bedre med hele 2,7 pct. i organisk vækst. Dette er den højeste vækst siden 2010. - Vi har siden lanceringen af vores strategi for to år siden arbejdet hen imod at vende udviklingen og skabe vækst i vores forretning i 2018. Regnskabet bekræfter, at vi når målet i år. Der er fra alle medarbejdere lagt en meget stor indsats i at nå hertil, og vi står dermed med et markant stærkere TDC Group end for to år siden, fortæller TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg. De forbedrede finansielle resultater er en konsekvens af eksekveringen af en lang række strukturelle og strategiske tiltag siden 2016, herunder sammenlægningen af brands og it-systemer, udrulning af højhastighedsbredbånd til halvdel

Telmore klar med WiFi-opkald25.4.2018 09:04pressemeddelelse

Der er godt nyt for mange af Telmores mobilkunder, der fra i dag kan se frem til at kunne ringe op via deres wi-fi-forbindelse. En stor hjælp for alle dem, der oplever dårligere mobildækning indendørs. Samtlige mobilkunder hos Telmore kan allerede nyde godt af at være på Danmarks bedste mobilnetværk, nemlig TDC’s, men nu får kunder med nyere telefoner fra Apple, Samsung, Sony og Huawei endnu bedre dækning inden for hjemmets vægge, hvis mobilnetværket ikke trænger tilstrækkeligt godt igennem. Telmore åbner nemlig i dag op for den forholdsvis nye teknologi, der gør det muligt at foretage og modtage opkald på sin mobiltelefon over sin faste internetforbindelse, også kaldet WiFi-opkald. Telefonen opretter forbindelse til internettet via wi-fi-routeren på samme måde, som hvis ethvert andet device går på nettet. Løsningen er intelligent – forstået på den måde, at telefonen selv vil prioritere det netværk, der er bedst, og automatisk skifte mellem mobilnetværket og wi-fi-netværket, når man sn

Nyt digitalt kørekort skal styrke elevernes digitale dannelse1.3.2018 07:29pressemeddelelse

Digitalt samvær fylder enormt meget i skoleelevers hverdag, hvor de sociale medier altid er lige ved hånden. Samtaler, diskussioner og jokes fra klasseværelset fortsætter efter skoletid på Facebook, Snapchat og Instagram. Eleverne er derfor hele tiden i kontakt og følger med i hinandens liv - men når kommunikationen går skævt online, mærkes det også offline. Det bekræftes af en undersøgelse foretaget af Epinion for Danske Skoleelever og TDC Group. Undersøgelsen viser, at 30 pct. af landets ældste skoleelever jævnligt oplever, at der foregår mobning på de sociale medier - og at 47 pct. oplever, at digitale konflikter påvirker fællesskabet i klassen negativt. I samme undersøgelse efterlyser 80 pct. af eleverne undervisning om god tone på nettet. Det er baggrunden for, at TDC Group og Danske Skoleelever præsenterer et nyt digitalt kørekort og undervisningsmateriale tirsdag den 6. marts 2018 på Danmarks Læringsfestival i Bella Center, hvor tusindvis af professionelle fra undervisningsverde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum